MAC HKB Újbuda–DAB 6-1

   

Sorozatban negyedszer nyert a MAC HKB, a Dunaújváros pedig már biztosan lemarad a rájátszás-kvalifikációról.

A kezdés előtt Garát Zsombort köszöntötték 200. MAC-os meccse alkalmából, és bemutatkozott Rozsda, a MAC HKB új kabalája. A hazaiaknál Farkas kezdett a kapuban, más változás a keretben nem volt, csak a sorok összetételében. Az Acélbikáknál Kovács védett, Bubnov helyett Bobcek került be, a sorokat pedig alaposan megkeverte Azari Zsolt vezetőedző. A MAC HKB kezdett bátrabban, az újvárosiak a gyors ellenakciókban bíztak. A 8. percben megfogyatkoztak a fővárosiak, ám a két perc komolyabb helyzet nélkül telt el. A 11. percben Dansereau szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, korábbi együttese ellen volt eredményes. Horváth Ákos kiállítása miatt a MAC HKB is fórban próbálkozhatott, a sok lehetőséget azonban nem sikerült gólra váltani.

A második játékrész elején Ribcsik révén nagy egyenlítési lehetősége volt a DAB-nak, de Farkas szépen védett. A harmad felénél emberelőnybe került a MAC HKB, és Pozsgai távolról, középről bombázott a hálóba. Egy perc sem telt el, amikor Stevens és Tóth Richárd lépett ki egy hátvéddel szemben, a gólt utóbbi szerezte úgy, hogy a korong a vasról pattant vissza Kovácsra, onnan pedig a gólvonal mögé. Kettős emberelőnybe került a vendég együttes, ám ezzel nem tudott élni, aztán viszont Szappanosnak kellett leülnie, és a 36. percben az előző játékhét legjobbjának választott Schlekmann egy igazítás után bebombázta a negyedik gólt.

A 44. percben újabb hazai kiállítás kínált esélyt a Dunaújvárosnak a szépítésre, de korongvesztés után Ritter lépett ki a jobb szélen, nagyszerűn játszotta tisztára magát, és a rövid sarokba lőtt. A folytatásban is a MAC HKB akarata érvényesült. Az 53. percben Németh Péter kapott büntetést, és az Acélbikák is éppen emberhátrányban tudtak betalálni: a gyors akció végén Stuchlik tette középre a korongot, Tamás jól érkezett, és szezonbeli első gólját szerezte. Ahogy a kiállítás letelt, Németh Péter iramodott meg, de szólóban elhagyta a korongot. Két perccel a vége előtt Pápa volt eredményes távolról szép mozdulattal. Az újbudaiaknak még az utolsó percben is akadtak helyzeteik, de a 6-1-es állás nem változott.

A MAC HKB sorozatban negyedszer győzött, vasárnap pedig a DVTK ellen folytathatja a sorozatot. A Dunaújváros már két hónapja nyeretlen, és a mostani vereség, valamint a Titánok délutáni sikere azt jelenti, hogy az Acélbikák nem érhetnek oda a tizedik helyre.

Fotó: Mudra László - MAC

Fotók: MAC HKB / Mudra László

A vereségsorozat nagyon nyomasztó

   

Vezetőedzői értékelések a MAC HKB–DAB után.

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: „A győzelemnek tudunk örülni. Azt egy picit sajnálom, hogy nem tudtuk megőrizni a kapunkat gól nélkül, főleg, hogy emberelőnyben ismét gólt kaptunk, azért ezen gondolkodni kell bőven és tenni érte, de mindig próbálunk fókuszálni saját magunkra és nem az ellenfélre. Ma is ezt tettük, ez három pontot eredményezett. Próbálunk a következő három meccsen még jobbá válni.”

Azari Zsolt vezetőedző, Dunaújváros: „Az első harmaddal elégedett voltam, a srácok a legutóbbi mérkőzésünkhöz képest jelentős javulást mutattak. Aztán a második harmadban, ahogy kezdünk fáradni, úgy jönnek a hibák, és ahogy gólt kapunk, egyre kedvetlenebbek leszünk ettől. Megvoltak a helyzeteink, ott voltak a momentumok, de nem tudtunk fordítani a meccs képén. És a MAC HKB  nagyon jó csapat, egyre magabiztosabbá vált, ahogy lőtte a gólokat. Örülök, hogy lőttünk egyet, de nagyon kevés gólt lövünk, így nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Az utolsó helyen maradunk, úgyhogy készülünk a következő szezonra. Nagyon tetszik ez a reklám, hogy soha nem adjuk fel, ez a mentalitásunk és ezzel fogunk továbbmenni. Nem adjuk fel akkor sem, ha már nincs lehetőségünk előrelépni a táblázaton. Akkor is megyünk Debrecenbe, és próbálunk egy jó meccset játszani, megnehezíteni a dolgukat, nyerni, pontot szerezni, hogy valami pozitív dolog történjen velünk is most már, mert ez a vereségsorozat nagyon nyomasztó. Próbálunk lelket önteni a fiúkba, ennek szellemében fogunk tovább dolgozni.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 442 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Balla, Pallós.
Farkas: 96,4% (Bálizs)
K
Kovács: 89,8% (Ferreira)
Dóczi, Garát, Dansereau, Galoha, Schlekmann
1
Bobcek, Druja, Szűcs, Németh P., Ribcsik
Macaulay, Tóth G., Pápa, Molnár, Djumic
2
Erdély, Lescovs, Stuchlik, Pinczés O., Kabatajev
Varga, Csollák, Stevens, Kreisz, Tóth R.
3
Benke, Tkacsenko, Horváth, Pozsár, Szappanos
Pozsgai, Tóth P. N., Klíma, Ritter, Ádám
4
Szécsi, Tamás, Lőczi, Somogyi, Németh Á.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Azari Zsolt, Gudas Leo
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:36 BJA Dansereau Galoha Schlekmann
2-0 31:13 BJA PP Pozsgai Dansereau Schlekmann
3-0 32:12 BJA Tóth R. Stevens Klíma
4-0 35:55 BJA PP Schlekmann Garát Galoha
5-0 43:50 BJA SH Ritter
5-1 53:13 DAB SH Tamás Stuchlik Benke
6-1 57:36 BJA Pápa Galoha Csollák
59 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 10

Galoha kesztyű nélkül adott gólpasszt

 

A MAC HKB–DAB góljai videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum