Horváth Donát bemutatkozott a svéd juniorbajnokságban

 

A 17 éves hátvéd hetek óta az U20 Nationellben játszik. Utánpótlás-légióskörkép.

Észak-Amerika, USPHL Premier

A Connecticut Junior Rangers még február végén 4-3-ra verte a Rockets HC-t, a Rangers mind a négy góljából szerepet vállalt Banga Nándor, aki egy gólt lőtt és három gólpasszt osztott ki, Szekeres Tamás egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A Jersey Whalers ellen 1-5-ös vesztes meccsen egyik magyar sem volt eredményes, a PAL Junior Islanders ellen 5-3-ra elbukott mérkőzésen viszont mind Banga, mind Szekeres betaláltak. A Connecticut divíziója hetedik, utolsó helyén végzett, nem jutott rájátszásba. Banga 38 meccsen 18+21 pontot gyűjtött, míg Szekeres 43 mérkőzésen 7+17-tel zárt.

Az újpesti nevelésű Banga februárban eggyel magasabb szinten, az NCDC-ben is bemutatkozott a Connecticut színeiben, 5 mérkőzésen 1 gólpasszt jegyzett. Az NCDC alapszakaszából 2 mérkőzés maradt hátra.

A Hampton Roads Whalers az alapszakasz zárásaként kétszer győzte le a Richmond Generalst, Barna Dávid 1 gólpasszal segítette csapatát. A Whalers divíziója harmadik helyén végzett, a rájátszásban az előbb említett Generals-szal küzdhet majd a továbbjutásért.

Tóth Tamás és az Islanders HC kilenccsapatos divíziójuk hatodik helyén végzett, a harmadik Bridgewaterrel játszhatott a továbbjutásért. Az első mérkőzést az Islanders nyerte 5-3-ra, Tóth lőtte csapata második gólját. A második mérkőzést a Bridgewater húzta be hosszabbítást követően 2-1-re, a mindent eldöntő harmadik mérkőzést viszont az Islanders nyerte háromszori hosszabbítást követően 5-4-re ? a győztes gól a 110. percben esett ?, így a következő körbe jutott.

Finnország, U18 SM-sarja

Az ifjúsági elsőosztály felsőházában a KalPa Horváth Bence 1+1 pontjának is köszönhetően 7-2-re győzött a JYP vendégeként. A KalPa negyedik a bajnokságban.

Az alsóházban a KooKoo 2-0-ra nyert a JYP B otthonában, a vendégeknél Bajkó Botond gólpasszos volt. Deák Márton (SaiPa/Ketterä) a TuTo csarnokában 8-0-ra megnyert mérkőzésen segítette egy assziszttal társait. A Jokerit második csapatában Dobos Bendegúz gólt lőtt az Ilvesnek (1-4), a KooKoo ellen (4-6) egy, a SaiPa ellen (2-4) 2 gólpasszt adott. 2 fordulóval a véget előtt a SaiPa második, a Jokerit JoVi hetedik, a KooKoo nyolcadik a tabellán.

Finnország, U18 Mestis

Az ifjúsági másodosztályban Farkas Boldizsár (Ässät II) a Hokki ellen (3-5) egy, a HYRI ellen (6-4) két gólpasszt osztott ki. Győri Zalán, a SaPKo hátvédje háromszor szolgálta ki társait a HAKI ellen 7-5-re elbukott mérkőzésen. Szűcs Botond shutouttal zárt a Viikingit ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésen, a K-Vantaa II kapusa 30 védéssel zárt. Szűcs állt a vasak között a Ketterä/SaiPa ellen 5-3-ra megnyert mérkőzésen is, a magyar kapus ekkor 90,6%-kal dolgozott.

Svédország, U20 Nationell

Az elmúlt hetekben a 17 éves Horváth Donát a svéd junior első osztály alsóházában segíti ki együttesét, a Karlskronát. A gárda legutóbb hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Timrától, az immáron 8 junior bajnokit lejátszó Horváth a harmadik bekkpárban kapott lehetőséget. A Karlskronának még két mérkőzése maradt hátra a középszakaszból.

Svédország, U18 Regional

A keleti divízióban második helyen végző Lidingö 6-3-as vereséggel zárta a szezont az SDE ellen. Bécs Péter az alsóházban 9 mérkőzésen 1 gólt szerzett. Hatodik helyen fejezte be a szezont a Wings: Simon Levente 1+1 pontot gyűjtött 4 alsóházi mérkőzésén. Nádasi Levente, az első helyezett SDE játékosa 6 mérkőzést játszott a középszakaszban.

Csehország, U17

Nemes Márton duplázott a prágai rangadón, de a Slavia ennek ellenére 7-6-ra alulmaradt a Sparta ellenében. A Slavia az A jelű felsőházi csoport ötödik helyén végzett, a negyedik Sparta ellen vívja a két győztes mérkőzésig tartó nyolcaddöntőt.

A Prerov az E jelű alsóházi csoport második helyén végzett, így éppen lemaradt a rájátszásról: Paska Levente 23 mérkőzésen 5 gólt és 2 gólpasszt szerzett. A Technika Brno ötödik lett a D jelű alsóházi csoportban, így nem jutott tovább: Szemmelroth Gergő 31 találkozón 10+8 ponttal zárt.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum