Antek Tamás: Próbálom értékelni és élvezni a helyzetet

   

A DEAC fiatal kapusa pályafutása eddig legnagyobb kihívását éli ezekben a hetekben, hiszen alig 18 évesen kell bizonyítania az Erste Ligában. A visszajelzések jók, a rutinszerzés pedig később is jól jön majd.

Hetényi Zoltán rigai sérülése és kényszerű távolmaradása idézte elő azt a helyzetet, hogy a kupagyőztesnek fiatal kapusaira kell támaszkodnia az Erste Ligában. Gönczi Lajos két mérkőzésen 93 percet védett, a 18. születésnapját egy hónapja ünneplő Antek Tamás viszont 9 alkalommal kapott lehetőséget, 506 percnél jár. S bár a százalékos mutatója nem a legjobb, jól tudjuk, hogy a kapusok teljesítményének értékelésénél nemcsak a számokra kell támaszkodnunk. ?Úgy gondolom, hogy egészen jól viselem ezt a kihívást, ami hirtelen rám szakadt. Tényleg csak azt próbálom figyelni, hogy értékeljem és élvezzem ezt a lehetőséget, hiszen sosem tudni, mikor adódik újra hasonló.?

Az érzések persze ambivalensek, hiszen senki sem kívánja, hogy a csapattárs sérülése okán kerüljön előtérbe az ember. ?Kijevben szerepeltünk az U20-as válogatottal, amikor Zolival történt a sérülés, én éreztem, hogy ez egy kicsit hosszabb kihagyást jelenthet számára és lehet, hogy lesz szerepem. Reménykedtem abban, hogy nem dől ki túl hosszú időre, hiszen a csapat eredményességéhez ő nagyon sokat hozzátesz, ő jelenti az alapot. Ha minden igaz, nemsokára bevetésre kész lesz és minden visszatér a régi kerékvágásba. Jó a kapcsolatunk, úgy érzem, jó barátságban vagyunk, ahol tud, próbál segíteni és nagyon sok mindent tanulhatok tőle. A hoki kívüli dolgokról is gyakran beszélgetünk, úgy tekintek rá, mint egy példaképemre.?

antek-gyedeb

fotó: Gyergyói HK

Antek Tamás azt mondja, fontos, hogy a stábtól megkapja a szükséges támogatást: ?Nagyon jó érzés, hogy Árontól és Davidtől megkapom a bizalmat, ha van egy rosszabb meccsem, ugyanúgy visszakerülhetek a kapuba. Egy fiatal játékosnak nagyon fontos egy ilyen szintű bizalom. Sajnos, nem igazán jönnek az eredmények, ami tudom, hogy nem feltétlen csak az én hibám, de azért én is szeretnék minél jobban teljesíteni, hogy visszakerüljünk a tabella első felébe.? A DEAC fiataljánál arról is érdeklődtünk, melyik mérkőzés jelentette a legnagyobb élményt számára az eddigiek közül. ?Talán a legelsőt mondanám, a Szuperkupa-meccset, amikor be kellett álljak, több ezer ember előtt tudtam védeni. Az itthoni Brassó elleni meccs is nagyon jó volt, a Titánok ellen idegenben pedig az első profi győzelmemet szerezhettem meg. A Gyergyó elleni mérkőzés is jól sikerült, jól játszottunk, ott a végén sajnos az enyém volt a döntő gól.?

Antek Tamás a hoki mellett egyéni tanrenddel végzi a Tokaji Ferenc Gimnáziumot, bízik abban, hogy az érettségi jól sikerül majd jövőre. De még idén is akadhat egy másik komoly feladata, amennyiben sikerül kiharcolnia helyét az U20-as válogatott világbajnoki keretében. ?Nagyon szeretem a válogatott összetartásokat, mindig várom, hogy jöjjön a behívó és együtt legyünk a többiekkel. Jó érzés a saját korosztályom tagjaival együtt készülni, csapatként működni. Remélem, hogy sikerül bekerülni a vb-keretbe, és a világbajnokságon egy olyan eredményt elérni, amire mindannyian büszkék lehetünk? ? mondta Antek Tamás, aki a korosztályos bajnokságban a kezdeti bizonytalanságok után a Debrecen U20-as csapatának A csoportba kerüléséből is aktívan kivette a részét.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum