Továbbra is hasítanak a DHK orosz légiósai

 

Mindeközben visszatért a kispadra Alekszej Koszourov. Heti utánpótlás-körkép.

U21

A decemberi IIHF-szünet után folytatódtak a hazai utánpótlás-bajnokságok küzdelmei, az U21-es bajnokság alapszakasza már majdnem befejeződött. Még a karácsonyi ünnepek előtt a Budapesti JA hosszabbítást követően 4-3-ra verte a Vasast, majd a duplázó Kovács Kolos vezetésével a piros-kékek 5-1-re legyőztek az Ifj. Ocskay Gábor NJA-t, míg a 94,5%-kal védő Antek Tamásra támaszkodó DHK 4-2-re a Budapesti JA-t. Az ünnepek között az IOGNJA a DVTK Jegesmedvék vendégei voltak, a négy végleges fegyelmit is hozó ütközetet Csölle Dániel góljai foglalták keretbe, a fehérvári fiatalok 5-2-re nyertek Miskolcon. A DVTK az új évet is vereséggel kezdte, az Újpest egy gólszegény mérkőzésen Révász Botond hosszabbításban elért góljával nyert 2-1-re.

A DHK közben tovább folytatta remek szériáját, a Vasas otthonában orosz légiósai vezérletével 9-3-ra győzött: Glotov és Karmajev triplázott, Szmirnov 6 pontot szerzett. A DVTK Jegesmedvék a BJA ellen már visszataláltak a győztes útra, a címvédő az Erste Liga-játékosaira támaszkodva mindhárom harmadot megnyerve 6-1-es győzelmet aratott a Tüskecsarnokban. A Debrecen a folytatásban sem lassított, Gönczi Bence kapus 96,7%-os teljesítményének is köszönhetően meglepetésre 5-1-re nyerni tudott Székesfehérváron. A DHK-val kapcsolatos hír, hogy visszatért a kispadra Alekszej Koszourov. A jelentős KHL-múlttal rendelkező 42 éves szakember karriere utolsó szezonjában a 2016/17-es idényben erősítette a DHK felnőtt csapatát, majd a 2019/20-as szezonban a juniorcsapat edzője volt, ám akkor a koronavírus félbeszakította a bajnokságot. A Vasas Miskolcon küszöbölte ki a DHK-tól elszenvedett csorbát, Jánosi Csaba tanítványai 3-1-re verték a Jegesmedvéket. Az IOGNJA győzelemmel zárta az alapszakaszt, az egyaránt 4 pontig jutó Farkas István, Roman Fedorin tandem vezetésével 7-3-ra verte az Újpesti JA-t. Az alapszakaszt egy Vasas?DVTK és Újpesti JA?BJA mérkőzés zárja.

A B csoportban a Győri Nemak ETO továbbra is kiemelkedik a 4 csapatos mezőnyből, igaz Dunaújvárosban egyszer legyőzték őket az Acélbikák.

U18

Az ifjúsági bajnokság A1 kvartettjében az IOGNJA 4-2-re nyert Újpesten, míg a DVTK előbb 5-3-ra győzött a Vasas Jégcentrumban, majd fordított pályaválasztással is legyőzte a Vasast, ekkor 4-2 lett a vége. A miskolci csapat a hétvégén lenullázta az Újpesti JA-t, 3-0-ra nyertek a IV. kerületben.

Az A2-ben a Budapesti JA szoros mérkőzésen nyerni tudott Debrecenben, míg a DHK egy mindössze egyetlen gólt hozó mérkőzésen verte a Kárpáti Farkasokat.

EBJL

A felsőházban a DVTK Jegesmedvék még december közepén 4-3-ra legyűrték a Steiermarkot, az IOGNJA Bécsben győzte le 5-3-ra a Vienna Capitalst, míg az Újpesti JA Salzburgban kapott ki 5-2-re. Az lila-fehérek egy nappal később is szoros vereséget szenvedtek a Red Bulltól, a DVTK Jegesmedvék viszont hazai pályán szaladtak bele két méretes zakóba a Salzburg ellen. Januárban eddig két osztrák?magyar párharcot rendeztek, a Vienna Capitals hosszabbítást követően nyert 2-1-re a Vasas pályáján, míg az IOGNJA 6-3-mal maradt alul Salzburgban. A tabellát a Red Bull Salzburg vezeti, az IOGNJA a harmadik, a DVTK az ötödik, az Újpesti JA a hatodik, míg a Vasas a hetedik helyet foglalja el.

Az alsóházban a Budapesti JA a negyedik, a DHK az ötödik, míg a Kárpáti Farkasok a nyolcadikok.

U16, U14

Az MJSZ versenybírósági rendszer teljes helyreállásáig az U16 és U14 bajnokságok eredményeiről nem számolunk be.

Menetrend, tabella, statisztikák:

U21 ? 10 csapat

U18 ? 16 csapat

U16:

I-V. bajnokságok

A1 bajnokság ? 4 csapat
A2 bajnokság ? 9 csapat
B1 bajnokság ? 8 csapat
B2 bajnokság ? 8 csapat

U14:

I-VI. bajnokságok

A1 bajnokság ? 6 csapat
B1 bajnokság ? 8 csapat
B2 bajnokság ? 6 csapat
B3 bajnokság ? 8 csapat

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum