UTE–DEAC 2-3

   

A negyeddöntő első meccsén az UTE kétgólos hátrányból egyenlített, de a hosszabbításban Klimek találata döntött.

Az UTE másfél hét után játszott újra, a meccskeretbe visszatért Balogh Bence és Zsigmond Áron. A Titánok elleni playoff-kvalifikációt három mérkőzésből megoldó DEAC sem sokat változtatott, a legutóbbi összeállításhoz képest ezúttal Borbát Márk nem kapott lehetőséget. Az sem jelentett meglepetést, hogy a kapuban Rajna Miklós és Hetényi Zoltán kezdett. Az első percek óvatos játékot hoztak, nem estek egymásnak a felek. Mindez az 5. percig tartott, akkor ugyanis megszerezte a vezetést a DEAC: Turcotte volt jó helyen, és belőtte a Rajnáról kipattanó korongot. Az újpestiek nem tudtak azonnal váltani, kicsit rozsdásnak tűntek a lábak, sok volt a hiba a játékukban. A legnagyobb hazai lehetőség Varga előtt adódott, de hiába várta üresen az átadást, nem tudott egyenlíteni. Összességében a DEAC akarata érvényesült, és a 16. percben szerencsés góllal növelte előnyét: Klimek szerzett korongot a kéken, majd belőtte a kapu elé, az pedig egy újpesti bekkről éppen Turcotte elé pattant, és a kanadai csatár biztosan lőtte be második gólját. Az utolsó percet megnyomta az UTE, majd Rajna védett szépen egy szólót.

A második harmadot nagyobb elánnal kezdték a lila mezesek, több időt töltöttek az ellenfél harmadában, a debreceniek pedig alig tudták megjátszani a korongot, rendre tilosra ütötték ki. A 28. percben összejött a szépítés: Just és Coatta okosan játszott össze, majd az üresen bemozgó Robichaud kapta meg a korongot, és Hetényi mellett el tudta lőni. A góltól megélénkült a meccs, a hazaiak hajtottak az egyenlítésért, de a DEAC is ritmust váltott. A 35. percben a kilépő Turcotte-tal szemben Kiss Dániel szabálytalankodott, a büntetőt azonban Rajna lábbal védte. Két perccel később Csergőnek kellett leülnie, és a fórt megnyomták a vendégek, Dalecky, Berta és Novotny is közel járt a gólhoz, de az újpestiek túlélték ezt az időszakot. Sőt, egy korongszerzés után a veszélyes kontrát Klimek állította meg, vetődve kanalazta el a korongot Kovács Sebestyén elől.

Az utolsó felvonás elején elmaradtak a várt nagy újpesti rohamok, a DEAC kézben tartotta a meccset, és a kipattanókkal többször veszélyt okozott Rajna kapuja előtt. Öt perc után Kovács Sebestyén kapott két percet, és ezt is az előnyt is szépen megjátszottak Turcotte-ék, többször is körbeadogatták a védelmet, de az újabb gól nem született meg. Az újpestieket több játékvezetői ítéletet nehezményeztek, ez felpaprikázta őket. Mintha varázsütésre aktívabbá vált volna az UTE, és előbb Stadel kísérletébe kapott bele Hetényi, a korong pedig átpörgött a kapu felett, majd Novotny blokkolta önfeláldozó módon Coatta löketét. Az 53. percben Kiss Patrik távoli lövésébe a kapu előtt brusztoló Németh piszkált bele, ezzel egyenlítettek a hazaiak. Az utolsó hét percre rákapcsoltak a csapatok, pörgős oda-vissza játék folyt, senki sem akarta a ráadásra hagyni a döntést. A DEAC dolgozta ki a nagyobb helyzeteket, de nem esett gól egyik oldalon sem.

A hosszabbítás első percében mindkét csapat eldönthette volna a csatát, ám a ziccerek kimaradtak. Az újpestiek emberelőnybe kerültek Berta büntetése után, és ez nagy esélyt kínált, Hetényi azonban jól állta a rohamokat.  Egyenlő létszámnál felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Molnár például a kapuvasat találta el. A 70. perc körül a DEAC beszorította ellenfelét, Rajna többször is bravúrral védett. A 71. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult, ugyanis a támadással jól fellépő Klimek kapta vissza a korongot középen, senkitől sem zavartatva még igazított is rajta, és nagy erővel a hálóba lőtt.

A DEAC tehát 3-2-re nyert, ezzel megtette az első lépést a továbbjutás felé. A párharc szerdán Újpesten folytatódik.

ute_deac_2022_1

fotó: Jani Martin/UTE

A túlakarás volt szembetűnő

   

Nyilatkozatok az UTE–DEAC után.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „A sebességgel és az akarással nem volt semmi gond, inkább a túlakarás volt szembetűnő. Sok technikai hibánk volt, és görcsösen kezdtünk, eltértünk a terveinktől, nem azt a játékot játszottuk, amit szoktunk. A Debrecen gyors gólt szerzett, majd egy szerencsés találattal növelte is az előnyét, így végig rohantunk az eredmény után. Miután rá voltunk kényszerülve a gólszerzésre, ezért többször átestünk támadásban, így megvoltak a lehetőségei a DEAC-nak is. Ennek ellenére megérdemelten jöttünk vissza a meccsbe, az egész mérkőzés és a hosszabbítás is ki-ki játékot hozott. Ilyen a playoff, remélem, hogy szerdán nekünk áll majd a zászló.”

György József vezetőedző, DEAC: „Éreztem, hogy a srácokban sok az energia, minden harmad után megdicsértem őket. Szerencsére bejött a két gól az első harmadban, utána pedig megvoltak a helyzeteink, tudtam, hogy még egy gól kell. Egyenlített is az Újpest a hibáinkat kihasználva. Igazi playoff mérkőzés volt, bármelyik csapat behúzhatta volna a győzelmet. Szerencsénk is volt bizonyos helyzetekben, ami nagyon fontos tényező egy ilyen meccs végkimenetelében.”

Erste Liga, 450 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Balla, Mizsák.
Rajna: 94,2% (Márkus)
K
Hetényi: 93,9% (Gönczi)
Pokornyi, Stadel, Németh, Suter, Kiss Patrik
1
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Dalecky
Kiss Phil, Jago, Kovács A., Coatta, Just
2
Kloz, Vokla, Turcotte, Novotny, Sági
Varga, Kiss D., Nemes, Kovács S., Balogh
3
Sándor F., Bogesic, Almási, Berta, Molnár D.
Robichaud, Csergő, Zsigmond
4
Jakabfy, Kozma, Mazzag
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:53 DEB Turcotte Sági Vokla
0-2 15:40 DEB Turcotte Klimek
1-2 27:05 UTE Robichaud Just Coatta
2-2 52:31 UTE Németh Kiss Patrik Varga
2-3 70:47 DEB Klimek Kulesov Spirko
40 Kapura lövések száma 63
4 Kiállításpercek 2

Klimek döntötte el a hosszabbítást

   

Az UTE–DEAC negyeddöntő első felvonása három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum