A Sportklub vissza szeretne vágni a Fradinak

   

Három erdélyi és egy fehérvári mérkőzéssel folytatódnak az Erste Liga küzdelmei, Kevin Wehrs visszatért a DVTK-hoz.

A magyar bázisú bajnokság címvédője az 5. helyen állva fogadja a listavezető FTC-Telekomot csütörtök este. A két csapat között mindössze 5 pont a különbség ? bár a hazaiak 1-gyel többet játszottak ?, idei első meccsükön azonban nagyobb volt a differencia. A Tüskecsarnok-beli rangadón az első játékrészben egyenlő erők küzdöttek, a másodikban kezdett kiütközni, hogy a zöld-fehérek összeszedettebbek, végül a harmadikban ezt a mesterhármasig jutó Rasmus Kulmala vezérletével nyomatékosították, 4-0 lett a vége. Mindez nem múlt el nyomtalanul, főként azután, hogy a csíkiak Újpesten is kikaptak, hazatérve a vezetőség nyomban kirúgta az érkezésekor még gigantikus sztárként ajnározott Szergej Kosztyicint, valamint Magnus Sundquist vezetőedzőt. A drasztikus lépés eredményt hozott, Hozó Leventével a padon a Sportklub legyőzte a szintén nagy rivális Brassót, a siker fényét nem tompítja, hogy a kék-sárgák három kulcsjátékosuk nélkül álltak fel. Az FTC-Telekom egyelőre száguld, 91,7 százalékos teljesítménnyel található az élen, 7 rendes játékidős győzelme mellett csak 1 túlórás veresége van. Fodor Szabolcs fiai a Szereda után a DEAC-ot és a DVTK Jegesmedvéket is elintézték, de ez semmi olyasmit nem jelent, hogy favoritok lennének a Vákár Lajos Műjégpályán. Ott egyetlen vendég sem érezheti magát abszolút esélyesnek, ha erős csapatok érkeznek, a meccs mindig rangadónak számít, és természetesen így van ez most is.

Akkor is, ha nem kedvez a Sportklubnak, hogy a létesítménybe az érvényes koronavírus-rendelkezések értelmében maximum 30 százékos kihasználtság erejéig engedhetnek be szurkolókat. Ez a rendelkezés értelemszerűen minden erdélyi találkozóra érvényes.

Ugyancsak túrára indult a DEAC és a DVTK, amelyek egyike sincs topformában. A Sportklub után a Gyergyó ellenében is bukó Brassó előzőleg épp Miskolcon aratott 4-3-as győzelmet egy kiváló közbülső harmaddal, de az biztos, hogy egyenletesebb teljesítményre lenne szükségük ahhoz a kék-sárgáknak, hogy az élmezőny stabil szereplői lehessenek. Mai ellenfeleik, a Jegesmedvék nincsenek jó passzban, noha rendre szoros összecsapásokra képesek, ám azokat elveszítik egy góllal, így most 4 meccses kudarcszériában vannak. Bizonyára fűti őket a visszavágás vágya, ám a Pationarul Olimpic nem az a helyszín, ahol könnyű új sorozatot indítani. A miskolci klub helyzetét nehezíti, hogy a kapus Duschek Dávid és a védő Kiss Roland sérüléssel bajlódik, így nem utazott el a túrára, viszont visszatért az együtteshez Kevin Wehrs, aki 5 meccs erejéig Kassán szerepelt kölcsönben, ahol 1 assziszttal vétette észre magát.

A Gyergyói HK ellenfele a DEAC lesz. A két fenti párral ellentétben a felek még nem találkoztak az idén, ám korábban preszstízscsaták sorát vívták egymással, elég a 7 meccses negyeddöntőre gondolni 3 szezonnal ezelőttről. A közös múlt garanciát jelent arra, hogy éles legyen a soros mérkőzés is, még úgy is, hogy egyelőre óriási a különbség a felek között. A Gyergyó 4 meccses győztes szériában van, és 47 lőtt gólja a második legtöbb az Erste Ligában, a DEAC ehhez képest 2-szer nyert a start óta, és csak 25-nél jár. A piros-fehérek számára figyelmeztető jel lehet ezzel együtt, hogy a Musial-legénység október 3-án 8-at vágott a Brassónak, más kérdés, hogy azt követően a Fradinak és az UTE-nak összesen csak 1-et tudtak lőni Daleckyék.

Az egyetlen anyaországi találkozónak a másik három összecsapással szemben van abszolút esélyese: ha a dobogón álló UTE nem hozná el a 0 pontos Titánok otthonából mind a 3 egységet, az világszenzációnak lenne tekinthető. Nem lennénk meglepve, ha a meccsen az eddig minden egyes játékpercet végigvédő és már 2 alkalommal a hét játékosának választott Rajna Miklós pihenőt kapna, és Márkus vagy Monostori állhatna a vasak közé.

ftcscc2

fotó: FTC-Telekom

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum