Visszatér Pat Cortina a női válogatotthoz

 

A nyári A csoportos világbajnokság végéig biztosan ő vezeti a csapatot.

Lisa Haley szerződése novemberben, az olimpiai selejtező után lejárt. Vele is tárgyalt a Magyar Jégkorong Szövetség, de végül Pat Cortinát nevezték ki a női válogatott szövetségi kapitányának.

?A hatalmas tapasztalata, képzettsége, jó motivációs készsége, a játékosokkal való kiváló kommunikációja, a csapat és a stáb összefogása, irányítása, valamint jó meccselése miatt esett Pat Cortinára a választás. Ezer szállal kötődik Magyarországhoz, a magyar jégkoronghoz és a szurkolókhoz. Szerződése az augusztusi, A csoportos világbajnokság végéig szól, azzal az opcióval, ha mindkét fél elégedett, és a szakvezető egyéb elfoglaltságai is lehetővé teszik, akkor meghosszabbítható? ? mondta az MJSZ honlapján Kolbenheyer Zsuzsanna, aki a szövetség és a csapat nevében megköszönte Lisa Haley-nek az eddigi munkát. A dániai vb-n a bentmaradás lesz a cél.

Pat Cortina 2019 tavaszán lett először a női válogatott szövetségi kapitánya, és vele harcolta ki a történelmi feljutást az A csoportba a magyar együttes. Ő lett az első edző a hokitörténelemben, aki férfi és női csapatot is az elitbe vezetett. 2020 tavaszán az A csoportos vb a járvány miatt elmaradt, így nem irányíthatta a legjobbak között a csapatot, később pedig klubelfoglaltásai miatt nem tudta folytatni a munkát. Ebben az idényben a német harmadik ligás Riessersse vezetőedzőjeként is dolgozik, így nem főállásban látja el a női válogatott irányítását, de a mostani német klubmunkája kevesebb elfoglaltsággal jár.

Lisa Haley 2020 nyarától 19 hivatalos mérkőzésen volt a női csapat szövetségi kapitánya, köztük az A csoportos vb-n és az olimpiai selejtezőn.

Photo: Laszlo Mudra - HIIHF

Fotó: Mudra László / MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum