Kiss Roland: Nem ragadtunk bele a feszültségbe

 

A listavezető UTE legyőzésével vetett véget egy hosszú nyeretlenségi sorozatnak a DVTK Jegesmedvék az Erste Liga pénteki játéknapján. Kiss Roland két gólt szerzett a lilák ellen, most őt kértük egy helyzetjelentésre.

A miskolciak 12 meccs óta nem tudtak nyerni a ligában, igaz, a válogatott szünet előtt megízlelhették a győzelem ízét: a Magyar Kupában 7-0-ra verték a Győrt. A ligaelső Újpest ellen ezzel együtt nem voltak feltétlenül esélyesek, még akkor sem, ha a válogatott szünet utáni bajnoki újrakezdés gyakran hoz meglepetéseket. ?Mindenképpen a győzelem volt a fontosabb, mintsem a két gólom, aminek persze nagyon örülök. A válogatottban eltöltött napok adtak egy kis löketet számomra, nagyon jól éreztem ott magam, örültem, hogy sikerült mindkét meccset megnyerni a csapattal. Jó érzésekkel tértem vissza a klubomhoz? ? mondta Kiss Roland, aki tehát két gólt lőtt az UTE elleni 4-3-as siker alkalmával. ?Nagyon régóta szerettünk volna már nyerni, de eddig is úgy álltunk bele a meccsekbe, hogy a győzelem a cél. Valahogy a helyzeteket nem tudtuk kihasználni eddig, nem voltunk mindig élesek, a végső szituációkban pedig ezt nem nagyon engedhetjük meg magunknak. Igazából egyik meccsen sem állt mellénk a szerencse, néha arra is szükség van. Most ez is megvolt, élesebbek és pontosabbak voltunk, szeretnénk, ha ez egy nagy lendületet adna most a csapatnak. Igenis meg tudjuk állni a helyünket, és bebizonyítanánk, hogy emellett extrát is tudunk nyújtani? ? fogalmazott a DVTK hátvédje, akitől arról érdeklődtünk, a hosszú eredménytelenségi sorozatban közrejátszott-e az, hogy a csapat új ligában, átalakult kerettel és így nehezen megfogalmazható célokkal kezdte a szezont. ?Nehéz szituációba kerültünk a nyáron, mivel az utolsó pillanatban derült ki, hogy melyik ligában indulunk. Ezáltal annyira elhúzódtak a szerződéskötések, és -hosszabbítások, hogy augusztusban nem tudtunk teljes csapattal készülni. Nem lettem volna a vezetőség helyében akkor, de úgy érzem, kihoztuk a maximumot a lehetőségekből. Viszont így a célkitűzések is eltolódtak, a cél lényegében az volt, hogy magunknak szeretnénk megfelelni és kihozni a maximumot a szezonból. Az építkezés legelején járunk, Tokival hároméves szerződést kötöttek, szóval csak most kezdődött el ez a projekt.?

Ezzel együtt sem lehet egyszerű meccsről meccsre a vereség érzésével lejönni a jégről és újrakezdeni a következő napot. ?Én személy szerint próbálok a múlttal minél kevesebbet foglalkozni, csak előrefelé gondolkodni, ebből adódóan talán hamarabb túlléptem a kudarcokon. Az erdélyi túrát sérülés miatt kihagytam, azt azért láttam, hogy a srácokat nagyon lehangolta és lehúzta az a túra. Csapat- és klubszinten viszont egész jól kezeltük a helyzetet. Nem ragadtunk bele a feszültségbe, napról napra igyekeztünk megtenni mindent azért, hogy megszakadjon a sorozat. Ha valakin azt láttam, hogy feszült vagy letört, én is igyekeztem egy kis önbizalmat adni neki, pár szóval biztatni a másikat.?

Ha már itt tartunk: Kiss Roland egyéves debreceni szereplés után igazolt a szezon előtt a DVTK-hoz. ?Nagyon hamar befogadtak, és szerencsére megkapom a bizalmat és meghatározó szerepet szánnak nekem, minden területen játszom. Jól érzem magam a csapatban, függetlenül a rossz sorozatunktól és bizakodó vagyok. Legközelebb a DEAC-cal játszunk, feltétlenül szeretnék bizonyítani ellenük, de nincs rajtam semmilyen plusz nyomás. Kemény dió lesz, ők is nagy győzelmet arattak legutóbb.?

Visszatérve a válogatottban eltöltött napokra, a felnőttválogatott mellett a korosztályos csapatokban is több DVTK-játékos szerepelt, a junioroknál például a pénteken az UTE ellen jégre lépő csapatból Hadobás Zétény, Galajda Zsombor (ő is gólt lőtt az UTE-nak), Mattyasovszky Gergely és Mihalik András is ott volt az összetartáson (ahogyan Farkas Olivér, Károly Róbert és Tóth Tamás is). ?Ahhoz képest, hogy felnőttszinten milyen kevés rutinjuk van, nagyon keményen állnak bele a meccsekbe, bátran játszanak, ez nagyon pozitív. Ha még felszednek egy kis rutint, kiemelkedő játékosok lehetnek a ligában? ? mondta a DVTK Jegesmedvék nem kevésbé fiatal, még mindig csak 22 éves játékosa.

A Jegesmedvék vasárnap az Erste Liga Matiné keretében 14:15-től játszanak Debrecenben.

kissroland

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum