Kezdődik a rájátszás az utánpótlás-bajnokságokban is

 

Két korosztályban már a negyeddöntőben is összecsap az IOGNJA és az Újpesti JA.

U21

Szerdán befejeződött a bajnokság középszakasza. Az A csoportban a már biztosan negyedik helyen végző Vasas az Ifj. Ocskay Gábor NJA-t fogadta. A fővárosiak hiába vezettek kétszer is, Horácskó Márk gólját Fedorin egyenlítette ki, majd Szabó Zalán találatára Jábor Bendegúz az 58. percben emberhátrányból válaszolt, sőt egy perccel később Szkakodub is betalált vendég részről, így a fehérváriak 3-2-es győzelemmel zárták a középszakaszt. A kelet-magyarországi összecsapáson a DVTK Jegesmedvék az első harmadban Pecsét és Mattyasovszky révén kétgólos előnyt építettek ki, de a második harmad derekán a DHK fél perc alatt egyenlített: Bartók és Szmirnov voltak a gólszerzők. Újabb másfél perccel később a felnőtt csapat 19 éves légiósa, Hajnik újfent a miskolciakat juttatta előnyhöz, a záró harmadban Bartók meglőtte önmaga második gólját, így hosszabbításba torkollott a mérkőzés. A ráadás nem hozott újabb találatot, a büntetőpárbaj győztes rávezetését Hajnik hajtotta végre. A DVTK Jegesmedvék 4-3-ra nyertek Debrecenben, de mivel a hazaiak pontot szereztek így 14 egységükkel ők végeztek az A csoport élén. Az IOGNJA 13 ponttal a második, a DVTK Jegesmedvék 12-vel a harmadik helyzet zártak, a negyedik a Vasas lett.

A B csoportban a harmadik Budapesti JA-t 7-4-re legyőző Győri Nemak ETO végzett az első helyen, a Dunaújvárosi Acélbikákat oda-vissza verő Újpesti JA lett a második.

Az A csoportot megnyerő DHK a Dunaújvárost választotta a vasárnap kezdődő rájátszás negyeddöntős ellenfeleként, az Ifj. Ocskay Gábor NJA az Újpesti JA-t szemelte ki, a DVTK Jegesmedvék Akadémia a Budapesti JA-t vitte, míg a Vasasnak a Győr maradt. A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak.

EBJL, U18

Az osztrák ifjúsági bajnokság utolsó felsőházi mérkőzése arról döntött az Újpesti JA és a Vasas között, hogy melyik csapat szerzi meg az automatikus playoffot érő hatodik helyet. Bár Nagy László tanítványai hosszabbítást követően 3-2-re nyertek a Megyeri-úton, az egy pont elegendő volt a lilák számára a hatodik hely megtartására. A Vasas így hetedik helyen végzett a felsőházban, és oda-visszavágós összecsapásra kényszerült az alsóház második helyén végző horvát válogatottal. A horvátok hazai pályán 5-3-ra nyertek, és mivel a piros-kékek csak egy góllal, 2-1-re hozták a hazai meccsüket, így összesítésben ellenfelük kvalifikálta magát a rájátszásba.

Az EBJL negyeddöntőjében a felsőház harmadik helyén végzett IOGNJA az Újpesti JA-t választotta, az ötödik DVTK Jegesmedvék Akadémia a negyedik Vienna Capitalsszel játszik majd. A két győztes mérkőzésig tartó párharcok szerdán kezdődnek. Az EBJL-ből búcsúzó magyar csapatok (Vasas, Budapesti JA, DHK, Kárpáti Farkasok) a hazai bajnokság középszakaszában folytatják.

Menetrend, tabella, statisztikák:

U21 ? 10 csapat

U18 ? 16 csapat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum