Az FTC ellen zárja túráját a Sportklub

 

A csíkszeredaiak októberben 4-0-ra kikaptak a Tüskecsarnokban, most visszavághatnak a zöld-fehéreknek.

Hétfőn három helyszínen is Mikulás-programok közben fejezik be magyarországi túrájukat az erdélyi csapatok. Az eddig felemást vendégszereplést produkáló Gyergyói HK Debrecenbe utazik. A gyergyószentmiklósiak csütörtökön 5-2-re nyertek Székesfehérváron, aztán szombaton 5-3-as vereséget szenvedtek Miskolcon. A piros-fehéreknek nyerniük kell ahhoz, hogy tartsák a lépést a dobogóért folyó harcban, jelenleg 4 pont a hátrányuk az FTC-Telekom mögött. A DEAC a hétfői ellenfeléhez hasonlóan hullámzó teljesítményt nyújt, a novemberi IIHF-szünet óta 6-ból 4-szer nyert, a Ferencváros és az UTE tudta legyőzni. A debreceniek legutóbb pénteken játszottak, akkor hazai jégen 7-0-ra verték a Titánokat. A két csapat ősszel már kétszer játszott, mindkétszer GYHK-siker született: Gyergyószentmiklóson 3-2-re, Debrecenben 6-4-re nyertek Chris Bodóék.

A másik 18 órás mérkőzésen a Brassó Újpestre látogat. A kék-sárgák vasárnap lezárták hárommeccses nyeretlenségi sorozatukat, Győrben 6-3-as sikernek örülhettek. A brassóiakra most sokkal nehezebb mérkőzés vár, a tabella 2. helyén álló UTE két kiváló élményt követően csap össze a vendégekkel. A lila-fehérek két rangadót is behúztak az elmúlt napokban: csütörtökön 3-2-re legyűrték a ligaelső Sportklubot, szombaton pedig büntetőkkel verték az FTC-Telekomot. A felek a szezonnyitót egymás ellen vívták, Brassóban az UTE 2-1-re nyert hosszabbításban.

A játéknap legnagyobb rangadóján a magyar bajnok, jelenleg 3. helyezett FTC-Telekom a címvédő, egyben listavezető Sportklubot látja vendégül. A zöld-fehérek legutóbb november 19-én, a DEAC ellen maradtak pont nélkül, azóta sorozatban három bajnokit és egy kupameccset nyertek, majd szombaton szétlövésben alulmaradtak az Újpesti Jégcsarnokban. Az újpestiek a csíkszeredaiakkal is kibabráltak, Sofron Istvánék csütörtökön 3-2-re kikaptak az UTE-tól, amivel megszakadt a 12 meccses veretlenségi sorozatuk. Az új széria építését már megkezdte Rico Rossi csapata, Győrben 6-3-ra, Dunaújvárosban 5-1-re nyertek. Hétfőn sokkal nehezebb feladat vár a Sportklubra, a ferencvárosiak a legutóbbi 4 mérkőzésükön egyaránt csak 1-1 gólt kaptak a rendes játékidőben. A dobogós klubok októberben kétszer már összemérték erejüket: a Tüskecsarnokban 4-0-s, a Vákár Lajos Műjégpályán 5-0-s hazai siker született.

ftcscc2

fotó: FTC-Telekom

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum