Mindegyik meccs olyan volt, mint az A csoportos vb-n

   

Jól érezte magát az SDHL-es Göteborgban Horváth Imola, a folytatás a tanulmányoktól is függ.

Horváth Imola első évét töltötte az egyik legerősebb női bajnokságban, az SDHL-ben, és elégedetten beszélt az elmúlt időszakról. ?Összességében nagyon jó volt a szezon. Nehezen indult, hiszen sok meccset elveszítettünk. Nekem azért is nehéz volt az elején, mert először költöztem el külföldre, egyedül voltam egy új környezetben. A csapatba való beilleszkedéssel nem akadt gond, a keret nagy része külföldiekből állt. A jégen kívüli életben viszont magamra voltam utalva, de ez segítette a felnőtté válást, sokat fejlődtem ilyen téren is. A szezon végére összeállt a csapat, és megnyertük az osztályozót? ? mondta a 19 éves válogatott csatár.

A Göteborg az alapszakasz 36 meccsén egy döntetlent ért el, de Horváth Imola szerint szinte el is engedték a szezont, akkora volt a hátrány a biztos bennmaradást jelentő helyhez képest, és csak az osztályozóra készültek. ?Az idény felénél edzőt váltott a klub, az sokat segített, átrendeződött a csapat, voltak távozók és érkezők, de egységesebbé váltunk, a közös célért küzdöttünk.?

A Göteborg az osztályozón 2-1-es összesítéssel győzte le a második ligás Skellefteát, így bennmaradt a svéd élvonalban. A csatár két gólpasszt adott a párharc során. ?A két liga között a gyorsaság a legnagyobb különbség, és ezt ki is tudtuk használni. Az első meccsen még nem tudtuk, hogy mire számítsunk a riválistól, felkészültünk alaposan, de nem tudtuk, mire képesek, mert előtte elmaradt egy edzőmeccsünk egy szintén másodosztályú csapat ellen. Az első találkozó elejét elizgultuk, de aztán feljavultunk, és tudtunk győzni. A második meccsen ha másnap reggelig támadunk, akkor sem szerzünk gólt, nem jött össze semmi, ezért kaptunk ki. Aztán a harmadikra összeállt minden, 4-1-re nyertünk.?

A székesfehérvári születésű játékos az egész idénnyel elégedett. ?Biztos vannak olyan pontok, ahol még többet lehetett volna fejlődni, de sikeresnek tartom az első külföldi évemet. A legtöbbet a gyorsaságban fejlődtem, gyorsabban hozok döntéseket, nincs olyan sok idő gondolkodni egy passz vagy lövés előtt. A legnagyobb meglepetést a szárazedzések jelentették, ebben viszont keményebbre számítottam.?

A svéd bajnokságban rengeteg olyan játékos szerepel, akiket olimpián vagy az A csoportos világbajnokságon is lehetett látni, elég csak a finn Jenni Hirikoskira és Petra Nieminenre, a svájci Lara Stalderre, vagy a cseh Katerina Mrazovára gondolni a sok svéd és dán válogatott mellett, és mindez természetesen a tempón is érződik. ?Mindegyik meccs olyan volt, mintha A csoportos vb-n szerepeltem volna, négy helyett 32 találkozón lehetett ehhez a ritmushoz edződni? ? tette hozzá Horváth Imola, aki egy góllal és négy assziszttal zárt az alapszakaszban.

Ami a folytatást illeti, az még kérdéses. ?Szeretném elkezdeni az egyetemi tanulmányaimat, és akkor maradok Magyarországon. Ha ez nem jön össze, akkor elgondolkodok a visszatérésem Svédországba. A Göteborghoz visszamehetek, de van más lehetőség is, hívtak próbajátékra.?

A csatár itthon részt vett a MAC Budapest jeges edzésein, majd másfél hete játszott, sőt gólt is szerzett az osztrák válogatott elleni felkészülési meccsen, amelyen a magyarok és az Ausztriában légióskodók alkottak vegyes csapatot. Hamarosan a magyar válogatottal is nagy feladat vár Horváth Imolára, immár Pat Cortina irányításával. ?Izgatottan várom az augusztusi vb-t. 2019-ben csak a bő keretben szerepeltem, Káposztásmegyeren nem játszottam, de remélem, most tudok bizonyítani a kapitánynak, és én is tudok tanulni.?

imola_goteborg_hc

Fotó: Göteborg HC

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum