Révész Marcell: Jobb helyzetem lehet a csapatban

   

A 21 éves Révész Marcell két éve után visszatér Svájcba, az alpesi ligában szereplő osztrák Felkirch együttesétől a svájci harmadosztályú EHC Basel játékosa lett. Hétfő este már új csapatával edz, délelőtt azonban még megkérdeztük a váltás hátteréről.

Révész Marcell éveket töltött korábban Svájcban, végigjárta az utánpótlás ranglétrát, a 2019-es kijevi divízió 1/B-s világbajnokságon is a Küsnacht csapatának tagjaként volt érdekelt (és volt a válogatott egyik legjobbja). A vb után a DVTK Jegesmedvék játékosa lett, játszott a szlovák Extraligában, majd kölcsönben a Vasas Erste Liga-csapatában. Ebben a szezonban 23 mérkőzésen 4 gólt és 6 asszisztot jegyzett. A playoffra viszont már a Basellel készül fel, amely jelenleg listavezető a MySports League-ben.

Hol értünk utol?

Épp most értem ide Baselbe, a vasútállomáson vagyok.

Milyen gondolatokkal szálltál le a vonatról?

Nagyon izgatott vagyok, és nagyon jó érzések kavarognak bennem. Úgy érzem, olyan csapatba kerültem, ahol ki tudok majd bontakozni.

A legutóbbi csapatban ez nem sikerült?

De, abszolút elégedett vagyok az elmúlt időszakkal is. Megkaptam a bizalmat és sok edzéslehetőséget is kaptam, legtöbbször reggel is edzettünk. Hasznosak voltak ezek a hónapok.

Miért jött akkor a váltás?

Azért váltottam, mert a playoff tekintetében itt most egy kicsivel jobb pozícióm lehet a csapatban és magának a klubnak is kedvezőbb lehet a helyzete. Van esélyünk a feljutásra is. Jövőre szerettem volna mindenképpen visszajönni Svájcba és két év után megmutatni, mire vagyok képes a felnőttmezőnyben.

Szóval “hazahúzott” a szíved.

Mindenképp fogalmazhatunk így is. Nekem egyszerűbb a hoki itt Svájcban, hiszen nem számítok külföldinek, és egyébként is úgy terveztem, hogy a profi hokiban majd itt teljesedek ki, ha lesz rá lehetőségem.

Van különbség a svájci harmadosztály és az alpesi liga között?

Szerintem nagyjából azonos a színvonal, talán több a fiatal a svájci harmadosztályban.

Hogyan történt a megkeresés?

Az előző nyáron is már szóba került, hogy visszatérek Svájcba, több ajánlat is érkezett, köztük a bázelieké. Akkor úgy gondoltam, hogy a csapatbeli pozícióm jobb lehet a Feldkirchben. Október környékén aztán volt egy sérülésem, és miután visszatértem a jégre, megkerestek a bázeliek, lenne-e kedvem majd a playoffban csatlakozni hozzájuk.

Azért ez elég jól hangzik, úgy tűnik, hogy nem epizódszerepre szerződtettek, hanem azért, hogy a playoffban te is hozzásegítsd a csapatot a célok eléréshez, adott esetben a feljutáshoz.

Igen. Azért jöttem most korábban egy kicsit, hiszen van 8-10 meccs még a playoffig, hogy már most tudjam bizonyítani, hogy amikor igazán eredményesnek kell lenni, lehet rám számítani. Pár csapattársammal már játszottam korábban, még itt Baselben vagy máshol, illetve többek ellen is, és persze Kiss Zsombort ismerem a csapatból.

Milyen formában vagy?

Az elmúlt pár hétben jó szériába került a csapat és én is. Mostanra érzem azt, hogy összejönnek nekem is úgy a helyzetek, ahogy szeretném.

Decemberben ott lehettél a válogatott összetartásán, milyen volt?

Edzéseken már ott lehettem a csapattal, de mezt korábban még nem húzhattam magamra, így nagyon jól esett, hogy meghívót és aztán szerepet is kaptam. Nagyon pozitív volt ez az összetartás, az első meccs kifejezetten jól sikerült. Seantól pozitív visszajelzéseket kaptam, azt mondta, elégedett volt velem, és ha fenntartom a fejlődésemet, akkor van esélyem a jövőben is odakerülni. Ezen leszek.

Révész Marcell új csapata, a Basel kedden a Dübendorfot fogadja.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum