Kevin Elgestal: Úgy érzem, elég sokáig eljuthatunk

   

A DVTK Jegesmedvék 25 éves légiósa jó szériát fut az Erste Ligában.

Kevin Elgestal nemrég három gólt lőtt a Brassónak (a meccs első három gólját), összességében 27 mérkőzést követően 7 gól és 14 assziszt áll a neve mellett. A Ferencváros elleni pénteki meccsen ugyan nem szerzett pontot, de az elmúlt mérkőzések alapján csapata egyik vezéregyénisége volt. Egy kis helyzetjelentése kértük. ?Köszönöm, remekül érzem magam, tetszik Miskolc, a városban minden megvan, amire az embernek szüksége van. Ráadásul hasonló méretű ahhoz a városhoz, ahol Svédországban éltem. A mindennapjaim a hokiról szólnak és természetesen a családomról? ? mondta az októberben menyasszonyával és egy éves kislányával Miskolcra érkező Kevin Elgestal miután arról érdeklődtünk, hogy s mint mostanság. ?Magyarország gyönyörű, Budapesten és Debrecenben is jártam már a családommal, Budapest különösen tetszett, főleg a karácsonyi vásár.?

Az ünnepek persze már messze vannak, azóta sok minden történt, a DVTK például légiósainak is köszönhetően stabilizálta a játékát, meg is acélosodott a szereplés, lényegében a 8. helyet bebetonozták már maguknak, ebben volt tehát elévülhetetlen szerepe a svéd hokisnak is. ?Természetesen sok minden másképp működik itt, mint Svédországban, de kezdettől fogva érzem a csapattársak, a klub munkatársainak támogatását, jó kezekben vagyunk, mindenben megkapom a segítséget, így nem volt gond alkalmazkodni a magyarországi szokásokhoz. Úgy gondolom, az Erste Liga egy versenyképes bajnokság, sok nagyon jó játékossal. Ha össze kéne hasonlítanom azzal a bajnoksággal, ahonnan jöttem, akkor azt kell mondjam, Svédországban sokkal defenzívebb a játék.?

?Úgy érzem, csapatként szerepelünk mostanában jól, és ezt az eredményjelző is jól mutatja. Jó a társaság, összetartóak vagyunk, és elég sokat viccelődünk is, remekül érzem magam ebben a közösségben. Mellettünk lakik Jack, Kayle és Wehrs is, szóval velük azért egy kicsit több időt töltök együtt? ? utalt Kevin Wehrsre, Lindsay Doetzelre és Jack Walkerre. Hogy melyik meccs volt a legemlékezetesebb számára és melyik aréna tetszik neki a legjobban? Erről is kérdeztük: ?Az első meccsem volt a legnagyobb élményem, mert akkor minden új volt. És persze a Brassó elleni hazai meccset említeném, ahol három gólt szereztem. Tetszenek a budapesti csarnokok, főleg a Tüskecsarnok, az kifejezetten újnak tűnik, és a fehérvári sem rossz, a nagyobb arénák közelebb állnak hozzám. Az is egyértelmű, hogy a romániai csapatok nagyon erősek, és az ellenük aratott győzelmek mindig édesebbek számunkra. Érzem, hogy a magyar játékosoknak is mindig extra motivációt és extra élményt jelent a romániai csapatok ellen játszani? ? fogalmazott Kevin Elgestal, akitől arról is érdeklődtünk, mire számít a következő időszakban csapatától. ?Úgy látom, most nagy jó dolgok történnek az öltözőben, sok minden biztató, és az elmúlt időszakban nagyon jól is játszottunk. Határozottan úgy érzem, hogy sokáig juthatunk. Kicsit sajnáltuk, hogy tegnap 7 gólt lőve sem tudtunk nyerni, de ezek a dolgok mutatják meg, miben kell még fejlődnünk? ? mondta a DVTK Jegesmedvék légiósa.

A miskolciak legközelebb vasárnap 18 órától a MAC HKB Újbuda vendégei lesznek.

elgestal_dvtk

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum