DEAC–UTE 5-6

   

A debreceniek háromgólos hátrányból felállva a hajrában megmentettek egy pontot, de a hosszabbításban Benk emberelőnyös gólja a vendégek javára döntött.

A karácsonyi mérkőzés első helyzete Gőz előtt adódott, majd Dalecky lövésénél kellett résen lennie Rajnának. Az 5. percben mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, Suter középtávoli lövése elfért Hetényi mellett. Másodpercekkel később egalizált a DEAC, Berta tett be egy kipattanót a bizonytalankodó újpesti védők mellett. A 8. minutumban ismét vezetett az UTE, Just szintén második szándékból volt eredményes. A folytatásban kimaradt egy hazai előny, majd Turcotte lőtt mellé ziccerben. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, Suter tört be a kapu elé, a korongot eltette Hetényi mellett, 1-3. Fél perccel a harmad vége előtt Spirko találta meg leghamarabb a felperdülő korongot és a kapuba vágta, 2-3.

A második harmad elején Robichaud maradt lent egy ütközést követően, rövid ápolást követően visszatért a jégre. A 28. percben Coatta és Kovács Alex vitt tökéletesen végbe egy akciót, a légiós góljával lett 2-4. Egy perccel később már háromgólos volt az újpesti vezetés, Just használt ki villámgyorsan egy emberelőnyt. A 32. percben emberfórból zárkóztak a hazaiak, Kloz értékesített egy Rajnáról lecsorgó korongot. Egy perccel később feljött egyre a DEAC, Kuleshov talált be egy kontrából. A harmad utolsó percében majdnem az egyenlítés is összejött, ám Klimek lövése a vason csattant.

A harmadik harmadban sokáig remekül védte előnyét az UTE, ám az utolsó percek során előbb egy páros kiállítást fújtak a bírók, majd Balogh Bence is kiszállt két percre, Hetényi lekorcsolyázott, a DEAC két percig 5 a 3-ban támadhatott a hosszabbításért. A páros kiállítás lejárta után Kulesov harcolta ki a ráadást. A hosszabbításban az UTE emberelőnybe került, egy szép figura végén Benk döntötte el a pluszpont sorsát. Az UTE csakúgy mint legutóbb, ezúttal is túlórát követően nyert Debrecenben. Az újpestiek kedden Győrben játszanak, míg a DEAC a MAC HKB Újbudához utazik.

debute_20211226_DEAC-UTE5

fotó: DEAC

A végletekig kiélezett meccs volt

   

Mestermérleg a karácsonyi találkozó után.

György József vezetőedző, DEAC: „Örülök, hogy jó mérkőzést játszottunk, a közönséget kiszolgáltuk, a plusz pontnak még jobban örülnék. Nagy fegyvertény volt egyenlíteni háromgólos hátrányból – csodának nem nevezném, mert a játékunkban benne volt. A srácok nagyot melóztak a döntetlenért. A második harmad első nyolc percében odaszegeztük az ellenfelet a kapujához, de mi kaptunk gólokat. Aztán feljöttünk, de lőttünk kapuvasat, az üreskaput kihagytuk. A harmadik harmadban az UTE megint ránk jött, azt átvészeltük, és tudtunk is egyenlíteni. A hosszabbításban a kiállítás eldöntötte a meccset. Úgy látom, hogy jó úton haladunk, persze van még min csiszolni a játékon. Levonjuk a következtetéseket, és megpróbálunk építkezni tovább.”

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „A nézők biztosan jól szórakoztak, mi, edzők annyira nem. Olyan meccs volt, amilyenre számítottunk, a végletekig kiélezett. Megdolgoztunk a gólokért, szép találatokat szereztünk, kidolgozott figurák után, viszont sok gólt ajándékba adtunk, mert nem voltunk elég határozottak a kapunk előtt. Hamarabb is eldőlhetett volna a javunkra, ha fegyelmezettebben játszunk.”

DEAC

5-6 H (2-3, 2-2, 1-0, 0-1)

UTE

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2021. dec. 26., vasárnap.
Hetényi: 84,6% (Gönczi)
K
Rajna: 90,7% (Márkus)
Gőz, Klimek, Dalecky, Kulesov, Spirko
1
Pokornyi, Stadel, Németh, Suter, Kiss Patrik
Kloz, Vokla, Turcotte, Novotny, Sági
2
Kiss D., Jago, Kovács A., Coatta, Just
Sándor F., Bogesic, Mazzag, Hári, Kozma
3
Varga, Kiss Phil, Benk, Csergő, Robichaud
Jakabfy, Berta, Molnár D., Almási
4
Nemes, Kovács S., Balogh
György József, Kecskeméti Áron
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:11 UTE Suter Németh Pokornyi
1-1 05:09 DEB Berta Almási
1-2 07:54 UTE Just Kovács A. Coatta
1-3 19:01 UTE Suter Jago
2-3 19:34 DEB Spirko Dalecky Kulesov
2-4 27:47 UTE Coatta Kovács A. Just
2-5 28:42 UTE PP Just Jago Coatta
3-5 31:30 DEB PP Berta Kloz
4-5 32:43 DEB Kulesov Spirko Gőz
5-5 59:44 DEB PP Kulesov Spirko Dalecky
5-6 61:34 UTE PP Benk Just Coatta
54 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 8

Így mentett pontot háromgólos hátrányból a DEAC

   

A hosszabbításos UTE-sikerrel zárult karácsonyi Erste Liga-mérkőzés 11 gólja kereken 7 percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum