Nem jött össze a bravúr Ausztriának

 

Alexander Blank mesterhármasával fordítottak a németek a junior vb-n.

Az edmontoni világbajnokság második napjának első mérkőzésén Svájc későn ébredt az esélyesebb Svédország ellen. A sokáig gól nélküli mérkőzésen Daniel Torgersson törte meg a jeget, az AHL-ben is bemutatkozó svéd csatár a második harmad végén, majd a záró játékrész elején is betalált, majd Rosen növelte rögvest háromgólosra a skandinávok előnyét. A harmadik harmad derekán Svájc egy perc alatt lőtt két gólt: Biasca és Allenspach volt eredményes, és bár Niederbach 5+20 perces kiállítása alatt még közelebb zárkózhattak volna, ez nem sikerült, Svédország 3-2-es győzelemmel kezdte a tornát.

A házigazda Kanada gond nélkül, bár a vártnál talán kisebb fölénnyel nyerte első mérkőzését Lettország ellen. A legmagasabbra taksált juharleveles, Connor Bedard gólja nyitotta a meccset, ám meglepetésre az első 20 perc végén Darzins révén egyenlíteni tudtak a lettek. A középső harmadban Cormier, Zellweger és Greig is eredményes volt, ezzel eldöntötte a mérkőzést a 2020-as világbajnok. Az utolsó játékrészben csak egy gólváltás történt, a lett Hodass találatára Dufour válaszolt. Kanada 5-2-re győzött, egy játékosa sem szerzett 2 pontnál többet.

A harmadik mérkőzésen Ausztria nem adta könnyen magát Németország ellen. Nyugati szomszédaink első emberelőnyükből Peeters révén már a 3. percben megszerezték a vezetést, a németek a nyolcadik lövésükből tudtak egyenlíteni, Eham volt a gólszerző. A középső felvonás elején ismét Peeters villant, centerezéséből Dobnig juttatta újfent vezetéshez Ausztriát. Ám mielőtt a sógorok elhitték volna, hogy lehet esélyük a pontszerzésre, érkezett Alexander Blank, aki szűk 8 perc alatt klasszikus mesterhármast ért el. A majd 100 DEL-mérkőzésnél tartó Blank három találatából kettő is emberelőnyben született. A harmadik harmadban Ausztria megpróbálkozhatott volna a közelebb zárkózással, de Luca Auer térdelésért végleges kiállítást kapott, ami jelentősen leszűkítette lehetőségeiket. A Salzburg alpesi ligás csapatában játszó tehetséges támadónak nem először gyűlt meg a baja a szabályos játékkal, az áprilisi asiagói divízió 1/A-s ifjúsági világbajnokságon Szlovénia ellen vitték ki fejre irányuló ütközésért. A mérkőzést Németország 4-2-re nyerte.

A világbajnokság harmadik napján Finnország?Csehország, Szlovákia?Kanada és Svájc?Egyesült Államok mérkőzéseket rendeznek.

Németország Ausztria U20

Fotó: IIHF / Chris Tanouye

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum