Egyértelmű a célom: ott szeretnék lenni Tamperében!

   

A nyár-ősz legváratlanabb átigazolási híre után Kóger Dániel maga tette tisztába a Brassóba szerződését. A csatár mesélt külföldi lehetőségekről, sérülésekről, motivációról és a fő célkitűzésről: hogy ott legyen a magyar válogatottal a jövő évi A csoportos világbajnokságon, méghozzá Brassóból.

Már elkezdődtek a 2022/23-as Erste Liga-idény küzdelmei, amikor berobbant az idei év legnagyobb átigazolási bombája: az elmúlt két szezont az FTC-Telekomnál töltő Kóger Dániel látszólag a semmiből a Corona Brasovhoz szerződött. Azért csak látszólag, mert a történetnek természetesen van előzménye ? a rutinos csatárt, a Ljubljanában is a feljutó magyar válogatott tagját kértük, mesélje el, mi hozta az elsőre finoman szólva is meglepőnek tűnő átigazolást.

?Az előző idény és a válogatott feljutás után a Fradival közös megegyezéssel úgy döntöttünk, nem maradok a csapatnál. Nekem is más terveim voltak, úgy éreztem, ahhoz, hogy jövőre az A csoportos válogatott tagja lehessek, váltanom kell. Az előző idényt végre sikerült teljesen egészségesen, mindenféle probléma, panasz nélkül befejeznem, erős nyári felkészülés után az volt az eredeti tervem, hogy szeretnék egy, az Erste Ligánál valamivel erősebb külföldi ligába szerződni ? úgy gondoltam, így nagyobb esélyem lenne ismét odakerülni a válogatottba. Az egész nyarat alárendeltem ennek, nagyon komolyan végigedzettem a felkészülési időszakot, közben magyar csapatokkal nem, vagy csak elvétve beszéltem.?

Kóger Dániel elmondta, eleinte úgy tűnt, lesznek is ígéretes külföldi opciók, konkrét megállapodásig azonban végül egyik csapattal sem jutott el. ?Több klubbal is voltak kecsegtető tárgyalások, Dániától kezdve a DEL2-n át az új ICEHL-es csapatokig. Volt olyan, ami nekem tetszett volna nagyon, de a csapat lépett vissza, és olyan is, amit a magam részéről nem éreztem megfelelőnek. Az elsődleges szempont nyilván nem az anyagi része lett volna, hanem hogy elkerüljek egy erősebb ligába, de végül nem volt olyan ajánlat, amiről úgy éreztem, ezt tényleg érdemes lenne elfogadnom. Persze, jó lett volna, ha valamelyik összejön, de azért mindenáron sem akartam külföldre menni.?

Arról, hogy mindebből hogyan lett végül Brassóban kikötés, Kóger nem is csinált titkot: ?A csapatkeresés közben Mihály Árpi, akivel korábban játszottam is együtt és nagyon jóban is vagyunk, jelezte, ha úgy van, ők nagyon szívesen látnának a Coronánál, akár az utolsó pillanatig is hajlandóak rám várni, ha nincs erősebb bajnokságból jobb ajánlatom. Miután végül nem érkezett, én sem akartam túlhúzni a dolgot, eljött a pont, hogy döntenem kellett, így végül megállapodtunk ? nagyon hálás vagyok a Brassónak, hogy tényleg az utolsó utáni pillanatig vártak és kitartottak amellett, hogy szeretnének a csapatukban tudni.?

A 32 éves kiváló szélső, aki az elmúlt években megküzdött több komoly sérüléssel is, hozzátette, hosszabb idő után először tudott végre végigcsinálni egy felkészülést panaszmentesen. Ennek fényében különösen motiváltan várja a klubidényt, célja pedig egyértelmű: szeretne jövőre ott lenni a magyar válogatottal a tamperei A csoportos világbajnokságon; úgy is, hogy végül maradt az Erste Ligában. ?Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok már húszéves, és vannak mögöttem olyan sérülések, amik után sok csapatnál megkérdőjelezik egy játékos leszerződtetésének a megkockáztatását. Ettől még úgy voltam vele, miért ne mernék nagyot álmodni? Igaz, hogy végül a külföldi lehetőség nem jött össze, de egyáltalán nem vagyok csalódott. Őszintén azt gondolom, a ligán belül nagyon jó helyre kerültem, és amellett, hogy Brassó nagyon szép város, a csapatunk is abszolút versenyképes. Tele vagyok motivációval, nagyon várom a szezont, és mindent meg fogok tenni azért, hogy a Brassóval minél előrébb végezzünk. Szeretnék még jó néhány évig jégkorongozni: az, hogy tavaly is oda tudtam kerülni a válogatottba úgy, hogy megdolgoztam a helyemért a feljutó csapatban, szerintem mutatja, hogy még mindig nagyon komolyan veszem ezt a dolgot. Pontosan ugyanez a célom idén is, és ehhez a megfelelő helyen vagyok!?

koger brasso

fotó: Facebook/Corona Brasov

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum