Ma már csak csapatban lehet gondolkodni

   

Jól megy mostanság Schlekmann Márknak, a MAC HKB Újbuda játékosának, az FTC-Telekom ellen szerzett két gólját természetesen az eddig megszerzett 14 idei találat legszebbjei között tartja számon.

Schlekmann Márk január 1-jén töltötte be 20. születésnapját, azaz éppen csak részt tudott még venni a dániai divízió 1/A-s junior világbajnokságon. S ha már ott volt, a magyar csapat legjobbjának választották (az öt magyar gólból kettőt szerzett). Nem sikerült a történelemírás a válogatottnak, ezzel együtt nem marad meg rossz emlékként számára a torna. ?Egy ilyen világbajnokság nem egy mindennapi esemény az ember életében, aki ott volt, az büszke lehet magára és arra a melóra, amit beletett. Minden egyes percét élveztem, próbáltam segíteni a csapatnak ott, ahol tudtam. Szégyent nem vallottunk, s bár nem volt elérhetetlen a bent maradás, sajnos végül nem sikerült. Mi nem igazán vagyunk hozzászokva ehhez a sebességhez, tempóhoz és szinthez, próbáltuk felvenni a lépést, így sikerült. Ahogyan a többiek, én is próbáltam a védekezőjátékra odafigyelni, szerintem az előző szezonban is már jobban ment ez a része a játéknak. Emellett amit tudtam, igyekeztem jól megoldani, egy-két cselt, váratlan mozdulatot csinálni, és persze mindent korongot lehetőleg kapura juttatni? ? fogalmazott Schlekmann Márk.

Kérdés, mennyire lehet a fegyelmezett játék mellett egyéni akciókat eszközölni manapság. ?A mai hokiban egyáltalán nem tud egy ember csodát tenni, főleg egy lejjebb rangsorolt keretben. Mindenképpen csapatban kell gondolkodni. Nyilván egy-egy villanás beleférhet, de csak ha nem megy a csapat rovására.? A vb után két nappal már meccset játszott a Titánok ellen, gólt is lőtt a fehérváriaknak, elmondása szerint a szezon egyik legnehezebb meccsét játszotta akkor a MAC HKB Újbuda. Betalált aztán a DEAC-nak is, majd legutóbb kétszer az FTC-nek. ?Főleg a Ferencvárosnak lőtt két gólt emelném ki, azért a Fradi jó pár éve a legjobb csapat idehaza az eredményeket is tekintve, többszörös Erste Liga-bajnok, most is nagyon erős kerettel rendelkeznek. Örültem a góloknak? ? mondta a MAC fiatalja, aki összesen 14 gólnál és 19 gólpassznál jár 26 meccset követően. ?Nem változott a szerepem a csapatban, próbálom minden egyes meccsen a maximumot nyújtani a védekezésben, és támadásban eredményesnek lenni elöl. A csapatösszhanggal sincs gond, együtt vagyunk, mind edzéseken, mind azon kívül, tudjuk, hogy miért küzdünk és mi a végső célunk.? No és mi az ? kérdeztük. ?Azt tűztük ki magunk elé a szezon előtt, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokság végén az utolsó mérkőzést.?

A MAC HKB Újbuda ? az UNI Győr ETO HC-val és a DEAC-cal ellentétben ? elutazik Erdélybe a hét közepén és három mérkőzést játszik az Erste Ligában. ?A romániai túrák mindig nagyon nehezek, senki sem emlékszik rájuk vissza szívesen, hiszen talán a három legerősebb csapattal kell ilyenkor játszani. Azért igyekszünk majd a lehető legtöbb ponttal hazatérni? ? vetítette előre a szezonban már 26 meccset lejátszó Schlekmann Márk.

schlekmann

fotó:

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum