UNI Győr ETO HC–FTC-Telekom 1-2

   

Szoros meccsen, egy bombagóllal tudott győzni a Ferencváros az ETO vendégeként.

A Győr kapuját Tóth védte, az előző meccshez képest Mesterházy nem húzott korcsolyát. A vendégeknél Galántai került be Komáromy helyett. Fizikális hokit hoztak az első percek, az FTC-nek volt némileg több helyzete, de az ETO is jól állt bele a meccsbe. Alig volt játékmegszakítás, kiállítás pedig egyáltalán nem az első húsz percben. A vendégek fölénye a 14. percben érett góllá, McFadden távoli lövésébe Tóth Adrián ért bele a kapu előtt. A gól után a ferencvárosiak maradtak lendületben. A második harmad elején Pavuk kapott büntetést, és az előnyt meg is nyomták a hazaiak, de Arany védte a lehetőségeket. A 26. percben ismét Pavuk ült le, ezúttal 2+2 percre, ám ezt az időszakot is ki tudták bekkelni a ferencvárosiak, sőt, veszélyes ellenakciókat is vezettek. Az első FTC-fórt a győriek védekezték ki simán. A következő ETO-előny már egyenlítést hozott a 37. percben: Páterka cselezte magát végig saját harmadából indulva, és tette el a korongot Arany lábai között. Czakó járt közel a vezető találathoz is. Az utolsó harmad ötödik percében újabb győri kiállítás következett, de ez is lepörgött nagy ziccer nélkül. A folytatás oda-vissza hokit hozott, bátran próbálkoztak a hazaiak is, a vendégeknél Kulmala volt a legveszélyesebb. Az utolsó öt percbe lépve megszerezte a második gólt az FTC, Karmeniemi bombázott távolról a kapuba. A végén még a kapuslehozatallal és az időkéréssel is próbálkoztak Ladányi Balázsék, de inkább a ferencvárosiak jártak közelebb a harmadik találathoz.

Az FTC 2-1-re nyerte utolsó idegenbeli meccsét az alapszakaszban, és még mindig van esélye odaérni a második helyre. A Győr február 16-án a Gyergyót fogadja, a ferencvárosiak pedig a Dunaújvárossal játszanak egy nappal később.

eto_ftc_2022

fotó: UNI Győr ETO HC

Azt a 20 perc kitörölném a memóriánkból

   

Így látták az edzők a Győr–FTC meccset.

Ladányi Balázs vezetőedző, UNI Győr ETO: „A Fradi ellen mindig jó meccseket szoktunk játszani, bár most nem igazán tudtam, mire számíthatok a legutóbbi fehérvári mérkőzésünk után, de a srácok odatették azt, amit kellett, és megnehezítettük a Fradi dolgát. Sőt lehet azt mondani, hogy a játék és a helyzetek képe alapján még pontot, pontokat is érdemeltünk volna, de sajnos az most nem jutott. A meló részét odatettük, és egy szavam nem lehet.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Tudtuk nagyon jól, hogy kellenek nekünk a pontok. és tudtuk, hogy Győrben nem könnyű ezeket megszerezni, ez be is bizonyosodott. Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmadban domináltunk, vezettünk, talán ez egy kicsit kényelmessé tett minket, bár egy gól – pláne hokiban – nem nagy előny, és utána átaludtuk teljesen a második harmadot. Ott tényleg minden leállt, és a harmadik harmadban megint elkezdtünk hokizni, ez szerencsére meghozta az eredményét. Visszajöttünk. és óriási harc volt, hogy meg tudjuk tartani, kapus nélkül támadott a Győr, a végén Arany Geri védett egy óriásit, nem is tudom, hogy látta azt a korongot. Ő is és a csapat is 40 percen keresztül jól csinálta a dolgát, azt a 20 perc kitörölném a memóriánkból.”

Erste Liga, Győr, 559 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kövesi, Pályi-kiss.
Tóth K. B.: 92,3% (Sági)
K
Arany: 97,4% (Nagy K.)
Kmec, Tornyai, Dézsi, Schmál, Turbucz
1
McFadden, Boros, Pavuk, Nagy G., Kulmala
Vas, Bukor, Szlama, Bödök, Czakó
2
Karmeniemi, Seregély, Fowlie, Tóth A., Tamminen
Kováts, Lendák, Szalma, Páterka, Madácsi
3
Hegyi, Bohunicky, Hajós, Kóger, Somogyi
Léránt, Odnoga, Majoross, Nagy M.
4
Galántai, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth G.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:09 FTC Tóth A. McFadden Fowlie
1-1 36:21 ETO PP Páterka Lendák
1-2 55:37 FTC Karmeniemi Tamminen Hegyi
39 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 8

Páterka átcselezte magát a ferencvárosi védelmen

 

Az UNI Győr ETO HC–FTC-Telekom meccs három gólja videón.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum