Pénteken kezdődik az Erste Liga-döntő

   

Április első napján bedobják a korongot a címvédő és a magyar bajnok párharcában.

Pénteken helyi idő szerint 18:30-től – magyarországi idő szerint 17:30-től – megkezdődik az SC Csíkszereda–FTC-Telekom Erste Liga-finálé. A két együttes egyaránt rápihenhetett a döntőre: a kék-fehérek legutóbb március 25-én, míg a ferencvárosiak 20-án léptek jégre. A zöld-fehérek szempontjából kétélű fegyver lehet, hogy közel két hete nem vívtak éles meccset, ugyanis a Gyergyói HK elleni párharc 4. és 5. mérkőzését nem játszották le. A Sportklub és az FTC ugyanúgy 4-1-gyel zárta a negyeddöntőt és az elődöntőt, ebből a szempontból is hasonlóan alakult a két fél számára a döntőig vezető út. A csíkiaknál Sofron István volt az elődöntők egyik hőse, a magyar válogatott csatár mind az öt találkozón szerzett egy-egy gólt a DEAC ellen, valamint három gólpasszt is kiosztott, míg David Stach 2+9 ponttal emelkedett ki. A ferencvárosiaknál a három jégre lépés során Cody Fowlie és Tóth Adrián egyaránt 2+2 pontig jutott. A párharc első mérkőzését az m4sport.hu közvetíti.

sccftc-PZP_0280

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 1-5

   

Hibátlan emberhátrányos játékával és remek helyzetkihasználásával elvette a pályaelőnyt a Fradi.

A címvédő Sportklub továbbra sem számíthatott Becze Tihamérra, az FTC-nél Galántait és Roczanovot nem nevezte Fodor Szabolcs vezetőedző. A kezdeti puhatolózást követően a Csíkszereda vette át a kezdeményezést, több helyzetet alakítottak ki Arany kapuja előtt. A hazai védelem Pavuk üres kapus lövésénél nem állt a helyzet magaslatán, de nem született meg az első gól. A 12. percben már másodjára akadt össze Lapenkov és Bohunicky, a Fradi jött ki rosszabbul a szituációból: a hazai játékos kisbüntetést, míg a vendég védő 2+2-t kapott. Az emberelőnnyel nem tudott mit kezdeni a Sportklub, majd egy palánk melletti ütközést követően Salló Alpár esett szerencsétlenül a fejére, a kiváló bekk hosszú ideig mozdulatlanul feküdt, az orvosi stáb és társai hordágyon vitték le. Előzetes hírek szerint Salló eszméleténél van, kórházba szállították. A felkavaró eseményeket követően visszavettek a tempóból a felek. A 18. percben Fowlie eresztett meg egy lövést a palánk mellől, a korong talán megpattant egy csíki védőn, mindenesetre becsapta Adorjánt, 0-1. Másfél perccel később megduplázta előnyét az FTC: Nagy Gergő ugratta ki remekül Kulmalát, aki kíméletlenül kihasználta ziccerét, 0-2.

A második harmad elején rövid időn belül három emberhátrányt is kivédekeztek Tóth Gergőék, a hazaiak egy ideig kettős előnyben is próbálkozhattak, hiába. A kiegészülést követően Kulmala újfent ziccerbe került (ezúttal kimaradt), majd vasat lőtt. Sofron kiállítása alatt tűzijátékot rendezett a Fradi Adorján ketrece előtt, de a fiatal kapus állta a sarat. Kisvártatva McFadden került ziccerbe, fölévágta. A 33. percben váratlanul szépített a Csíkszereda: saját kapuja előtt adta el a korongot az FTC, Stach vágta be közelről, 1-2. Egy újabb vendég védőhibát követően Szkacskov került ziccerbe, Boros hátulról szabálytalankodott. A megítélt csíki emberelőny meddő játékot hozott, nem tudtak veszélyesek lenni a kapura.

A harmadik felvonás elején Sofron maradt lent, szerencsére később folytatni tudta. A 43. percben O’Connor adta el a korongot a saját harmadában, Somogyi lecsapott rá, remekül tálalt a túloldalon érkező Bán Károly elé, akinek nem volt nehéz dolga, 1-3. A negyedik soros játékos első gólját lőtte az Erste Ligában. Ismét másfél perc telt el két Fradi gól között, a 45. percben Tóth Gergő középre adásába Fowlie szúrt bele remekül, 1-4. Három perccel később már néggyel mentek a vendégek: Somogyi készítette le emberelőnyben Pavuknak, aki kapásból kilőtte a hosszút, 1-5. A gólt követően Rossi mester kapust cserélt. Stach kiállítása alatt közel járt a hatodikhoz a Fradi, Szamankov védett nagyot.

Az FTC-Telekom stabil emberhátrányos védekezésére és kíméletlen helyzetkihasználására építve 5-1-re nyerte a döntő első mérkőzését, így elvette a Csíkszereda pályaelőnyét.

sccftc_PZP_3298

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Döntőhöz méltó meccs volt

   

Vezetőedzői értékelések a döntő első meccse után.

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nagyon jó kezdése volt ennek a sorozatnak sok fizikai hokival. Az első tíz percben kiváló helyzeteink voltak, aztán a Sallóval történt eset egy kicsit visszavett belőlünk. A második játékrészben elkezdtünk újból építkezni, jó esélyeink voltak emberfórban is, de nem találtunk be, ami valószínűleg a mérkőzésbe került. Nem mondanám, hogy a kritikus pillanat Salló sérülése volt, sokkal inkább ijesztő volt az egész mindkét csapat számára. Egyelőre nem tudok semmit az állapotáról.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Erste Liga-döntőhöz méltó meccs volt, nagyon kemény és jó hokit láttam. A srácok megvalósították azt, amit kértünk tőlük, azt a jégkorongot játszottuk, amivel egy döntőben nyerni lehet. Ebből az eredményből nem szabad messzemenő következtetést levonni, tudjuk, hogy minimum ennyire kell betartanunk a taktikát és ennyire keményen kell hokizzunk ezután is. Innentől kezdve nem is foglalkozunk ezzel a mérkőzéssel, nincs sok időnk, de készülünk, hogy ismét ilyen munkát tudjunk letenni az asztalra.”

Erste Liga, 1950 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Kövesi, Balla.
Adorján: 81,5% (Szamankov: 100%)
K
Arany: 96,4% (Nagy K.)
Kubát, Salló, Stach, Szkacskov, Sofron
1
Hegyi, McFadden, Kulmala, Nagy G., Tamminen
Láday, Gecse, Fodor, Péter B., Részegh
2
Karmeniemi, Seregély, Fowlie, Tóth A., Tóth G.
O'Connor, Milam, Rokaly Sz., Lapenkov, Taratuhin
3
Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Pavuk
Kuljas, Papp, Reisz, Casaneanu, Rokaly N.
4
Komáromy, Sarcia, Bán, Farkas L. S., Somogyi
Rossi Enrico, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:22 FTC Fowlie Tóth A. Seregély
0-2 18:54 FTC Kulmala Nagy G. Tamminen
1-2 32:59 SCC Stach
1-3 42:34 FTC Bán Somogyi
1-4 44:01 FTC Fowlie Tóth G.
1-5 47:37 FTC PP Pavuk Somogyi Kulmala
28 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 14

Fowlie éles szögből lepte meg Adorjánt

   

A pénteki SC Csíkszereda–FTC-Telekom meccs góljai videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum