Titánok–DVTK Jegesmedvék 4-8

   

A miskolciak a frissen összeállt észak-amerikai soruk vezérletével győztek Székesfehérváron.

A Titánoknál Molnár helyett Szabó Péter szerepelt a harmadik bekkpárban, míg a DVTK Jegesmedvéknél bemutatkozott a frissen igazolt Seto és Parnham, visszatért Habobás és Szabad, ellenben nem játszott Illés, Mattyasovszky és Károly. A Titánok a 3. percben emberelőnybe kerültek, de nem tudtak érdemben felállni, majd a kiegészülés után nem sokkal a miskolciaknál debütáns Parnham nagy gólt vert Belomojev kapujába. A nyitó harmad közepén eljött az első Jegesmedvék-fór, ahol nyomtak a vendégek. A Titánok Belomojev vezérletével kibekkelték a hátrányt, ám hiába: nem sokra rá Ritó meglőtte a második DVTK-találatot. A 16. percben büntetőhöz jutottak a székesfehérváriak, amit Ambrus Csongor szép csel után értékesített. A szépítés után lendületbe kerültek a Titánok, ennek eredményeként még a szünet előtt egyenlítettek: Jábor középre tett korongját Nagy Ákos passzolta be közelről.

A 25. percben újra a miskolciaknál volt az előny, Walker egy finom fonákmozdulattal vezetéshez juttatta a vendégeket. Egy perc sem telt el, amikor Wehrs centerezése egy hazai korcsolyáról bekerült a kapuba, így megint két gól volt a Jegesmedvék előnye. Nem sokra rá Kóger palánkra lökött egy miskolcit, amit Kiss Roland megtorolt, előbbi játékos 2+2, utóbbi 2+10 perces büntetést kapott. A meccs felénél már 5-2-re vezetett a DVTK, Doetzel takarásból érkező lövésével szemben tehetetlen volt Belomojev. Miután Kiss Bence rossz helyen ért koronghoz, emberelőnyben támadhattak a Titánok, de csak kapuvasig jutottak.

A harmadik játékrész elején Walker áthámozta magát egy hátvéden, majd meglőtte önmaga 2., csapata 6. gólját. A 49. percben egy lendületes DVTK-támadás során Walker még kapuvasat lőtt, de a kipattanóból Miskolczi már betalált. Ezt követően a Titánok kibekkeltek egy hátrányt, aztán az 56. percben Nagy Ákos egy kijátszott akció végén kozmetikázott az eredményen. Az 58. percben egy gólváltás történt, Seto megszerezte első Erste Liga-találatát, a végeredményt pedig a mesterhármasig jutott Nagy Ákos állította be.

A DVTK Jegesmedvék 8-4-re nyertek, pénteken a két csapat újra összeméri az erejét Székesfehérváron.

titmis_SAE_6575

fotó: Soós Attila/Titánok

Két lehangoló gólt is kaptunk

 

Nyilatkozatok a Titánok és a DVTK 12 gólos meccse után.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „A meccs egészét nézve csak gratulálni tudok az ellenfelünknek. Nagyon jól használták ki a hibáinkat, de próbáltunk azért ott lenni a nyakukon. Az első harmadban még sikerült egyenlítenünk, de aztán a másodikban két lehangoló gólt is kaptunk, ami után magához vette az irányítást a DVTK. Kicsit többet kellett volna birtokolnunk a korongot, nem csak bedobálni a sarokba. Az egyik csapat kreatív módon szeretett volna jégkorongozni, a másik pedig inkább szabadult volna a pakktól. Az eladott korongok jó lehetőséget biztosítottak a Miskolcnak a kontratámadásokra, ez volt ma a kulcspont a mérkőzésen.”

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK: „Szerettük volna ráerőltetni a játékunkat az ellenfélre, ez úgy gondolom sikerült is, javarészt domináltuk a meccset. A gólok számával maradéktalanul elégedettek lehetünk, hiszen a 8 gól magáért beszél. A bizonytalanságainkat kihasználta az ellenfél, ezen változtatnunk kell a jövőben. Sokkal jobban kell átváltani egy korongkihozatalból védekező játékba. Összességében elégedettek lehetünk az eredménnyel és a három ponttal.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Máhr-stumpf, Máhr-stumpf, Árkovics, Tóth.
Belomojev: 86,0% (Horváth)
K
Kiss B.: 80,0% (Duschek)
Dolinar, Mingazov, Krasnican, Lundin, Ambrus G.
1
Szirányi, Kiss R., Galanisz, Galajda, Elgestal
Dobmayer, Farkas B., Ambrus Cs., Nagy, Dudkin
2
Doetzel, Wehrs, Parnham, Seto, Walker
Kóger, Szabó P., Alapi, Jábor, Mayer
3
Hadobás, Vojtkó, Miskolczi, Ritó, Szabad
Nochta, Csölle, Győrffy
4
Farkas O., Mihalik
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:58 MIS Parnham Walker Seto
0-2 12:01 MIS Ritó Wehrs Mihalik
1-2 15:14 FHA PS Ambrus Cs.
2-2 17:56 FHA Nagy Jábor Dobmayer
2-3 24:39 MIS Walker Wehrs Elgestal
2-4 25:30 MIS Wehrs Parnham
2-5 31:12 MIS Doetzel Wehrs Galanisz
2-6 42:18 MIS Walker Wehrs
2-7 48:29 MIS Miskolczi Walker Seto
3-7 55:33 FHA Nagy Győrffy Dudkin
3-8 57:26 MIS Seto Walker
4-8 58:00 FHA PP Nagy Ambrus Cs. Dolinar
20 Kapura lövések száma 57
8 Kiállításpercek 20
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum