15 gólos találkozóval indult az albertai csata

   

A Calgary kilenc találatából Matthew Tkachuk hármat vállalt magára. A Carolina a hosszabbításban verte a New Yorkot.

A Rangers csak magának köszönheti, hogy 2-1-re elbukta a Carolina elleni párharc első mérkőzését. A New York az első két harmadban lejátszotta a jégről a házigazdáját, sorra alakította ki a helyzeteit, de csak egyetlen egyszer tudott eredményes lenni, az első játékrész nyolcadik percében Filip Chytil révén. A Hurricanesnek eközben gyakorlatilag momentuma sem volt, csak Antti Raantán és a szerencsén múlt, hogy a vendégek nem döntötték el már az első húsz percben meccset. A játék képe a befejező harmadra változott meg, amikor a Carolina két sebességgel feljebb kapcsolt és sorra alakította ki a helyzeteit. Sesztyorkin bámulatos védésekkel tartotta a minimálist előnyt, de két perccel a vége előtt egy kipattanónál ő is tehetetlennek bizonyult, Sebastian Aho pedig egyenlített. A hazaiak gólja előtt másodpercekkel egyébként ott volt a Rangers előtt a lehetőség, hogy megduplázza az előnyét, de Kaapo Kakko fél méterről a teljesen üres kapu mellé lőtt. A Rangers szempontjából a sok kihagyott helyzet a ráadás negyedik percében ütött vissza, amikor Ian Cole megpattanó lövése utat talált a New York kapujába.

ian cole

A Calgary a nyolcvanas éveket megidéző mérkőzésen verte a 9-6-ra az Edmontont a Battle of Alberta első mérkőzésén. A Flames fantasztikusan indított, hiszen az 51. másodpercben már kettővel ment, amivel új NHL playoff-rekordot állított fel. A hazaiak hengere itt nem állt meg: öt perccel később már három volt a különbség, a 26. percben pedig már 5-1 volt az eredményjelzőn. Evan Bouchard szépített ugyan, de a mérkőzés közepére Matthew Tkachuk visszaállította a négygólos különbséget. Itt azonban homokszem került a hazaiak gépezetébe, az Oilers pedig váratlanul erőre kapott és zsinórban szerzett négy góllal bő 11 perc alatt eltüntette a különbséget. A 42. percben tehát újra indult minden 6-6-ról, de a döntetlen állás mindössze másfél percig tartott. Rasmus Andersson ismét visszavette a vezetést a Calgarynak, Tkachuk pedig két újabb góllal bebiztosította a Flames győzelmét.

Theo Fleury, Mike Sullivan, Hakan Loob, Doug Risebrough és Paul Reinhart után Tkachuk a Calgary történetének hatodik játékosa, aki a rájátszásban mesterhármast lőtt. A négy ponttal záró Connor McDavid zsinórban a negyedik mérkőzésén volt eredményes, legutóbb Esa Tikkanennek volt ilyen sorozata az Oilersben még 1990-ben, amikor az Edmonton legutóbb elhódította a Stanley Kupát.

NHL, 2022. május 18.:

Carolina?NY Rangers 2-1 h. (a párharc állása: 1-0)
G: Aho, Cole ill. Chytil

Calgary?Edmonton 9-6 (1-0)
G: Tkachuk (3), Coleman (2), Lindholm, Mangiapane, Ritchie, Andersson ill. Hyman (2), McDavid, Bouchard, Draisaitl, Yamamoto

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum