A Fradi visszavághat a Gyergyói HK-nak

 

A csapatok gyergyószentmiklósi mérkőzésein egyaránt 4-1-es hazai sikerek születtek, most hazai jégen törleszthet az FTC-Telekom.

Két szünnapot követően csütörtökön négy mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga. A DVTK Jegesmedvék 18 órától felpaprikázva várhatják a brassóiakat. A miskolci együttes a Magyar Kupa elődöntőjében és bronzmérkőzésén is nagyon közel járt a győzelemhez, de a DEAC és az FTC-Telekom ellen sem jött ki a lépés. A Jegesmedvék a kupahétvégét megelőzően Erdélyben is három szoros csatát vívtak, azaz a legutóbbi öt mérkőzésükön nagyon kevés hiányzott csak a sikerhez. A Brassó két vereséget követően érkezik Miskolcra, a legutóbbi szezon döntőse a múlt héten mindkét erdélyi riválisától kikapott. A brassóiak mindhárom eddigi alapszakaszmeccsüket behúzták a DVTK ellen, viszont kétszer is csak egyetlen találat döntött a javukra.

A dobogóért küzdő FTC-Telekom az őt négy ponttal megelőző, jelenleg második helyezett Gyergyói HK-t fogadja 18:30-kor. A ferencvárosiak számára egyelőre nem túl sikeres a 2022-es év, nyolcból csak kétszer hagyhatták el győztesen a jeget. Mindkét sikerüket a DVTK Jegesmedvék ellen aratták: előbb a bajnokságban gyűrték le a miskolciakat büntetőkkel, míg vasárnap a Magyar Kupa bronzmérkőzésén nyertek 4-3-ra. A gyergyóiak sokkal jobb formában vannak, még veretlenek a naptári évben. A GYHK pénteken kapott gól nélkül húzta be a brassóiak elleni rangadót, Demeter Arnold hibátlan kapusteljesítményének köszönhetően 4-0-ra győztek. A csapatok eddigi két meccse egyaránt Gyergyói HK-sikert hozott, október 15-én és január 15-én is 4-1-es sikernek örülhettek a hazai jégen játszó piros-fehérek.

A lelkes Titánok 18:40-től készülhetnek meglepni a Sportklubot. A székesfehérvári farmcsapat 8-1-re kikapott Brassóban, ám ezt követően megszorongatta a csíkszeredaiakat és a gyergyószentmiklósiakat is, majd Erdélyből hazatérve előbb a MAC HKB-t verték 6-4-re, aztán a Dunaújvárosi Acélbikák elleni rangadót húzták be 4-0-ra. A címvédő Sportklub tíz mérkőzés óta veretlen az Erste Ligában, vasárnap a Brassóban győzött 3-0-ra. A felek legutóbbi találkozója emlékezetesre sikerült: két héttel ezelőtt az első és a második harmadot is döntetlenre hozták a Titánok, és a hazaiak csak a harmadik játékrészben tudtak a farmcsapat fölé kerekedni.

A játéknap zárásaként az ETO 19 órától az UTE-t látja vendégül. A győriek a koronavírusos megbetegedések miatt eddig csak négyszer léptek jégre januárban: a DAB-ot kétszer is legyőzték, a DEAC-cal szemben egygólos meccsen maradtak alul, míg a MAC HKB otthonából 4-1-es vereséggel tértek haza. Az újpestiek a jó formájuknak köszönhetően jelenleg a tabella harmadik helyén állnak, ugyanúgy 71 pontosak, mint a második helyezett GYHK. A lila-fehérek sem játszottak sokkal több meccset, mint az ETO: ötször léptek jégre, és csak a Titánok elleni váratlan vereségük során kaptak ki. Az együttesek novemberben és decemberben mérték össze erejüket, az Újpesti Jégcsarnokban 2-1-re, Győrben 3-1-re győzött az UTE. Az újpestieket ezúttal nem Virág Csaba és Baróti Zsolt irányítja, ugyanis betegség miatt kénytelenek kihagyni a mérkőzést, így Ancsin János és Hajek Márk lesz majd a csapat mellett.

gyeftc-IMG_0198

fotó: Gyergyói HK

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum