Alsóházi csúcsrangadó jön az Erste Ligában

 

Az Acélbikák fogadják a Titánokat, emellett további 4 mérkőzést rendeznek a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban.

Időrendben az UTE?DEAC lesz a vasárnapi játéknap első találkozója, a Megyeri úton 14:15-kor dobják be a korongot, ehhez a meccshez kapcsolódik az Erste Liga-matinésorozat első eseménye is, amelyről itt írtunk részletesebben. Az összecsapást a köztelevízió sportcsatornáján is megtekinthetik. Ebben a pillanatban az Újpest látszik esélyesebbnek, annak ellenére, hogy tavasszal a playoff első körében sima debreceni továbbjutás született. Ezt a szezont azonban sokkal jobban kezdte az UTE, amely 17 ponttal második a tabellán, míg a DEAC 7 egységgel szerénykedik a 9. pozícióban, legutóbb az UNI Győr ETO HC is megelőzte. Ezzel együtt az sem lenne világszenzáció, ha a vendégek mégis megtréfálnák Virág Csaba együttesét, ekkora különbség ugyanis aligha van a felek között.

Az erdélyi gárdák közül ezúttal a Csíkszereda nem játszik, míg a Brassó a Gyergyót fogadja. A harmadik és a negyedik csatájának kimenetele megjósolhatatlan. A Corona pénteken egy gyengébb harmadik harmad miatt egyértelmű vereséget szenvedett a Sportklubtól, mégpedig úgy, hogy három kulcsjátékosa, Trotter, Hunt és Zagidullin hiányzott. Az ilyen személyi ügyek okairól nem szokás információt közzétenni a kék-sárgák részéről ? azt sem tudni, hogy mi történt a nyáron bejelentett Oszipovval és Mullennel, akiknek nyomát sem láttuk még az Erste Ligában ?, így kérdés, hogy a GYHK ellen rendelkezésre állhatnak-e. Ahogy az is, hogy a friss igazolás Owen Williamset bevetik-e vasárnap. A Gyergyó sem pihent amúgy az elmúlt napokban, bár néhány kulcsjátékosának nem kellett harcba mennie a Steaua elleni román bajnokikon, a kötelező győzelmeket nélkülük hozták a piros-fehérek. Az biztos, hogy abszolút ki-ki meccsre kerül sor a Patinoarul Olimpicban.

Az FTC-Telekom?DVTK Jegesmedvék összecsapáson kötelező a győzelem a hazaiak számára. A fiatal miskolci együttes aratott néhány szép sikert az elmúlt hetekben, a zöld-fehérek elleni diadalt összehozni ugyanakkor gigantikus bravúr lenne. Annál inkább, hogy Tokaji Viktor fiai megtorpantak az utóbbi időben, így jelenleg 3 meccses vereségszériában vannak. Ehhez képest Nagy Gergőék folyamatosan nyernek: mióta büntetőkkel kikaptak a MAC HKB-tól, 5 rendes játékidős diadalt arattak, ezzel nem meglepő módon a táblázat élére rakétáztak. Más céljuk nem lehet, mint hogy a következő hetet is listavezetőként kezdhessék.

Az UNI Győr ETO HC 3 sikernél tart, ez 9 pontot jelent, ám valamennyit a két sereghajtótól vette el a gárda, az élcsapatokkal eddig még tudtak mit kezdeni a Ladányi-tanítványok. A MAC HKB-t sem lesz egyszerű felülmúlniuk, akkor sem, ha hazai jégen tesznek erre kísérletet. Az újbudaiak egy pillanatra megakadtak az utóbbi időben, a Titánokat csak nagynehezen bírták legyűrni, majd egy intenzív meccsen elveszítették a veretlenségüket a GYHK-val szemben ? büntetőkkel ?, utána viszont simán elintézték a DAB-ot, így ponttalan meccsük továbbra sincs. Minden bizonnyal Győrbe is azért mennek, hogy ez a széria ne szakadjon meg.

Egy másik sorozat mindazonáltal törvényszerűen véget ér. Az Acélbikáknak és a Titánoknak sincs még pontjuk, és ez legalább az egyikük esetében máshogyan lesz vasárnap estére. Az sem lenne csoda, ha egy döntetlennel mind a két gárda elmozdulna a holtpontról. Eddig a Titánok álltak közelebb a bravúrhoz, nekik igazán szoros meccseik is voltak néhány súlyosabb vereség mellett, így a gólkülönbségük 13-47. A DAB-é közel egy tízessel rosszabb, 14-57. Mindez persze nem sokat jelent, ha egymással állnak majd szemben az újvárosi jégen. Ahol sok múlhat a kapusokon. Az Acélbikák által frissiben szerződtetett Pavel Krajcovic a MAC HKB ellen még nem volt képes csodát tenni, ahogy az orosz Belomojev sem tudta megismételni az újbudaiakkal szembeni extrém teljesítményét Győrben. Ezzel együtt arra tippelünk, hogy az alsóházi csúcsrangadót a hátsó alakzatok munkájának minősége fogja eldönteni. Még egy kis adalék: a DAB és a Titánok kétszer meccseltek az előszezonban, Újvárosban sima venddégsiker született, míg Fehérváron szoros csatában győztek az Acélbikák.

dabtit

fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum