FTC-Telekom–UTE 5-3

   

A ferencvárosiak 0-2-ről felállva, Nagy Gergő vezérletével húzták be az újpestiek elleni rangadót.

Ha a Ferencváros labdarúgócsapata nem játszik éppen Magyar Kupa-meccset Bicskén, akkor talán teljesen megtelik a Tüskecsarnok az Erste Liga-idény első derbijére. Persze így is nagyon sokan döntöttek úgy, hogy a helyszínen kell átélniük az FTC-UTE feszültséget sosem nélkülöző meccs hangulatát. Nem kellett sokáig várni az első találatra, a 28. másodpercben az UTE szerzett vezetést. A zöld-fehérek a buliból még elhozták a korongot a kapujuk elől, ám elhagyták a saját harmadjukban, Olekszandr Pereszunko meg lecsapott rá, majd a bevetődő védő mellett Benk Andráshoz passzolt, aki közelről a kapuba lőtt. Két és fél perc múlva újabb orbitális hibát használtak ki az újpestiek: Seregély Máté a kapu mögül kipasszolta középre a korongot, ott meg éppen Pereszunko érkezett, és mattolta Aranyt.  Az eltiltását a DEAC ellen letöltő Fodor Szabolcs azonnal időt kért, és ez jó húzásnak bizonyult, ugyanis azonnal jött a válasz az újpesti gólokra: Rasmus Kulmala a kapuval háttal állva lőtt a jobb alsóba. Alig öt perc múlva Nagy Gergő csapott le erőszakosan egy kapu mögé tett korongra, majd azzal a lendülettel az érkező Kulmalához passzolt, ő pedig nem hagyta ki a ziccert. A Fradi nem elégedett meg az egyenlítéssel, a 12. percben emberhátrányban szerzett korongot Oliver Betteridge, elkorcsolyázott vele a szélen, majd Lowhoz passzolt, aki egy csel után eltette a Rajna Miklós mellett a korongot.

A Fradi az első harmad végén emberelőnyben lőtt még egy kapuvasat, a következő találatra viszont a második harmad közepéig várni kellett. Addig mindkét csapat kihasználatlanul hagyta a fórját, a zöld-fehérek viszont kihasználták, hogy az újpesti védelem nélkülözte az agresszivitást, s a saját kapujuktól indulva, igazi tiki-takával kétgólosra növelték az előnyüket. A tetszetős akciót Aku Kestilä fejezte be. Az imént hiányolt agresszivitás, illetve a hatékony letámadás a Fradi harmadában aztán meghozta a lilák harmadik találatát: a szépen kijátszott akció során Kiss Patrik lövetett gólt Toni Henttonennel. Ezután szinte azonnal emberelőnybe került az UTE, de nem élt vele, míg a Fradinak akadtak még nagyobb helyzetei a szünetig, de a felek végül 4-3-as állásnál fordultak az utolsó harmadra.

Az utolsó játékrész elején mindkét csapat kihasználatlanul hagyta a fórját, s bár a folytatásban nagy csata folyt a következő találat megszerzéséért, az az utolsó öt perc kezdetéig egyik oldalon sem esett. Ekkor az UTE emberelőnybe került, s az egyenlítés reményében időt is kért. Próbálkozásai azonban elakadtak a védőkben vagy Arany védett. A lilák az utolsó percre lehozták a kapusukat is, de ezzel csak annyit értek el, hogy az FTC Nagy Gergő üres kapus góljával beállította az 5-3-as végeredményt.

ftcute_20220918_th

fotó: Tumbász Hédi/fradi.hu

Szokták mondani, hogy a jégkorong a hibák játéka

   

De ha valaki hibázik, a többiek ki tudják javítani – mondta az FTC-Telekom vezetőedzője.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Az elején az időkérésnél megnyugtattam a srácokat, hogy rengeteg idő van még hátra, és hogy jól néz ki a játék, de csináltunk két buta hibát, ami nem fér bele, ha ezt kivesszük, akkor rendben leszünk. Szerencsére megfogadták a srácok, és így is lett. Szokták mondani, hogy a jégkorong a hibák játéka, de ha valaki hibázik, a többiek ki tudják javítani. Ez akarva-akaratlanul benne van, ha valaki betartja, ami a feladata, de azon belül hibázik, ez természetes, pláne egy ilyen gyors sportágban. Az a nagy dolog, ha a többiek ezt ki tudják javítani, és most ki tudták, a szurkolóink segítségével, akik óriási pluszt adtak nekünk.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „A Ferencvárossal játszottunk, amelyik egy nagyon jó csapat, bármikor vissza tud jönni egy mérkőzésbe ha kicsit több helyet és időt hagyunk nekik, ez pedig meg is történt sajnos. Ki-ki mérkőzés volt végig, megvoltak nekik és nekünk is a helyzeteink, az üres kapus gólt nem számítva eggyel többet lőttek hasonló helyzetekből, mint a mieink. Az biztosan nem fér bele, hogy emberelőnyből ne szerezzünk gólt, pláne az nem, hogy kapjunk, ezen dolgoznunk kell. Fair mérkőzés volt, az biztos, hogy ha itt nyerni szeretnénk, ahhoz extra teljesítmény kell, ez most nem annyira valósult meg.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 1485 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Muzsik, Váczi.
Arany: 90,9% (Nagy K.)
K
Rajna: 88,6% (Sági)
Nilsson, Marva, Kaijser, Betteridge, Low
1
Järvinen, Kiss D., Benk, Just, Pereszunko
Boros, Szorokin, Nagy G., Kestilä, Kulmala
2
Tornyai, Kmec, Shirley, Henttonen, Kiss Patrik
Seregély, Karmeniemi, Tóth A., Kreisz, Kozma
3
Kiss Phil, Pokornyi, Németh, Nemes, Kovács A.
Komáromy, Kucsma, Farkas, Bán, Galántai
4
Balogh, Madácsi, Kovács S., Orban
Fodor Szabolcs, King Euan
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:28 UTE Benk Pereszunko Tornyai
0-2 03:01 UTE Pereszunko
1-2 03:26 FTC Kestilä Kulmala Marva
2-2 07:18 FTC Kulmala Nagy G. Karmeniemi
3-2 11:42 FTC SH Low Betteridge
4-2 29:13 FTC Kestilä Nagy G. Kulmala
4-3 33:29 UTE Henttonen Kiss Patrik Shirley
5-3 59:17 FTC EN Nagy G. Szorokin Kestilä
35 Kapura lövések száma 33
12 Kiállításpercek 8

Így fordította és nyerte meg a derbit az FTC

   

A vasárnap esti FTC-Telekom–UTE örökrangadó mind a nyolc találata.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 24., szombat
EL 17:00 MISGYE 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., vasárnap
EL 15:00 FTCBRA 1-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABGYE 2-4VÉGE
EL 18:00 UTESCC 4-3VÉGE
szeptember 26., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPIV 5-2VÉGE
szeptember 27., kedd
EL 18:30 DEBSCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FHAGYE 1-10VÉGE
EL 18:40 BJABRA 6-4VÉGE
SHL 19:00 SKEFBK 6-0VÉGE
    • SPORT 2
szeptember 29., csütörtök
EL 19:00 UTEDEB 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
szeptember 30., péntek
EL 18:30 MISFTC 0-1VÉGE
EL 18:40 BJAFHA 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 5-2VÉGE
október 1., szombat
SHL 15:15 HVJOSK 
    • SPORT 2
október 2., vasárnap
EL 16:30 BRASCC 
EL 17:00 DABFTC 
EL 17:30 FHAUTE 
ICEHL 17:30 OLLAVS 
EL 17:40 BJADEB 
Partnerünk
Archívum