Nem jött össze a bravúr Ausztriának

 

Alexander Blank mesterhármasával fordítottak a németek a junior vb-n.

Az edmontoni világbajnokság második napjának első mérkőzésén Svájc későn ébredt az esélyesebb Svédország ellen. A sokáig gól nélküli mérkőzésen Daniel Torgersson törte meg a jeget, az AHL-ben is bemutatkozó svéd csatár a második harmad végén, majd a záró játékrész elején is betalált, majd Rosen növelte rögvest háromgólosra a skandinávok előnyét. A harmadik harmad derekán Svájc egy perc alatt lőtt két gólt: Biasca és Allenspach volt eredményes, és bár Niederbach 5+20 perces kiállítása alatt még közelebb zárkózhattak volna, ez nem sikerült, Svédország 3-2-es győzelemmel kezdte a tornát.

A házigazda Kanada gond nélkül, bár a vártnál talán kisebb fölénnyel nyerte első mérkőzését Lettország ellen. A legmagasabbra taksált juharleveles, Connor Bedard gólja nyitotta a meccset, ám meglepetésre az első 20 perc végén Darzins révén egyenlíteni tudtak a lettek. A középső harmadban Cormier, Zellweger és Greig is eredményes volt, ezzel eldöntötte a mérkőzést a 2020-as világbajnok. Az utolsó játékrészben csak egy gólváltás történt, a lett Hodass találatára Dufour válaszolt. Kanada 5-2-re győzött, egy játékosa sem szerzett 2 pontnál többet.

A harmadik mérkőzésen Ausztria nem adta könnyen magát Németország ellen. Nyugati szomszédaink első emberelőnyükből Peeters révén már a 3. percben megszerezték a vezetést, a németek a nyolcadik lövésükből tudtak egyenlíteni, Eham volt a gólszerző. A középső felvonás elején ismét Peeters villant, centerezéséből Dobnig juttatta újfent vezetéshez Ausztriát. Ám mielőtt a sógorok elhitték volna, hogy lehet esélyük a pontszerzésre, érkezett Alexander Blank, aki szűk 8 perc alatt klasszikus mesterhármast ért el. A majd 100 DEL-mérkőzésnél tartó Blank három találatából kettő is emberelőnyben született. A harmadik harmadban Ausztria megpróbálkozhatott volna a közelebb zárkózással, de Luca Auer térdelésért végleges kiállítást kapott, ami jelentősen leszűkítette lehetőségeiket. A Salzburg alpesi ligás csapatában játszó tehetséges támadónak nem először gyűlt meg a baja a szabályos játékkal, az áprilisi asiagói divízió 1/A-s ifjúsági világbajnokságon Szlovénia ellen vitték ki fejre irányuló ütközésért. A mérkőzést Németország 4-2-re nyerte.

A világbajnokság harmadik napján Finnország?Csehország, Szlovákia?Kanada és Svájc?Egyesült Államok mérkőzéseket rendeznek.

Németország Ausztria U20

Fotó: IIHF / Chris Tanouye

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
  • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum