DVTK Jegesmedvék–MAC HKB Újbuda 3-2

   

Nem érződött, hogy nincs tét: a miskolciak jó iramú meccsen győztek.

A két csapat 11 nappal ezelőtt éppen egymással találkozott, és játszott fordulatos meccset. Az akkor nevezett keretekhez képest a DVTK-ba visszatért Galanisz, játszott a fiatalok közül Pecsét, Farkas Olivér és Lövei is, de Ritó hiányzott. A MAC HKB kapuját Farkas Roland védte. Galoha nem húzott korcsolyát, Varga Kaden, Weidemann és Tóth Péter viszont ezúttal lehetőséget kapott. A csütörtöki találkozónak igazi tétje már egyik csapat számára sem volt a presztízsen túl.

A Jegesmedvék a 3. percben emberelőnybe kerültek, és gyorsan gólra is váltották a fórt: Setóra nem léptek ki, bekanyarodott a kapu elé, és nem hibázott. A vezetés bő három percig tartott, az újbudaiak szintén kiállítás után egyenlítettek, Tóth Gergely távolról bombázott a kapuba. A két gyors gól után is élénk maradt a meccs, Galajda került ziccerbe, majd a másik oldalon is voltak nagy lehetőségek.

Áthúzódó büntetés miatt a MAC HKB emberelőnyben kezdte a második harmadot, de a hazaiak ki tudták védekezni ezt az időszakot. Folytatódott az oda-vissza hoki, és Stevens járt közel a vezető találathoz, ám végül a DVTK talált be: a lendületesen fellépő Miskolczi a hosszú felső sarkot lőtte ki a 27. percben. Erre nem érkezett gyorsan válasz, a Jegesmedvék maradtak lendületben, és Wehrs, valamint Kiss Roland révén a harmadik találat megszerzéséhez is közel jártak. Azért Duscheknek is kellett bravúrt bemutatnia, Dansereau helyzetét védte. A MAC HKB-s lehetőségek után az utolsó perceket újra a DVTK uralta.

A harmadik felvonás eleje keményebb játékot hozott. A hazaiak öt perc után emberelőnybe kerültek, de csak helyzetekig jutottak, gólig nem. Az 52. percben a harmadik találat is összejött, miután harcos, támadóharmadbeli korongszerzés után Seto a hosszú oldalon üresen érkező Parnham elé tálalt, aki kapásból nagy gólt lőtt. A MAC HKB szinte azonnal fórba került, és Djumic egy kipattanót be is kotort az 54. percben, csökkentve a különbséget. A vendégek vérszemet kaptak, és a tempót fokozva hajtottak az egyenlítésért, de a DVTK jól védekezve megőrizte a vezetést – a végén Seto önfeláldozó blokkja is kellett ehhez.

A DVTK 3-2-re győzött, és szombaton, az alapszakasz utolsó játéknapján a Dunaújváros vendége lesz, majd jövő héten elkezdi a Győr elleni rájátszás-kvalifikációt. A már biztosan ötödik MAC HKB a Titánokat fogadja szombaton.

dvtk_machkb2022

Fotó: DVTK Jegesmedvék

Helyén volt a szívünk és az eszünk

   

Így látták az edzők a DVTK–MAC HKB összecsapást.

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK: „Kritikus helyzetekben a helyén volt a szívünk, helyén volt az eszünk, helyén volt mindenünk ahhoz, hogy kézben tudjuk tartani a mérkőzést. Voltak kihívások, pláne a harmadik harmadban, amikor profilt váltott a MAC és mi erre nem úgy reagáltunk, ahogy elsőre kellett volna, de aztán valahogy rövid időn belül alkalmazkodni tudtunk a nyomáshoz, és annak ellenére, hogy feljöttek, az volt az érzésem, hogy mi vagyunk azok, akik kontrollálják a mérkőzést és ez a hatvanadik percig ki is tartott.”

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: „A mérkőzéssel összességében elégedett vagyok, volt nagyon sok pozitív dolog, főleg az emberelőnyeinkben. Volt négy nagy hibánk, abból kettőt az ellenfél kihasznált és szoros mérkőzés volt, de kikaptunk. Van ilyen a sportban. Gratulálunk az ellenfélnek, sok sikert kívánunk a folytatáshoz.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 610 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kis-király, Kövesi.
Duschek: 93,1% (Gratzl)
K
Farkas R.: 91,7% (Straubinger)
Doetzel, Wehrs, Walker, Parnham, Seto
1
Macaulay, Tóth P. N., Dansereau, Ritter, Schlekmann
Szirányi, Kiss R., Galanisz, Galajda, Hajnik
2
Dóczi, Garát, Tóth R., Molnár B., Djumic
Vojtkó, Hadobás, Elgestal, Miskolczi, Mattyasovszky
3
Pozsgai, Csollák, Pápa, Stevens, Kreisz
Pecsét, Farkas O., Szabad, Lövei, Farkas M.
4
Varga, Tóth G., Nádor, Weidemann, Ádám
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:55 MIS PP Seto Wehrs Duschek
1-1 06:06 BJA PP Tóth G. Kreisz Macaulay
2-1 26:35 MIS Miskolczi Mattyasovszky Vojtkó
3-1 51:35 MIS Parnham Seto Walker
3-2 53:14 BJA PP Djumic Tóth G. Macaulay
36 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 6

Miskolczi kilőtte Farkas kulacsát

 

A DVTK Jegesmedvék–MAC HKB Újbuda mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum