Hazai jégen juthat döntőbe a Sportklub

   

A csíkszeredaiak nem tudták Debrecenben lezárni az Erste Liga-elődöntőjüket, most hazai jégen tehetnek pontot a párharc végére.

A DEAC szerdán legyőzte a Sportklubot, így elkerülte a söprést és kiharcolta az ötödik mérkőzést. A debreceniek az első három meccshez hasonlóan most sem tudták kevés lövésen tartani a szeredaiakat – a címvédő játékosai 52-szer találták el Hetényi kapuját –, ellenben sokkal többször tudtak próbálkozni: az első három találkozón kétszer 26-szor, egyszer 24-szer lőttek kapura, de a negyedik összecsapáson 39-szer állították feladat elé Adorjánt. A helyi idő szerint 18:30-kor kezdődő mérkőzésen a csíki védekezés lehet a kulcs, ha sikerült megint kevés lövésen tartani a cívisvárosiakat, behúzhatják az elődöntőt. A két csapat 2020-ban a negyeddöntőben találkozott, akkor összesítésben 4-1-re nyerte a párharcot a Sportklub. A DEAC legutóbb 2020. december 8-án tudott nyerni a Vákár Lajos Műjégpályán, az azóta lejátszott öt találkozót rendre a hazaiak húzták be.

sccdeb

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–DEAC 5-3

   

Hiába vezetett 2-0-ra és 3-2-re is a DEAC, a címvédő a mesterhármasig jutó Szkacskov vezérletével még a rendes játékidőben fordított, ezzel ismét döntős.

A szeredai stáb eszközölt néhány változtatást a negyedik meccsen alulmaradó csapaton, így Fodor Csanád például visszakerült rutinos társa, Taratuhin mellé, Láday bekkpárja pedig ezúttal Gecse volt. A DEAC állandósult hiányzói – Hári, Dalecky, Turcotte – mellett a szerdai diadal egyik legjobbja, Szmirnov sem tudott elutazni Erdélybe, ő a változatosság kedvéért vízumgondok miatt. Gőz kihagyott ziccerével indult a mérkőzés, majd a másik oldalon Hetényi védett többször is nagyot Taratuhin helyzeténél és ismétléseinél. A kiegyenlített nyitó harmad végén a vendégek szerezték meg a vezetést egy lefordulást követően: Karmajev oldalról leadott lövését Adorján középre rúgta ki, éppen Mazzag elé, aki jól érkezett az üres kapura. Még mielőtt a második játékrészben ébresztőt fújhattak volna a hazaiak, Kuljast szórták ki gyorsan könyökhasználatért, a DEAC pedig ki is használta első fórját, Klimek tette vissza az alapvonalról az üresen maradó Bertának, aki kedvelt szögéből nagy gólt vágott a hosszúba, a 25. percben már 2-0-ra mentek a vendégek. Erre már elkezdett éledezni a Sportklub, amely a középső periódus végére teljesen átvette az irányítást. A szépítéshez azonban nekik is egy fórra volt szükségük: Bogesics kiállítása után felálltak a hazaiak, Láday teljesen betakarta Hetényit Szkacskov előtt, az orosz gólgyáros köszönte és kihasználta az előnyt. A záró húsz percben a DEAC változatlanul remeklő kapusa vezetésével próbálta őrizni a minimális fórt, ez az 50. percig sikerült. Ki más, mint az önzetlen Stach mentett meg egy túlcifrázott helyzetet, menetrendszerű gólpassza után Sofron egyenlített a kapu torkából. A hazai hengert azonban ez sem indította be, két perccel később Sági egy blokkról elé kerülő korongot zúdított be a hálóba. Rá újabb két percre Stach kapott olyan passzt, amilyet ő szokott kiosztani a társaknak: Ládaytól érkezett a parádés kereszt, Hetényi erre már nem érhetett oda a rövidre, az utolsó öt perc 3-3-ról kezdődött meg. A Csíkszeredának azonban van egy Szkacskovja, aki egyetlen újabb villanással nemcsak a mérkőzést, de a párharcot is eldöntötte, majd üres kapura a mesterhármast is kipipálta – a bajnok egyszer vezetett ezen az estén, de ez finálét ért neki.

PZP_2851

fotók: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Megcibáltuk az oroszlán bajszát

   

Edzői értékelések az utolsó Csíkszereda–DEAC után.

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: “Izgatott és nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a döntőbe. Egy egész szezonon át ezért küzdöttünk és most elértük a célt. A mérkőzés kissé lassan kezdődött, aztán folyamatosan növeltük a tempót, de nem tudtuk befejezni a helyzeteinket. Keményen dolgoztunk, szem előtt tartottuk mindvégig a taktikát, illetve a szüneteket jól használtuk ki. A csapatnak néha idő kell, amíg rájön, hogy tud könnyen játszani. Idővel aztán elkezdtünk sokkal egyszerűbben jégkorongozni, bevittük a korongot az ellenfél védelme mögé és így nyomást helyeztünk a kapusukra.”

György József vezetőedző, DEAC: “Két harmadon keresztül jól játszottunk, de kiesett pár játékosom meccs közben. A harmadik harmadban az ellenfél visszaállt két sorra, ők nagyon ránk jöttek és ki is tudtak egyenlíteni. Az utolsó hat percben hogy mi történt, azt még ki kell elemezzem. Az viszont tény, hogy büszke vagyok a csapatomra, le a kalappal előttük, megcibáltuk az oroszlán bajszát. Benne volt, hogy visszavisszük a párharcot Debrecenbe, de egy hétmeccses sorozatban általában az erősebb tartalékokkal rendelkező csapatok jutnak tovább, ez pedig nekünk meccsről meccsre fogyott. Örvendek annak, amit itt véghez vittünk.”

Erste Liga, 1850 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Muzsik, Fényi.
Adorján: 86,4% (Szamankov)
K
Hetényi: 90,9% (Antek)
Kubát, Salló, Stach, Szkacskov, Sofron
1
Kloz, Sándor F., Molnár, Kulesov, Novotny
Láday, Gecse, Rokaly Sz., Péter B., Részegh
2
Gőz, Klimek, Spirko, Berta, Sági
O'Connor, Milam, Fodor, Lapenkov, Taratuhin
3
Bogesic, Vokla, Bartók, Mazzag, Karmajev
Kuljas, Papp, Reisz, Casaneanu, Rokaly N.
4
Jakabfy, Almási, Kozma
Rossi Enrico, Hozó Levente
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:41 DEB Mazzag Karmajev Gőz
0-2 24:27 DEB PP Berta Klimek Kloz
1-2 37:28 SCC PP Szkacskov Láday
2-2 49:14 SCC Sofron Stach Szkacskov
2-3 51:27 DEB Sági Berta
3-3 53:45 SCC Stach Láday Sofron
4-3 57:00 SCC Szkacskov Stach Sofron
5-3 59:53 SCC EN Szkacskov Sofron
44 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 4

Láday okos keresztpasszából egyenlített Stach

 

A Sportklub–DEAC elődöntő ötödik mérkőzésének videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM INFO
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum