DVTK Jegesmedvék–DEAC 3-5

   

Hiába állt fel háromgólos hátrányból a Miskolc, mezőnyfölénye és helyzetei ellenére hátul elkövetett gyermeteg hibái debreceni sikert eredményeztek.

A nemzetközi szünet után a klubcsapatához visszatérő Sági Martin átmentette válogatott formáját a bajnokságra is. A DEAC csatára a bytomi tornán a lengyelek ellen első góljait szerezte a nemzeti csapatban egy dupla formájában, Miskolcon pedig már a nyitó harmadban meglőtte két gólját, még ha nem is kevés miskolci asszisztanciával. A játék képe alapján egyértelműen a DVTK volt aktívabb, mennyiségre és minőségre is a hazaiaknak voltak nagyobb helyzetei, ám a kapusteljesítmény döntő faktornak bizonyult. Hetényi mindent fogott – Galanisz járt talán a legtöbbször és a legközelebb a gólhoz –, ezzel szemben a másik oldalon a debreceniek első adódó lehetőségüket egyből kihasználták, majd Duschek ritkán látható nagy hibája (a kapu mögött ajándékozta oda a korongot Ságinak) után úgy vezettek 2-0-ra, hogy egyébként nem nagyon volt momentumuk. A forgatókönyv az első szünet után sem változott, nyomtak a miskolciak, ám gólt megint a DEAC szerzett: egy újabb, hazai harmadban történt korongeladás után Kulesov tett be egy kipattanót a rögtönzött kontra végén. A mérkőzés feléhez közeledve megtört a jég a DVTK szempontjából. Ami nem ment kidolgozott akcióból, ment egy távolról eleresztett lövésből: Hadobás a kékről lőtte vissza a korongot, Hetényi előtt Farkas végzett zavarórepülést, de hivatalosan nem ért hozzá a pakkhoz. Ez lendületet adott a Jegesmedvéknek, a szépítés után máris jött egy emberelőny, előbb Lövei még mellélőtt egy ziccert, aztán viszont Wehrs csalta a távolságot, lapos lövése pedig végül Walkerről jutott a hálóba, két perc alatt mínusz egyre jött vissza a Miskolc. Öt perccel később már egyenlő volt, Mihalik szépségdíjas góljával: a fiatal csatár megkerülte a kaput, passz helyett a lövést választotta, nagyon felvarrta a hosszúba. Ám amit nagy munkával visszahozott a DVTK, olyan könnyedén adta le ismét, kevesebb mint egy perc alatt: előbb Berta elé került oda némileg szerencsésen a korong a hazai harmadban, aki nem is hibázott, majd rögtön a következő támadás során ismét elvétette egy miskolci védő a korongot, Kulesov köszönte szépen – hátul egészen gyermeteg hibák sorozatával lőtte magát lábon a DVTK. A harmadik harmadra Duschek helyére Kiss Bence érkezett a kapuba, gólt ő már nem is kapott, de mivel többet a társak sem tudtak lőni a záró húsz percben, maradt a 3-5-ös végeredmény, ami a mérkőzés összképét látva roppant frusztráló lehet miskolci szempontból.

dvtkdeac

fotó: DVTK Jegesmedvék

Elhárítható gól pecsételte meg a sorsunkat

   

Nyilatkozatok a DEAC idegenbeli sikere után.

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK: „Nem úgy jöttünk ki az első harmadra, ahogy szerettünk volna, így 0-3-ról visszajönni 3-3-ra nagy fegyvertény. Utána elhárítható gól pecsételte meg a sorsunkat. Épp főnixmadár módjára felálltunk porainkból, és egy semmilyen helyzetből kaptunk két gólt, ami után hiába rohantunk, nem tudtunk annyira megújulni, hogy bevegyük Hetényi Zoli kapuját.”

Kecskeméti Áron másodedző, DEAC: „Nagyon örülünk ennek a három pontnak, hiszen azzal a céllal érkeztünk ide, hogy győzelemmel tudjunk hazamenni. Nehéz így egyből, ennyi szünet után játszani, ilyenkor kicsit elszokunk a mérkőzéstől. Ettől függetlenül nagyon jó érzés vissza is rázódni. Úgy gondolom, hogy a munka arányában megérdemelt győzelem lett a végére.”

DVTK Jegesmedvék

3-5 (0-2, 3-3, 0-0)

DEAC

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2021. dec. 21., kedd.
Duschek: 77,3% (Kiss B.: 100%)
K
Hetényi: 91,4% (Gönczi)
Kiss R., Wehrs, Walker, Elgestal, Miskolczi
1
Gőz, Klimek, Kulesov, Molnár D., Spirko
Hadobás, Doetzel, Lövei, Mattyasovszky, Galajda
2
Kloz, Vokla, Dalecky, Mazzag, Sági
Hyvarinen, Illés, Galanisz, Mihalik A., Vojtkó
3
Sándor F., Bogesic, Berta, Hári, Turcotte
Szabad, Pecsét, Farkas M.
4
Kókai, Kozma, Novotny, Almási
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:17 DEB Sági Novotny Kloz
0-2 13:14 DEB Sági
0-3 23:49 DEB Kulesov Dalecky Spirko
1-3 27:25 MIS Farkas M. Hadobás
2-3 29:08 MIS PP Szabad Walker Wehrs
3-3 33:40 MIS Mihalik A. Hyvarinen
3-4 35:40 DEB Molnár D. Berta Almási
3-5 36:02 DEB Kulesov Dalecky Klimek
35 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 10

Sági góllal büntette a kapu mögött eladott korongot

 

A fordulatos DVTK Jegesmedvék–DEAC találkozó videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum