A Rangers véget vetett a Tampa nagy sorozatának

   

A Lightning a 2020-as rájátszás kezdete óta először veszített el két egymást követő mérkőzést, ennek köszönhetően 0-2-re áll a Keleti Konferencia döntőjében.

A kétszeres bajnokcsapat az idei rájátszással együtt zsinórban 10 párharcot nyert meg, amelyekben összesen 56 mérkőzést játszott. A több mint félszáz mérkőzés során 17 vereséget szenvedett el a Tampa, ám egyetlen csapat sem tudta egymás után kétszer megverni. A Rangersnek viszont sikerült, miután a 6-2-re megnyert első találkozó után a széria második összecsapásán 3-2-re diadalmaskodott. A végeredmény szoros tűnik, valójában a New York egy nagyon egyoldalú és nagyon sima meccsen győzött a délkeleti gárda ellen. A Bolts már a harmadik percben megszerezte a vezetést Nyikita Kucserov emberelőnyös találatával, de New Yorkot nem roppantotta össze a rossz kezdés, azonnal átvették a kezdeményezést és három perccel később K’Andre Miller révén egyenlített. A Tampa egyáltalán nem találta a játék ritmusát, semmilyen veszélyt sem jelentett Sesztyorkin kapujára. Nem úgy a Rangers, amely sorra alakította ki a helyzeteit és a Kaapo Kakko révén megfordította az állást. A második húsz percben nem változott a játék képe. a hazaiak sorra alakították ki a lehetőségeiket, miközben a Tampa csak kereste önmagát. Vasziljevszkij meccsben tartotta a csapatát, de harmadik harmad 81. másodpercében már ő is tehetetlennek bizonyult Mika Zibanejad lövésével szemben.

kandre miller

Érdekesség, hogy az orosz hálóőr ezt a gólt is a kapu jobb felső részébe, a botos kesztyűje felé kapta. Az idei playoffban Vasziljevszkij összesen 34 gólt kapott, ennek több mint a felét ? összesen 18-at ? a már említett helyre. Amilyen sebezhető az orosz kapujának ez a része, olyannyira bevehetetlen a lába közötti rész, hiszen itt még egy korong sem talált utat a hálóba. 3-1-es hazai vezetést követően a Tampa próbálta felpörgetni a meccset és nyomást gyakorolni a hazaiak kapujára, de ez csak akkor sikerült, amikor bő három perccel a vége előtt Jon Cooper lehozta a kapusát. A létszámfölényt ki is használta Nick Paul, így két perccel a befejezés előtt ismét nyílt lett a találkozó. A végjátékra teljesen beszorult a Rangers, de megőrizte a minimális előnyét, ennek köszönhetően kétmeccses előnnyel utazhat délre.

Mika Zibanejad zsinórban a hatodik hatai mérkőzésen volt eredményes. A playoff történetében ennél hosszabb sorozata csak a Guy Lafleur (8 mérkőzés, 1979), Paul Coffey (7, 1985), Reggie Leach (7, 1976) triónak volt. A vendégek csatára, Corey Perry a 180. meccsét játszotta a playoffban. Az aktív játékosok listáján ezzel befogta a harmadik helyen álló Sidney Crosbyt. A lista élén Zdeno Chara (200) és Joe Thornton (187) áll.

NHL, 2022. június 1.:

NY Rangers?Tampa Bay 3-2 (a párharc állása: 2-0)
G: Miller, Kakko, Zibanejad ill. Kucserov, Paul

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum