Szigeti Ákos: Teljesen más most a csapat karaktere

   

Tizenegy forduló után a Gyergyói HK vezeti az Erste Liga tabelláját, legutóbb a Ferencvárost 4-1-re győzte le. A DVTK elleni mérkőzés felvezetéseként Szigeti Ákossal beszélgettünk, aki a DEAC ellen az utolsó pillanatban szerezte meg a győztes gólt csapatának.

Már hét, rendes játékidőben elért győzelemnél jár a Gyergyószentmiklós az Erste Ligában (hasonlóan másik három csapathoz), kétszer a ráadásban győzött, és most éppen egy hárommeccses tiszta sorozatban van – nem véletlen tehát a tabella első helye. A jelentős átalakuláson átesett keret jól muzsikál, benne például Szigeti Ákossal is. A két éve a MAC-ból hazaigazoló játékos 4 gólnál jár, a Dunaújvárosnak kétszer köszönt be, a MAC ellen a szétlövésben az ő gólja döntött, a DEAC ellen pedig pár napja az 59. percben volt eredményes, megszerezve ezzel a győztes találatot. Arról érdeklődtünk nála, mit szól a csapat meneteléséhez. „Mindenképpen örülünk neki, annak is, hogy azok a drasztikus változások, amik voltak a keretben – talán a legnagyobb a ligában – most kifizetődnek. Pontosabban a közös és az egyénileg elvégzett munka, amit beletettünk a nyáron. Jó munkát végzett a vezetőség azzal, hogy nagyrészt olyan játékosok jöttek hozzánk, akik valamikor, valamilyen formában már játszottak együtt. A válogatottban, korábbi klubokban, bárhol. Egyből érződött, hogy ennek a csapatnak teljesen más a karaktere, mint a tavalyinak. Zökkenőmentes volt a beilleszkedés nekik, nem volt semmi probléma, én is majdnem mindenkivel játszottam már együtt valamikor. Papíron már nyáron elég jól nézett ki a csapat, most már, úgy néz ki, a jégen is minden rendben. Nagyon örülünk, hogy ilyen jó meccsekkel tudunk szolgálni a szurkolóinknak, tudjuk, milyen fontos a városnak a hoki.”

Ami a személyes formát illeti: „Tavaly nem tettem olyan magasra a lécet, hogy nagyot kelljen előrelépnem, de az, hogy nekem is jól, jobban megy, az az egész csapatnak köszönhető. Jó az atmoszféra az öltözőben, bármilyen csapatprogramról is van szó, szintén jó az összhang. Ha bárkit megkérdeznél a csapatból, ugyanezt mondaná, és így azért mindenkinek könnyebb elvégeznie az egyéni munkát is.”

Szigeti Ákos nem tud kiemelni olyan meccset az eddigi 11-ből, ami különösen jó személyes emlék volt, mert mindegyik a csapat érdemeit mutatta. „Az elmúlt két hétben minden meccsünkön nagyon komoly csapatteljesítményt nyújtottunk. Volt, hogy hátrányból kellett visszajönni, volt, hogy egy-kétgólos előnyt kellett megtartani, például a Fradi ellen, mindent megoldottunk. Pedig a szezon elején voltak sérültjeink, ahogyan most is hiányzik két centerünk, így többször is olyanoknak kellett előrelépni, felelősséget vállalni, élni a játéklehetőséggel, akikre addig ez nem volt jellemző. Brassóban az utolsó 5 percben történt minden, ha ott kikapunk, lehetett volna azt mondani, igen, hiányzott egy sorunk. De nem így történt, ott is jól működtünk. Ezt ennél jobban nem is lehetett volna kivitelezni, nagyon büszke vagyok az egész csapatra. Kiváló kapusteljesítményeink vannak, bármelyikük is áll a kapuban, minden szegmensben mutatunk olyat, ami igazolja, hogy képesek vagyunk magas szinten játszani. Már csak arra kell fókuszálni, hogy a kisebb hibákat kijavítsuk és a formánkat tartsuk meg a bajnokság végéig.”

A Gyergyó vasárnap a DVTK ellen tovább építheti a sorozatát: „Kiélezett meccsre készülök, szerintem mindenki más is, de természetesen idehaza a három pont megszerzése lesz a cél” – tette hozzá Szigeti Ákos.

szigeti-gyedeb

fotó: Gyergyói HK

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 4., szombat
EL 14:15 DABMAC 4-3VÉGE
EL 17:00 MISGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 UTEFTC 2-1VÉGE
december 5., vasárnap
EL 14:15 ETOBRA 3-6VÉGE
ICEHL 17:30 LNZAVS 0-4VÉGE
EL 18:00 DABSCC 1-5VÉGE
december 6., hétfő
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
EL 18:00 DEBGYE 3-5VÉGE
EL 18:00 UTEBRA 1-2VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 6-0VÉGE
december 7., kedd
ICEHL 19:15 VICAVS 
december 8., szerda
U20 16:30 HUNITA 
december 9., csütörtök
U20 13:00 HUNUKR 
EL 17:30 BRADAB 
EL 17:30 GYEUTE 
december 10., péntek
EL 17:30 GYEDAB 
EL 17:30 SCCUTE 
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 AVSG99 
    • DIGI SPORT 2
Partnerünk
Archívum