Az Islanders kirúgta Barry Trotzot

 

Az 59 éves mester először nem jutott be a rájátszásba a New York-i klubbal, aminek súlyos következményei lettek.

Barry Trotz 2018-ban Stanley Kupát nyert a Washingtonnal, de nem tudott megegyezni a klubbal a folytatásról, ezért elfogadta a csoportrivális New York Islanders ajánlatát. Az, hogy az Islanders milyen jól döntött, elég egyetlen ténnyel igazolni: Trotz egy évvel később, 2019 nyarán megkapta a legjobb edzőnek járó Jack Adams-trófeát. Ezt többek között annak köszönhette, hogy a liga legrosszabbul védekező csapatából a legjobbat csinálta, ráadásként a két kapusa, Thomas Greiss és Robin Lehner begyűjtötte a legjobb kapustandemnek járó William M. Jennings-trófeát. Trotz az első évében a playoff második köréig vezette a csapatát, a következő két szezonban viszont már a konferenciadöntőig kormányozta az Islanderst, ahol mindkét alkalommal csak a későbbi bajnok Tampa Bay tudta megállítani. A két kiesés közül a tavalyi volt igazán fájó az Islanders szurkolóinak, ugyanis a hetedik mérkőzésen odahaza kaptak ki 1-0-ra a Tampától. Két ilyen szezon után az Islandersnél minimum a rájátszásba kerülés volt az alapelvárás, ám hamar kiderült, hogy ezt szintet képtelen lesz megugrani az új csarnokba költöző gárda a rengeteg sérülés és pozitív kovidteszt miatt.

Trotz az elmúlt négy szezonban 152-102-34-es mérleget ért el az Islanders élén az alapszakaszban, amihez a playoffban hozzátett még 28 sikert 49 összecsapáson. Ilyen mutatók mellett Lou Lamoriello, az Islanders GM-je mégis a kirúgás mellett döntött, amit az egész NHL értetlenkedve fogadott. A szakember a döntés részleteibe nem avatta be a sajtót és a szurkolókat, csak ennyit mondott a bejelentés után: “Vannak kérdések, amikre nem fogok válaszolni. Nyilvánvaló, hogy elég sokat gondolkodtam, hogy ilyen döntést hozzak. Óriási tévedés lenne azt mondani, hogy könnyű volt meghozni ezt a döntést. Nem volt az. Sajnos az én feladatom az, hogy a franchise számára a legjobb döntéseket hozzam meg a jövőre nézve, és úgy gondolom, ennek a keretnek új hangra van szüksége. Ezt semmiképpen sem negatívumként kell felfogni Barry Trotzra nézve, hiszen ő egy fantasztikus edző és fantasztikus ember. Az elmúlt négy év eredménye magáért beszél, amit tett, azt nagyon nagyra értékeljük személyesen és szakmailag is.”

Trotz három segítője Lane Lambert, John Gruden és Jim Hiller egyelőre megtarthatta az állást, az ő sorsukról a következő edző dönt majd. Az Islanders mellett edzőt keres majd a holtszezonban a Detroit Red Wings, a Philadelphia Flyers, a Winnipeg Jets és a Chicago Blackhawks is.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum