DVTK Jegesmedvék–FEHA19 6-1

   

A miskolciak nagyon magabiztos sikert arattak az erősen szezon eleji formát mutató vendégek felett.

A hazaiaknál az Újpesten szépen bemutatkozó lett Voris, a vendégeknél Tóth állt a kapuban a FEHA idénybeli első bajnokiján. Utóbbinak volt sokkal több dolga a meccs elején, nem is tudta sokáig tartani a döntetlent a FEHA: a DVTK az 5. és a 6. percben is betalált. Előbb a palánk mellett Pecsét ügyeskedte ki a korongot két fehérvári közül, s tette középre a kapussal szemben bántóan üresen felejtett Vas Jánosnak, aki többméteres körzetben senkitől sem zavartatva lőhette ki kényelmes edzésgyakorlat módjára a lepkés oldalt – oldott már meg ennél nehezebb feladatokat is pályafutása során. Másfél perc sem telt el, a DEAC-tól megszerzett Kulesov is meglőtte első miskolci gólját Lövei keresztpassza után. A 14. minutumban emberelőnyben szépített a FEHA, Mingazov foghatatlan bombát küldött a jobb felsőbe. A hazaiak azonban mindössze 44 másodperccel később ismét lehűtötték a fehérvári kedélyeket: újabb határozatlan vendégvédekezés után a Megyeri úton is betaláló Razumnyak vágta fel a léc alá.

A fordulás után fórban folytatódott a miskolci gólgyártás, Kiss Roland távoli lövéséből semmit sem láthatott a többszörös takarásban lévő Tóth, a pakk akadálytalanul kötött ki a rövid vas mellett. Még a mérkőzés felénél sem jártunk, amikor már 5-1-re vezetett a DVTK egy ritkán látható öngóllal: az alapvonalnál kétségbeesetten menteni igyekvő Reiter ütőjéről vánszorgott be valahogy a korong a mamut alatt/mellett.

A záró harmadban már csak egy találat született, ám ezt is a hazaiak jegyezték. A 46. percben egy újabb Lövei, Kulesov összjáték hozta meg gyümölcsét, előző koprodukciójukhoz képest annyi különbséggel, hogy ezúttal a másik oldalról érkezett a passz. A DVTK így mindhárom harmadot megnyerve aratott sima győzelmet a székesfehérvári fiatalok ellen, akiknek a vasárnap esti meccs alapján még fel kell venniük a bajnoki ritmust.

dvtk feha

fotó: DVTK Jegesmedvék

Ez egy tanulási folyamat

   

A székesfehérvári Erste Liga-csapat vezetőedzője elégedett volt a csapata energiájával.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Tudtuk azt, hogy nem lesz egy könnyű ellenfél a Fehérvár, láttunk felkészülési mérkőzéseket az ő részükről, illetve a tavalyi tapasztalatok is azt mutatták, hogy egy komoly fiatal ellenfélről van szó, akiknek az erejük abban rejlik, hogy nagyon nagy energiaszintjük van. Gyorsak, agilisak, ügyesek, jól kezelik a korongot és nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Azt mondanám, hogy ez a 6-1-es eredmény ez túlzó, annak viszont nagyon örülök, hogy a két meccsen szerzett 10 gól az nagyon jó, valamint, hogy ezt 8 különböző játékos szerezte. Most jön egy kis pihenő, megnézzük ezeket a mérkőzéseket és készülünk tovább a szezonra.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Tetszett az az energiaszint, amivel beleálltunk a meccsbe. Igaz két gólt kaptunk, de egy emberelőnyből visszajöttünk. Ezt követően egy hiba, ami miatt 3-1 lett az állás, de tovább harcoltunk, meccsben maradtunk és volt pár gólszerzési lehetőségünk, amivel fordíthattunk volna a meccsen. A második harmadban az emberhátrányok megölték az energiánkat. A harmadik harmadban a célunk az volt, hogy továbbra is küzdjünk, és megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Ez egy tanulási folyamat, vannak srácok, akiknek ez az első meccsük ezen a szinten. Sok mindenen kell dolgoznunk és csináltunk néhány hibát, de elégedett vagyok azzal az energiával, amit a csapat hozott.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 695 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Kocsány, Sipos.
Voris: 96,2% (Kiss B.)
K
Tóth: 83,3% (Remete)
Szirányi, Vojtkó, Pecsét, Ritó, Vas
1
Mingazov, Reiter, Cizas, Rétfalvi, Trastasenkovs
Kiss R., Illés, Mattyasovszky, Miskolczi, Blasko
2
Csollák, Kóger, Ambrus Cs., Fekete, Keceli-Mészáros
Skrabov, Ilvessuo, Kulesov, Galajda, Lövei
3
Dolinar, Salamon, Mayer, Nagy, Farkas L.
Jombik, Páterka, Razumnyak, Farkas M.
4
Farkas I. T., Szabó, Alapi, Dézsi, Németh Z.
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:03 MIS Vas Pecsét
2-0 05:24 MIS Kulesov Lövei Galajda
2-1 13:08 FHA PP Mingazov Reiter Trastasenkovs
3-1 13:52 MIS Razumnyak Szirányi
4-1 24:35 MIS PP Kiss R. Páterka Lövei
5-1 28:39 MIS Vojtkó Szirányi Razumnyak
6-1 45:21 MIS Kulesov Lövei
36 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 10

Hat miskolci gól a fehérvári kapuban

   

Méghozzá öt különböző gólszerző tolmácsolásában, közte Mingazov szépítő bombájával.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum