Újabb magyar tehetség pallérozódhat Kanadában

 

Gengeliczky Dorottya, az U18-as válogatott hátvédje az Ontario Hockey Academyn játszik a 2021/22-es idényben.

Nem maradt magyar játékos nélkül az Ontario Hockey Academy: Seregély Míra két év után az amerikai egyetemi bajnokságban érdekelt Maine-hez került, majd Gengeliczky Dorottya csatlakozott az egyesülethez. ?Még nem terveztem, hogy ebben az évben külföldön játsszam ? mondta a 17 éves hátvéd, aki itthon a Győri NEMAK és a KMH színeiben játszott. ? Gondolkodtam azon, hogy a középiskola befejezése után szívesen kipróbálnám magam valahol, hogy új tapasztalatokat szerezzek, de még várni akartam ezzel. Ám a sors úgy hozta, hogy megkerestek a lehetőséggel, és egy évet a OHA-n tölthetek úgy, hogy a jégkorongon kívül a tanulmányaimat is folytathatom? ? tette hozzá a korábban a felnőttválogatott bő keretébe is behívott játékos.

A beilleszkedéssel nem volt gond az új közeben. ?Elsőre nehéz volt megszokni, teljesen másak az emberek és a szokások, de szerencsére mindenki nagyon segítőkész és kedves volt, így ez nem okozott nehézséget. Nagyon vártam az első edzést, hogy megnézhessem, milyen szinten vagyok az itteni játékosokhoz képest, de a lányok megnyugtattak, és dicsértek is, hogy nem lógok ki közülük.?

Az akadémián naponta egy konditermes és egy jeges edzés szerepel a programban, beépítve az órarendbe. A csapat egyelőre edzőmeccseket játszik, majd a szezon során különböző tornákon vesz részt. ?Sok mindent szeretnék tanulni ebben az évben, játéktechnikában és erőnlétben is fejlődni akarok, és a nyelvet is szeretném teljesen elsajátítani. Nagyon örülnék, ha tovább tudnám folytatni a jégkorongot és a tanulmányaimat külföldön, most ez lebeg a szemem előtt fő célként.? Meg persze az U18-as világbajnokság: a januári divízió 1/A-s tornára természetesen hazaengedik Gengeliczky Dorottyát, aki ráadásul Győrben játszhat majd.

gengeliczky

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum