Oda-vissza legyőzte a DVTK az IOGNJA-t

 

A Vasas kettős emberhátrányos gólokkal hangol az U21-es rájátszásra. Heti utánpótlás-körkép.

U21

Az U21-es bajnokság felsőházának negyedik fordulójában a Vasas a DHK-t fogadta. A kelet-magyarországi együttes Glotov emberhátrányos és Mihalik Gergő góljával 2-0-ra meglépett, Kovács Kolos a 26. percben szépített, de Révész még ugyanabban a játékpercben visszaállította a kétgólos debreceni vezetést. A harmadik harmad elején Bayer Tamás kettős emberhátrányban (!) szépített ? a gólnál a Vasas kapusa, Majoros Dániel gólpasszt adott ?, de az egyenlítés nem sikerült, így a DHK 3-2-vel megnyerte az összecsapást. A forduló másik mérkőzésén is 3-2-es vendég siker született, a DVTK Jegesmedvék Akadémia Székesfehérvárról hozta el a három pontot. Az Ifj. Ocskay Gábor NJA Fedorin és Parragi Dániel góljaival kétgólos előnyt épített, de Pecsét Bálint duplájával és Hladony Kristóf győztes találatával mégis Rusznyák Szilárd együttese örülhetett. A címvédő Diósgyőr a középszakasz során így kétszer is legyőzte az IOGNJA-t.

dvtk_iognja_kozepszakasz

fotó: DVTK Jegesmedvék

A fehérvári akadémia kisebb hullámvölgybe került, mert az ötödik fordulóban Debrecenben is kikapott, így két győzelem után 3 vereségbe szaladtak bele Artyom Vaszjunyin tanítványai. A DHK a harmadik harmad elején már 6-1-re is vezetett, innen kozmetikázta 6-4-re a végeredményt az IOGNJA. A debreceni találatokat mind különböző játékos szerezte. Megszerezte első győzelmét a középszakaszban a Vasas. A meccs derekán a piros-kékek Horácskó Márk és Gál Zsombor duplájával már négy góllal is vezettek Miskolcon ? a negyediket ráadásul ismét kettős emberhátrányban ütötte Gál ?, innen csak felzárkózni tudott a DVTK, de a remekül védő Remete Gergő vezetésével kitartott a Vasas és 4-3-ra behúzta az összecsapást. Egy fordulóval a középszakasz vége előtt a DHK 13 ponttal az első, a DVTK és a IOGNJA 10-10 ponttal követi őket, a Vasas már biztosan a negyedik helyen végez. A debreceniekhez kapcsolódó hír, hogy a klub a jövőben a DEAC égisze alatt versenyez majd az utánpótlás-bajnokságokban is.

A B csoportban tovább szenved az Újpesti JA, Kovács Viktor csapata a Budapesti JA-tól és a Győrtől is kikapott, így visszacsúszott a kvartett harmadik helyére. A Dunaújvárosi Acélbikák továbbra is nyeretlenek a középszakaszban, a Győrtől és a BJA-tól is vereséget szenvedtek. Mint ismeretes, az U21-es bajnokság rájátszása során az A csoport csapatai helyezési sorrend alapján választhatnak maguknak ellenfelet a B csoport együttesei közül.

EBJL, U18

A felsőházban az Ifj. Ocskay Gábor NJA előbb 4-0-ra győzött Miskolcon, majd a Klagenfurt otthonában futott bele egy 8-1-es és egy 7-1-es vereségbe. Az Újpesti JA Szabó-Rácz Maxim győztes rávezetésével büntetőkkel 2-1-re nyert Bécsben, majd otthon verte 4-2-re a DVTK-t, illetve 5-1-re kikapott a Salzburgtól. A Salzburg a másik magyarországi mérkőzésén is elvitte a pontokat, a Vasas pályájáról távoztak 4-2-vel. A 24 fordulós alapszakaszt egyes csapatok befejezték már, a Salzburg végzett az első helyen, a második a Klagenfurt lett, míg az Ifj. Ocskay Gábor NJA a harmadik helyen választhat majd. A DVTK Jegesmedvék biztosan ötödikek, az egyaránt még 2-2 hátralévő mérkőzéssel álló Újpesti JA és Vasas küzd a hatodik, automatikusan rájátszást jelentő helyért. A felsőház hetedik és nyolcadik csapata az alsóház első két együttesével vív majd playoff-kvalifikációt. A Budapesti JA jelenleg az alsóház második helyén áll, ám ha a felső-ausztriai akadémia és a Feldkirch lejátssza hátralévő mérkőzéseit, akkor minden bizonnyal lemarad a kvalifikációról Marko Rahikainen együttese. A DHK és a Kárpáti Farkasok már biztosan nem jutnak be az EBJL-rájátszásába, ők a magyar bajnokság playoffjában folytathatják.

A magyar bajnokság B1 csoportjában az FTC-Telekom kétszer verte a Sportországot, a Győr szintén a mátyásföldi együttes, illetve a KMH ellen gyűjtötte be a három pontokat. A B2-ben Szombathelyen nyert az Óbuda.

U16, U14

Az MJSZ versenybírósági rendszer teljes helyreállásáig az U16 és U14 bajnokságok eredményeiről nem számolunk be.

Menetrend, tabella, statisztikák:

U21 ? 10 csapat

U18 ? 16 csapat

U16:

I-V. bajnokságok

A1 bajnokság ? 4 csapat
A2 bajnokság ? 9 csapat
B1 bajnokság ? 8 csapat
B2 bajnokság ? 8 csapat

U14:

I-VI. bajnokságok

A1 bajnokság ? 6 csapat
B1 bajnokság ? 8 csapat
B2 bajnokság ? 6 csapat
B3 bajnokság ? 8 csapat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum