Fehérvári Titánok–MAC HKB Újbuda 1-2

   

Hatalmasat harcolt a hazai együttes az első pontjáért, a veretlen vendégek az 58. percben gyötörték be a győztes gólt.

A hazai csapatban az idén először védett az orosz Konsztantyin Belomojev, emellett visszatért eltiltásából Németh Kristóf. A túloldalon sem Bálizs Bence kapott lehetőséget, hanem a fiatal Farkas Roland.

A nyitó percek kiegyenlített játékot hoztak, a fehérváriak jól védekeztek, és ha tehették, kontrákból próbáltak veszélyeztetni. A MAC HKB a játékrész első felében nem tűnt élesnek, ez és Belomojev kapus határozottsága elég volt ahhoz, hogy a harmad első felében ne szülessen gól. A 11. percben Jábor csapódott veszélyesen a palánknak, nehezen kelt fel, szerencsére nagyobb baj nem lett a dologból. A 13. percben vezetést szereztek a hazaiak. Dézsi a sarokból kiküzdötte a korongot Feketének, aki megszelídítette, majd szép mozdulattal Farkas mellett a kapuba helyezte (1-0). Azonnal ritmust váltottak az újbudaiak, Djumic helyzetbe került, Belomojev hárított. A másik oldalon Parragi csente el a pakkot a védőjétől, ez is kimaradt. A hajrára állandósult a vendégfölény, ám sok technikai hiba csúszott Izackyék játékába. Az utolsó percekben össztűz alá vették a fehérvári kaput, Belomojeven nem tudtak túljutni. 20 perc után meglepetésre 1-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Kangyal Balázs alaposan feltüzelte övéit a szünetben. Felgyorsította a játékot a MAC HKB, teljesen beszorította ellenfelét. Fölénye emberelőnyt kamatozott, a hősiesen védekező Titánok extázisban védő kapusuk vezérletével ezt is túlélték. A 27. percben egy pillanatra Belomojeven is túljutott a korong, de hátravetődve megállította a gólvonal előtt. Egy perccel később Djumic közeli bombáját is kitolta az orosz hálóőr. A meccs feléhez érve még mindig 1-0-ra vezettek Reiterék. A középső játékrész totális MAC-dominanciát hozott. Gyorsabban és pontosabban játszottak a vendégek, ami számos lövőhelyzetet eredményezett. Újabb két vendégfór maradt ki, az elsőnél Nagy Ákos messziről vetődve akadályozta meg az egyenlítést, a másodiknál Belomojev fogott mindent, akinek teljesítményére elfogytak a jelzők. A 38. percben szép csikicsuki után Schlekmann került ziccerbe, ez is kimaradt. Egy percre rá lemásolta az akciót a MAC, ám ekkor Tóth Gergely kiegyenlített (1-1). Ebben a harmadban 31-3 volt a kapura lövési mutató fővárosiaknak, a Titánok kapusa 30 kísérletet hatástalanított.

A záró felvonás elején az addig energiájuk egészét a védekezésre fordító fehérváriak előremerészkedtek, Farkas kapusnak többször is védeni kellett. A 43. perctől újra a speciális egységek következtek, a hazaiak kőkemény munkával a negyedik MAC-emberelőnyt is kivédekezték. 10 perc volt hátra, továbbra sem bírtak egymással a csapatok. Az 52. percben a meccsen először emberelőnybe került a házigazda, Molnár Bálint egyedül kontrázhatott, Belomojeven halt el a szóló. A véghajrában ötödik emberfórjukat is megkapták a látogatók, Dansereau az 58. percben begyötörte a MAC győztes találatát (1-2).

A MAC HKB Újbuda továbbra is veretlen, ötből ötöt nyert eddig, és visszakapaszkodott a dobogóra. A Titánok is büszkék lehetnek teljesítményükre, nem egészen 24 órával a Brassó elleni súlyos vereségük után karaktert mutattak, és emberfeletti védőmunkával, az extraklasszis teljesítményt nyújtó Belomojev vezérletével közel jártak első pontjuk megszerzéséhez.

titmac

fotó: Soós Attila/Titánok

Volt egy egészen káprázatos kapusteljesítmény

   

Mestermérleg a Titánok–MAC HKB mérkőzést követően.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „A harmadik meccsünk volt a héten, és nagyon büszke vagyok a játékosaimra, akik mindent kitettek a csatamezőre. Frusztráló, hogy megint alulmaradtunk, de ez a találkozó is mutatja, hogy jó úton haladunk. Néha jól jönne egy kis rutin és egyszerű játék. Összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel. A kapusunk, Konsztantyin Belomojev kimagaslóan teljesített első mérkőzésén, és komoly esélyt adott nekünk egy esetleges győzelemre.”

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: „Talán most vagyok a legelégedettebb az egész szezonban. Néha az ilyen meccsek a legnehezebbek, de most az elsőtől a hatvanadik percig dolgoztunk. Az ellenfélnél volt egy egészen káprázatos kapusteljesítmény, de a szerencse azok mellé áll, akik megdolgoznak érte. Nem kérdés, hogy domináltuk a meccset, de nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 254 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Pálkövi, Sábián.
Belomojev: 97,2% (Horváth)
K
Farkas: 93,8% (Bálizs)
Nagy, Reiter, Németh, Lundin, Vesutkin
1
Pozsgai, Tóth G., Gooch, Tóth R., Schlekmann
Molnár G., Tkacsenko, Dézsi, Ambrus Cs., Fekete
2
Garát, Csollák, Dansereau, Kreisz, Izacky
Kóger, Nochta, Szabó Cs., Jábor, Csiszer
3
Macaulay, Tóth P. N., Stevens, Molnár B., Djumic
Dolinar, Fodor, Kaposi, Parragi, Mayer
4
Ritter, Kozma, Ádám
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:15 FHA Fekete Dézsi
1-1 38:20 BJA Tóth G. Schlekmann Gooch
1-2 57:59 BJA PP Dansereau Macaulay
16 Kapura lövések száma 72
12 Kiállításpercek 4

Szép góllal szerzett vezetést Fekete Alex

 

A Titánok–MAC HKB Újbuda összecsapás találatai.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum