Elődöntős Ortenszky Tamás és a Biel

 

Tóth Tamásék bejutottak az országos döntőbe. Utánpótlás-légióskörkép.

Svájc, U20-Elit

Ortenszky Tamás a bajnokság rájátszásra visszatért korosztályához a felnőtt másodosztályból. Az alapszakaszelső Biel a nyolcadik Ambri-Piottával találkozott a juniorbajnokság negyeddöntőjében. Bár a Biel az első mérkőzést nyerte hazai pályán, a következő kettőt ellenfele húzta be, így a kiesés szélére sodródott. A negyedik mérkőzésen már ott volt a Biel keretében Ortenszky, csapata pedig 3-1-re győzni tudott az Ambri otthonában, így kiharcolta az ötödik mérkőzést. A döntő összecsapást erős második harmadának köszönhetően 5-1-re nyerte a Biel ? Ortenszky gólpasszos volt ?, összesítésben 3-2-vel bejutott az elődöntőbe. Az ellenfelük az alapszakasz-hatodik Zug lett, az első mérkőzést már le is játszották a felek, a Biel hazai pályán 3-2-re verte a Zugot, a magyar hátvéd az első találatnál gólpasszt jegyzett.

UPSHL Premier

A Hampton Roads Whalers a Richmond Generalsszal játszik a divízió elődöntőben. Az első mérkőzést a Whalers nyerte 6-2-re, másnap viszont egyenlített a Generals, 7-3 lett a végeredmény. Barna Dávid a vesztes találkozón gólt lőtt, kedden mindent eldöntő mérkőzést rendeznek a párharcban. Az Islanders Hockey Club két mérkőzés alatt lerendezte elődöntőjét a Junior Bruinsszal, Tóth Tamásék előbb 5-3-ra, majd 3-1-re verték ellenfelüket. Tóth az első mérkőzésen góllal, a másodikon két gólpasszal segítette csapatát. Sikerével az Islanders HC bejutott az országos döntőre, ahol 16 csapat 4 csoportra osztva küzd majd a bajnoki címért.

Észak-Amerika, USPHL Elite

A Carolina Junior Hurricanes kétszer is kikapott a Richmond Generalstól, így búcsúzott a bajnokság küzdelmeitől. A Hurricanes az elődöntő mindkét mérkőzésén 4-3-ra maradt alul, Kaibás Kornél találatával az első mérkőzést még hosszabbításra mentette a Hurricanes, de a túlórából a Generals jött ki jobban. Kaibás 38 mérkőzés során 18+20 pontot szerzett a szezonban.

Svédország, J20 Nationell

A svéd junior első osztály alsóházában a Karlskrona Horváth Donáttal a soraiban hosszabbítást követően 3-2-re legyőzte a Färjestadot. A Karlskronának egy mérkőzése maradt hátra a középszakaszból.

Finnország, U18 SM-sarja

Az ifjúsági első osztály felsőházában a KalPa hazai pályán 5-2-re verte a Kärpätot, Horváth Bence a második és a harmadik KalPa gólnál asszisztos volt. Egy nappal később a JYP-t is legyőzték Horváthék, a 8-5-ös mérkőzésen a magyar csatár 1+1-ig jutott.

Az alsóházában Dobos Bendegúz hiba lőtt két gólt és adott egy gólpasszt a Kärpät második csapata ellen, együttese több gólt nem hozott össze, így a Jokerit B 5-3-as vereséget szenvedett. Egy nappal később hazai pályán 2-0-ra kikaptak az Ilvestől. A Jokerit JoVi a kilencedik, a KooKoo (Bajkó Botond) hetedik, a SaiPa (Deák Márton) második.

Finnország, U18 Mestis

Az ifjúsági másodosztályban a SaPKo 5-2-re legyőzte a Viikingitet, Győri Zalán győztes gólt lőtt. Három győzelmet szerzett Szűcs Botond a K-Vantaa II kapujában: előbb a HPK B csapatát verték 4-1-re, majd a Ketterä/SaiPát büntetőket követően 4-3-ra, végül a SaPKót 5-1-re.

Finnország, U20 Mestis

A junior másodosztályban a JYP második csapata 4-0-ra verte a HeKI Vierumäkit, 5-2-re a KJT Haukatot és 6-3-ra az IPK-t. Antal Norbert mindhárom összecsapáson játszott, az utolsó gólt lőtt.

Csehország, U17

Nem jutott tovább a nyolcaddöntőből a Slavia Praha. Nemes Mártonék a városi rivális Sparta Prahaval játszottak, az első mérkőzést a Sparta húzta be 5-3-ra, majd a Slavia egy 3-1-es győzelemmel egyenlített a párharcban, de a döntő mérkőzést ismét a Sparta nyerte 4-1-re. Nemes ezúttal nem szerzett pontot, a szezon során 38 mérkőzésen 14 gólt és 16 gólpasszt jegyzett.

Észak-Amerika, 18U AAA

Az idény utolsó hétvégéjén a Boston Hockey Academy előbb 3-2-re verte a South Kent Selects Academyt, majd másnap hasonló arányban kikapott ellenfelétől. A BHA ezzel befejezte szezonját, a korosztályos ranglistán 30 helyet lépett előre az együttes. Kocsis Botond 35 mérkőzést játszott az idény során, ezeken összesen 9 gólt lőtt és 16 gólpasszt osztott ki.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum