Karrierem talán legjobb meccse volt az FTC elleni

   

Az első hibátlan mérkőzését tudta le Szeles Martin, a Titánok kapusa az FTC-Telekom ellen az Erste Ligában. Az 1-0-s győzelem a csapat számára is jó visszaigazolásnak számított.

A Titánok csapata négy nappal azután, hogy 6-0-ra kikapott az FTC Telekom otthonában, 1-0-ra legyőzte fővárosi riválisát Székesfehérváron. A fehérváriak kapuját Szeles Martin védte, aki első shutoutját érte el az Erste Ligában. ?Nehéz megmondani, benne volt-e a pakliban, hogy elkapjuk a Fradit, az utolsó meccsünkből kiindulva természetesen nem mi voltunk az esélyesek. De úgy mentünk ki a jégre, hogy megmutatjuk, mit is tudunk valójában, hogy a pesti első két harmadban mutatottnál azért jobbak vagyunk. Lesz, ami lesz, hazai pályán javítunk, így indultunk neki. Szerencsére így is történt? ? mondta a Titánok 22 éves kapusa, aki 43 alkalommal avatkozott közbe sikeresen.

?A statisztika szerint 43 lövés jött a kapura, de szerintem ez lehetett volna 60 is, ha a srácok előttem nem játszanak ennyire önfeláldozóan, és ha nem blokkolnak rettentően sokat. Ez volt az eddigi legjobb meccsünk, nagyon jól védekeztünk, nagyon sokat segítettek a többiek nekem.?

Arról is érdeklődtünk nála, milyen típusú kapus: sokat dirigál meccs közben vagy inkább ráhagyja a feladatot a többiekre. ?Nagyon fiatal csapatunk van, furcsa kimondani, de én a 22 évemmel az egyik legidősebbnek számítok a keretben. Nagyon sokat kell segítenem a fiataloknak. Többeknek ez az első szezonja, alkalomadtán az első meccse is a felnőttek között, amikor csak tudok, segítek a pályán és azon kívül is. Nagyon tetszik ez a mostani feladatkör, hogy mondhatni húzóember lehetek. Nem baj, ha sok lövést kapok, talán jobb is így, hiszen így van lehetőségem tovább fejlődni. Úgy érzem, a csapat karakteréből és összetételéből adódóan nem kell feltétlenül elkeserednünk egy vereség után sem. Lehet, hogy kikapunk 5-0-ra, de ha mindenki mindent beletett, amit tudott, nem kell szégyenkezni. És látszik a fejlődés egyébként ahhoz képest, ahogy elindultunk a bajnokság elején.?

A Titánok két rendes játékidős győzelmet tudnak felmutatni 16 meccs után, a Ferencvároson kívül a DVTK-t győzték le, és van egy UTE elleni ráadásos sikerük is (4-3). ?Ezt a két meccset tudnám így hirtelen kiemelni, ami nagy élmény volt, bár a szezon meccse egyértelműen ez a Fradi elleni, ami talán karrierem legjobb meccse is volt. Az UTE ellen is kimagaslóan játszottunk, összeállt a csapat, kitettük szívünket, lelkünket, de volt jó meccsünk a Győr és a Dunaújváros ellen is, ott egy-egy gól döntött? ? mondta az eddig 526 percet jégen töltő, 10 meccsen szerephez jutó Szeles Martin, aki nagyon örül, hogy ebben az évben ismét Fehérváron játszanak a Titánok, így nem kell meccsnapon kétszer másfél órát utazni.

Megoszlottak egyébként a meccsek a Titánok kapusai között, Horváth Dominik 6 alkalommal kapott lehetőséget (289 perc erejéig), míg a 20 éves orosz Konsztantyin Belomojev 3 meccsen 146 percet védte a fehérváriak kapuját. ?Domával nagyon jó a kapcsolatunk, kiskorunk óta ismerjük egymást, de az orosz srácról is abszolút jó véleménnyel vagyok, pozitív személyiség a pályán és azon kívül is.?

No és mi a helyzet a Titánokat irányító trénerével, Anatoli Bogdanovval? ?Fiatal a csapatunk és rengeteget edzünk, legtöbbször naponta kettőt. Próbáljuk folyamatosan csiszolni a játékunkat támadásban és védekezésben is, és ebben nagyon sokat segít az edzőnk és az edzői stáb, a vezetőség. Úgy érzem, jól megy a közös munka, abszolút tartalmasan is, és ennek tényleg látszanak is az eredményei.?

Ezzel együtt azért nagyobb kilengések is akadnak, éppen a fiatalságból adódóan, ezt pedig kezelni kell. ?Tényleg vannak hullámzások, sokaknak kevés rutinjuk van még, ezeket próbáljuk kiküszöbölni. És sokszor a vereségekből lehet a legtöbbet tanulni. Nem süppedünk bele a rossz hangulatba egy hullámvölgy idején, a jó dolgokat próbáljuk kivenni és továbbvinni ezekből a meccsekből, helyzetekből.?

szeles_m

A Titánok legközelebb a MAC HKB ellen idegenben győzni tudó Újpest vendége lesz. Nem lesz könnyű Szeles Martinék dolga. ?Úgy sejtem, hogy nem fognak még egyszer lebecsülni bennünket, nagyon nehéz mérkőzésre számítok. De ezekből tudunk építkezni, és ha folytatjuk azt az önfeláldozó játékot, amit a Fradi ellen mutattunk, ha kemények, harcosak leszünk, és nem engedjük, hogy a kipattanó korongokra lecsapjon az Újpest és duplázzon, akár pontot vagy pontokat is szerezhetünk. Mi más is lenne a cél?!? Az UTE-Titánok mérkőzés vasárnap 18:30-kor kezdődik.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum