Nyicsuskin 8 évre a Coloradóé

 

A Pittsburgh Rickard Rakellt láncolta le, Matt Murrayt Torontóba cserélték.

A néhány hete Stanley Kupát nyerő Colorado megegyezett a folytatásról azzal a Valerij Nyicsuskinnal, aki nemcsak az alapszakaszban, de a playoffban is az egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta a játékával. A 27 éves csatár a reguláris szakaszban 25 góllal, 27 gólpasszal és 52 ponttal mindhárom kategóriában új egyéni rekordot állított fel. Ezt követően a rájátszásban sem csökkent a lendülete, ahol 9 góllal és 15 ponttal járult hozzá az Avalanche meneteléséhez. Ezt a teljesítményt egy új, nyolc évre szóló szerződéssel díjazta az Avs vezérkara, ami évente 6,125 millió dollárt garantál majd a hokisnak. A 2030-ig összesen 49 milliót felmarkoló Nyicsuskin a szerződés teljes ideje alatt záradék védi majd, ami azt jelenti, hogy a beleegyezése nélkül nem lehet elcserélni és áruba bocsátani.

A Pittsburgh meghosszabbította annak a Rickard Rakellnek a szerződését, aki a cserestop előtt került a Penguinshez az Anaheimtől. Az alapszakasz végéig a fekete-sárgák mezében 19 meccsen 13 pontot szerzett, ezután viszont már nem lehetett Crosbyék segítéségére az egyenes kieséses szakaszban, mert megsérült és emiatt mindössze két mérkőzés jutott neki a playoffban. A 30 éves csatár szerződés hiányában szerdán korlátlan szabadügynökké (UFA) vált volna, de az a 21 mérkőzés amin jégre lépett a Pens mezében, elég is volt ahhoz, hogy meggyőzze Ron Hextallt, a klub GM-jét a további közös munkáról. A svéd játékos új kontraktusa 6 évre szól összesen 30 millió dollár értékben, ami szezononként 5 milliót garantál a játékos számára.

Az évek óta kapusgondokkal küszködő Toronto megszerezte az Ottawától Matt Murrayt. Az egykoron szebb napokat látott Murray rárúgta az ajtót az NHL-re, amikor bemutatkozott a legjobbak között, ugyanis első két évében rögtön bajnok lett a Pittsburghgel, mégpedig kezdőként. Ezután viszont látványos zuhanórepülésbe kezdett, aminek az lett az eredménye, hogy 2020-ban az Ottawához cserélték. A Senators a rossz teljesítmény ellenére azonnal megkínálta a kapust egy négy évre szóló, összesen 25 millió dollárt garantáló szerződéssel, de ha lehet azt mondani, ez csak olaj volt a tűzre. Murray számai alig javultak, ráadásul az elmúlt két idényben mindössze 15-öt nyert meg. Ilyen előjelek után valószínűbbnek tűnt, hogy az Ottawa kivásárolja majd a futó szerződésből, de érkezett a Toronto megmentőként, amely egy 2023-as harmadik és egy 2024-es hetedik körös draftogért elvitte a 28 éves kapust. A megegyezés további része, hogy az Ottawa 2024-ig, a szerződés kifutásáig állja Murray fizetésének a 25%-át, ami valamivel több mint másfél millió dollár.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum