Szigeti Ákos: Teljesen más most a csapat karaktere

   

Tizenegy forduló után a Gyergyói HK vezeti az Erste Liga tabelláját, legutóbb a Ferencvárost 4-1-re győzte le. A DVTK elleni mérkőzés felvezetéseként Szigeti Ákossal beszélgettünk, aki a DEAC ellen az utolsó pillanatban szerezte meg a győztes gólt csapatának.

Már hét, rendes játékidőben elért győzelemnél jár a Gyergyószentmiklós az Erste Ligában (hasonlóan másik három csapathoz), kétszer a ráadásban győzött, és most éppen egy hárommeccses tiszta sorozatban van ? nem véletlen tehát a tabella első helye. A jelentős átalakuláson átesett keret jól muzsikál, benne például Szigeti Ákossal is. A két éve a MAC-ból hazaigazoló játékos 4 gólnál jár, a Dunaújvárosnak kétszer köszönt be, a MAC ellen a szétlövésben az ő gólja döntött, a DEAC ellen pedig pár napja az 59. percben volt eredményes, megszerezve ezzel a győztes találatot. Arról érdeklődtünk nála, mit szól a csapat meneteléséhez. ?Mindenképpen örülünk neki, annak is, hogy azok a drasztikus változások, amik voltak a keretben ? talán a legnagyobb a ligában ? most kifizetődnek. Pontosabban a közös és az egyénileg elvégzett munka, amit beletettünk a nyáron. Jó munkát végzett a vezetőség azzal, hogy nagyrészt olyan játékosok jöttek hozzánk, akik valamikor, valamilyen formában már játszottak együtt. A válogatottban, korábbi klubokban, bárhol. Egyből érződött, hogy ennek a csapatnak teljesen más a karaktere, mint a tavalyinak. Zökkenőmentes volt a beilleszkedés nekik, nem volt semmi probléma, én is majdnem mindenkivel játszottam már együtt valamikor. Papíron már nyáron elég jól nézett ki a csapat, most már, úgy néz ki, a jégen is minden rendben. Nagyon örülünk, hogy ilyen jó meccsekkel tudunk szolgálni a szurkolóinknak, tudjuk, milyen fontos a városnak a hoki.?

Ami a személyes formát illeti: ?Tavaly nem tettem olyan magasra a lécet, hogy nagyot kelljen előrelépnem, de az, hogy nekem is jól, jobban megy, az az egész csapatnak köszönhető. Jó az atmoszféra az öltözőben, bármilyen csapatprogramról is van szó, szintén jó az összhang. Ha bárkit megkérdeznél a csapatból, ugyanezt mondaná, és így azért mindenkinek könnyebb elvégeznie az egyéni munkát is.?

Szigeti Ákos nem tud kiemelni olyan meccset az eddigi 11-ből, ami különösen jó személyes emlék volt, mert mindegyik a csapat érdemeit mutatta. ?Az elmúlt két hétben minden meccsünkön nagyon komoly csapatteljesítményt nyújtottunk. Volt, hogy hátrányból kellett visszajönni, volt, hogy egy-kétgólos előnyt kellett megtartani, például a Fradi ellen, mindent megoldottunk. Pedig a szezon elején voltak sérültjeink, ahogyan most is hiányzik két centerünk, így többször is olyanoknak kellett előrelépni, felelősséget vállalni, élni a játéklehetőséggel, akikre addig ez nem volt jellemző. Brassóban az utolsó 5 percben történt minden, ha ott kikapunk, lehetett volna azt mondani, igen, hiányzott egy sorunk. De nem így történt, ott is jól működtünk. Ezt ennél jobban nem is lehetett volna kivitelezni, nagyon büszke vagyok az egész csapatra. Kiváló kapusteljesítményeink vannak, bármelyikük is áll a kapuban, minden szegmensben mutatunk olyat, ami igazolja, hogy képesek vagyunk magas szinten játszani. Már csak arra kell fókuszálni, hogy a kisebb hibákat kijavítsuk és a formánkat tartsuk meg a bajnokság végéig.?

A Gyergyó vasárnap a DVTK ellen tovább építheti a sorozatát: ?Kiélezett meccsre készülök, szerintem mindenki más is, de természetesen idehaza a három pont megszerzése lesz a cél? ? tette hozzá Szigeti Ákos.

szigeti-gyedeb

fotó: Gyergyói HK

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum