FEHA19–Corona Brasov 1-3

   

A vendég brassóiak az egyből góllal debütáló Kóger találatával, valamint Valchar duplájával legyűrték a Tóth vezetésével nagyot küzdő fehérváriakat.

Brassói akciókkal indult a mérkőzés. Tóth kapus ütőjét kisodorták, védőtársa kisegítette, végül szép védéssel zárta le a nehéz pillanatokat. Főleg távolról veszélyeztettek a látogatók, majd egy kontra következett, Kóger Dániel helyzeténél is a fehérvári kapus lett a végállomás. A 7. percben újabb 2 az 1 elleni vendégtámadás futott a jégen, Gliga lövése a kapuvasról kifelé pattant. Érett az erdélyiek vezető gólja, de hiába Salamon kiállítása, a harmad derekán is 0-0-t mutatott az eredményjelző. Öt az ötben többet kezdeményeztek a fehérvári fiatalok. Előbb egy blokkról lecsorgó korongot hárított Tőke, majd Mingazov távolija zúgott el a kapu fölött. A másik oldalon Tóth állta a sarat, védéseinek köszönhetően a második Corona-emberelőnyből sem született gól. A hajrában Valchar ziccerét is hárította a fiatal kapus. Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor egy másodperccel a vége előtt Domingue kapu mögüli passzából Kóger betalált egykori klubjának (0-1).

A középső játékrész elején Valchar szabálytalankodott és ült ki két percre. A kiegészülés utáni pillanatokban Mingazov passzából Trastasenkovs kiegyenlített (1-1). A fehérvári fiatalok energikusabbak voltak, újabb fórt harcoltak ki. Andrei Vasile kapott kisbüntetést, ebből nem esett gól. Ahogy visszajött a kiállított, egy kontra végén Gajdó vette célba a fehérvári kaput, Tóth a helyén volt. A harmad második felében a feltolt brassói védekezés szerzett korongokat eredményezett, helyzeteket viszont nem. Lassan csordogált tovább a mérkőzés, ezen a sok pontatlanság sem segítet. A hajrában Zagidulin ütője eltalálta Kóger Balázs fejét, aki rövid ideig lent is maradt, a támadó mehetett a büntetőpadra. Ez a harmad jobban sikerült a hazaiaknak, akik az egyenlítéstől felbátorodtak, többet lőttek kapura, és ha picit pontosabban céloznak, akár előnnyel várhatták volna a záró felvonást.

A harmadik harmadra alaposan feltüzelte övéit Dave MacQueen. A 41. percben már náluk volt az előny, igaz, kellett ehhez egy védelmi hiba. Domingue szerzett korongot a fehérvári harmadban, keresztpasszát Valchar lőtte a hálóba (1-2). Nem álltak le az erdélyiek, sokkal többet korcsolyáztak és nagyobb energiával játszottak. Lendületüket egy támadó harmadbeli szabálytalanság akasztotta meg. Emberelőnyben jól húzogattak Mingazovék, helyzeteket is kialakítottak, egyenlíteniük nem sikerült. Kiegyenlítődtek az erőviszonyok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, messze ez a harmad volt a legélvezetesebb. A 48. percben Fekete Alex szabálytalansága után Kóger Dániel büntetőt lőhetett, a remekül védő Tóth eszén nem tudott túljárni. Rétfalviék is csipkedték magukat a túloldalon, Tőke a helyén volt. A véghajrában kapusát is lehívta Anatolij Bogdanov, Valchar üres kapus góllal lezárta a mérkőzést (1-3). A Brassó idegenbeli győzelemmel indította a 2022-23-as szezont, míg a FEHA19 a második és harmadik harmadban nyújtott teljesítményével lehet elégedett.

feha brasov

fotók: Soós Attila

Megizzasztottuk őket, büszke vagyok a srácokra

 

Anatoli Bogdanov úgy érzi, jó úton járnak a FEH19-cel.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Egyértelműen előre léptünk az első, miskolci mérkőzésünkhöz képest. Ha meg akarsz nyerni egy jégkorong-mérkőzést, akkor az első lépés a jó kapusteljesítmény. Ez ma nálunk megvolt, a kapusunk megadta az esélyt arra, hogy harcoljunk a pontokért. Kicsit idegesen kezdtünk, ez volt az első hazai találkozónk a szezonban. Az első gól után feladtuk, és kicsit szaladni kellett az eredmény után, de tíz perc után megjött az önbizalmunk, aminek meglett az eredménye, az első gólunk. Ezt követően kiegyensúlyozott volt a játék, és ugyan az ellenfél nyert, de megizzasztottuk őket, büszke vagyok a srácokra. Nem voltunk hibátlanok, szeptemberben nem is elvárható, de ez a találkozó is bebizonyította, hogy jó úton járunk, ha tovább folytatjuk a kemény munkát, akkor annak meglesz az eredménye.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Ez volt az első meccsünk az idényben, sok jó dolgot csináltunk a jégen, de azért van mit csiszolni. Volt több nagy ziccerünk is az első harmadban. Tudtuk, hogy az ellenfelünk fiatal, éhes csapat, nem fogják feladni, a kapusuk pedig nagyszerűen védett. A kulcs az volt számunkra, hogy mi lőttük az első gólt, pedig nem tudtunk sokat dolgozni a játékunkon éles körülmények között. A harmadik harmad eleji gól felpezsdítette a csapatot, lendületet adott a folytatásra.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 297 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Árkovics, Dorner.
Tóth: 95,9% (Orbán)
K
Tőke: 96,8% (Polc)
Dolinar, Mingazov, Cizas, Trastasenkovs, Mihály
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Valchar, Zagidullin
Reiter, Csollák, Ambrus Cs., Rétfalvi, Keceli-Mészáros
2
Williams, Garcia, Domingue, Kóger D., Gliga
Kóger B. L., Bajkó, Fekete , Farkas L., Mayer
3
Bors, Gajdó T., Kovács, Vasile A., Gajdó B.
Győrffy, Salamon, Németh Z., Alapi, Ivády
4
Vasile N. R., Antal, Buda
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:59 BRA Kóger D. Domingue Garcia
1-1 23:10 FHA Trastasenkovs Mingazov Cizas
1-2 40:16 BRA Valchar Domingue
1-3 58:20 BRA EN Valchar Domingue Williams
31 Kapura lövések száma 50
4 Kiállításpercek 10

Így talált be Kóger a szülővárosa csapatának

   

A FEHA19–Corona Brasov mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 24., szombat
EL 17:00 MISGYE 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., vasárnap
EL 15:00 FTCBRA 1-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABGYE 2-4VÉGE
EL 18:00 UTESCC 4-3VÉGE
szeptember 26., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPIV 5-2VÉGE
szeptember 27., kedd
EL 18:30 DEBSCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FHAGYE 1-10VÉGE
EL 18:40 BJABRA 6-4VÉGE
SHL 19:00 SKEFBK 6-0VÉGE
    • SPORT 2
szeptember 29., csütörtök
EL 19:00 UTEDEB 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
szeptember 30., péntek
EL 18:30 MISFTC 0-1VÉGE
EL 18:40 BJAFHA 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 5-2VÉGE
október 1., szombat
SHL 15:15 HVJOSK 
    • SPORT 2
október 2., vasárnap
EL 16:30 BRASCC 
EL 17:00 DABFTC 
EL 17:30 FHAUTE 
ICEHL 17:30 OLLAVS 
EL 17:40 BJADEB 
Partnerünk
Archívum