Máris visszavághat a Sportklub a Fradinak

   

A csíkszeredaiak szinte azonnal törleszthetnek a péntek esti vereségért.

Nincs sok idejük pihenni az Erste Liga-döntő résztvevőinek: helyszíni idő szerint 14:30-től újra jégre kell lépniük. Mindez azt jelenti, hogy a péntek esti találkozó vége után 17 és fél órával megint össze kell csapniuk, tehát előnyösebb helyzetben lesz az a csapat, amelyik jobban tud regenerálódni. A finálé első mérkőzésén a vendégek kapusa, Arany Gergely 28 lövésből 27-et védett, míg a másik oldalon kérdés, hogy a meccs közben lecserélt Adorján Attila kap-e lehetőséget, vagy az utolsó harmad közepén beszálló, 5-ből 5 lövést hárító Makszim Szamankov áll majd a vasak között. Mint az ismert, sajnos Salló Alpárra nem számíthatnak a csíkszeredaiak, a mérkőzés kimenetelét az is befolyásolhatja, mennyire maradt meg a játékosokban a péntek esti súlyos sérülés. Az összecsapást az M4 Sport+ élőben közvetíti.

sccftc_20220401

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 3-2

   

A Sportklub egy változóan paprikás hangulatú mérkőzésen 1-1-re módosította az Erste Liga-döntő összesített állását.

A Sportklubban nem játszott Salló, Láday és Taratuhin, ellenben visszatért Becze, Farkas és Péter Andor. Az FTC-Telekomnál hiányzott az eltiltott Nagy Gergő, a helyére Komáromy lépett elő az első sorba. A 20. másodpercben már kiosztottak a játékvezetők egy páros büntetést: Szkacskov és Kulmala pihenhetett két percig. Nem sokkal később megint 4 a 4 ellen játszottak a felek, amikor Tamminen és Tóth Adrián megléptek, előbbi juttatta vezetéshez az FTC-t. A gól után változó intentizással foglalkoztak egymással és a játékkal a jégkorongozók, többször is tömegjelenet alakult ki a játékmegszakításoknál. A nyitó harmad második felében kettős emberelőnyben is támadhattak a zöld-fehérek, Adorján remekelt a csíki kapuban, a kiegészülések után pedig Kulmala kapuvasat lőtt. A játékrész végén Sofron gáncsolt, a Fradi ezt a fórt is kihagyta.

A második harmad elején kimaradt egy csíki fór, aztán a 24. percben egyenlítettek a hazaiak, Rokaly Szilárd ért bele remekül egy kék vonalas lövésbe. Két perccel később már vezetett a Sportklub: Sofron próbálkozásait hiába védte Arany, a szabadon maradt korongot a jól érkező Stach belőtte a vendégek kapujába. A meccs közepén gólváltás zajlott, Somogyi hiába egalizált emberelőnyben, másfél percre rá Stach egy közeli fonákkal újra előnyhöz juttatta a csíkiakat. A következő percekben óvatosabbá és fegyelmezettebbé váltak a csapatok.

A harmadik játékrészben Milam kilőtte a korongot, az FTC-Telekom 5 a 4 ellen támadhatott. Pavuk közel járt az egyenlítéshez, ám Adorján hatalmas bravúrral átért a keresztpassz utáni lövésre. A végjátékhoz közeledve Péter Balázs egy ütközés után a jégen maradt, majd miután felkelt, összeveszett egy ferencvárosival. Az eset után nem sokkal kiosztottak egy páros büntetést, Stach és Tamminen foglalkozott a játék helyett egymással, de olyan jégkorongban szokatlan jelenet is lezajlott, ahol Szkacskov nemes egyszerűséggel elvette Kärmeniemitől a botot, majd két ütővel korcsolyázott tovább. Az utolsó előtti percben Arany lekorcsolyázott, valamint Fodor Szabolcs is időt kért, ezt követően a Ferencváros próbálta kiharcolni a hosszabbítást, hiába.

A Sportklub 3-2-re nyert, ezzel egyenlített a fináléban. Az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzését kedden játsszák a Tüskecsarnokban.

sccftc_0401_PZP_3771

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Jó volt látni, ahogy a fiúk végig küzdöttek

   

Nyilatkozatok a döntő második meccse után.

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: „Egyértelmű a mosoly az arcomon. Nagyszerű volt látni, ahogy a fiúk végig küzdöttek. Fontos reakció volt tőlünk az első mérkőzés után, hogy ne csak tudásbeli képességekkel, hanem fizikailag is ott legyünk a párharcoknál. Megtanultuk, hogyan kell játsszunk, amikor nálunk van az előny, amit meg is mutattunk a harmadik harmadban. A kiváló kapusteljesítményünk is hozzájárult ehhez, enélkül soha nem nyerhetsz bajnokságot. Most egy kicsit pihenünk, majd megnézzük, kik fognak játszani a következő találkozókon.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „A döntőben nincs fáradtság, ez nem befolyásolta a meccset, mindkét csapatnak ugyanannyi ideje volt pihenni. Jól álltunk bele a meccsbe, megint jó találkozót játszottunk egy erős, a ligából kimagasló ellenféllel szemben. Végig helytálltunk, volt esély arra is, hogy győzzünk, de a helyzetek most nem mentek be. Dolgozunk azon, hogy a jövőben a helyzetek bemenjenek, még keményebben fogunk edzeni, hogy megdolgozzunk a szerencsénkért. Ide a csapatok nem győzni szoktak járni, de elvettük a pályaelőnyt, ami nagy fegyvertény.”

Erste Liga, 1950 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Balla, Kövesi.
Adorján: 93,1% (Szamankov)
K
Arany: 92,1% (Nagy K.)
Milam, O'Connor, Becze, Lapenkov, Casaneanu
1
Hegyi, McFadden, Kulmala, Komáromy, Tamminen
Kubát, Kuljas, Szkacskov, Sofron, Stach
2
Karmeniemi, Seregély, Fowlie, Tóth A., Tóth G.
Gecse, Papp, Péter B., Részegh, Rokaly Sz.
3
Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Pavuk
Farkas T., Péter A., Reisz, Fodor, Rokaly N.
4
Sarcia, Bán, Farkas L. S., Somogyi
Rossi Enrico, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:42 FTC SH Tamminen Tóth A. Seregély
1-1 23:33 SCC Rokaly Sz. Farkas T. Péter B.
2-1 25:39 SCC Stach Sofron Szkacskov
2-2 27:52 FTC PP Somogyi McFadden Fowlie
3-2 29:20 SCC Stach Szkacskov Fodor
38 Kapura lövések száma 29
20 Kiállításpercek 12

Rokaly Szilárd jól ért bele Farkas Tamás lövésébe

 

Az SC Csíkszereda–FTC-Telekom döntő második mérkőzésének góljai videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN ÉLŐ
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum