Fehérvári Titánok–Corona Brassó 0-8

   

A kék-sárgák magyarországi túrájukon két nap alatt másodszor nyertek nagyon simán, összesített gólkülönbségük 20-0.

A Titánok színeiben első felnőttmeccsére készülődött a Kaposi József, Csölle Dániel, Jábor Bendegúz trió, továbbá bemutatkozott a korábban Pesterzsébeten és az Újpestnél is megfordult moldáv-orosz bekk, Artyom Tkacsenko.

Gyors brassói emberelőnnyel és góllal indult az összecsapás, a 2. percben Kóger Balázs kisbüntetését Huard használta ki (0-1). Lendületben maradtak a vendégek, Szeles állta a sarat. A harmad derekán kijöttek a szorításból a Titánok. Ambrus körbekorcsolyázta védőjét, Csiszerhez passzolt, Tőke védett. Néhány másodperccel később szép támadás végén Feketének már csak az üres kapuba kellett volna helyeznie, a vasat találta telibe. A 15. percben elég volt egyetlen hazai hiba, és Gajdó megduplázta a vendégelőnyt (0-2). A gól lelohasztotta a Fehérvár lelkesedését, a Brassó uralta a meccset. A 18. percben Zagidullin lövése átpattogott Szeles mamutján (0-3). A játékrészt hazai emberelőny, majd 4 a 4 elleni játék zárta, újabb gól nem esett.

Az áthúzódó kisbüntetések miatt 4 a 4 ellen kezdődött a második harmad. A Brassó megnyomta az első másodperceket, Szeles kétszer is nagyot védett, harmadszorra nem tudott segíteni, Hunt – immár emberfórban – közelről bekotorta a negyediket (0-4). A gól után újra emberelőnybe kerültek az erdélyiek, ebből egy kisles miatt érvénytelenített találatig jutottak, majd egyenlő létszámnál a fáradt hazai védők helyezkedési hibáját Valchar köténygóllal büntette (0-5). Sokkal jobbak voltak a vendégek, a Titánok erejéből csak a védekezésre futotta. A meccs felénél Kovács Mátyás tuszkolta a pakkot a kapuba (0-6). A gól után Szeles Martint Horváth Dominik váltotta a fehérvári ketrec előtt, aki az utolsó percig óvta kapuját a góltól, ekkor egy mattra kijátszott akció végén Huard őt is felavatta (0-7).

A záró harmadra nem sok nyitott kérdés maradt, talán csak annyi, hogy megússzák-e tíz alatt a Titánok, és sikerül-e szépíteniük. Gajdó kiállítása alatt utóbbira volt is esély, Tőke eszén azonban nem tudtak túljárni. Biztos előnye tudatában a Corona sem erőltette a góllövést, néhányszor azért így is megtornáztatták Horváth Dominikot. A fehérváriak küzdöttek a szépítésért, Molnár Gergő lőhetett tisztán, Tőke ezt is oldalra tolta. A 46. percben Molnár Zsombor vágta a pakkot a felső vas alá, beállítva ezzel a végeredményt (0-8).

A Brassó egy nappal a 12-0-s dunaújvárosi erődemonstráció után a Titánokat is tönkreverte, így két sima győzelemmel, 20-0-s gólkülönbséggel abszolválta Fejér megyei körét.

titbra

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Újabb kemény leckét kaptunk

   

Így látták a vezetőedzők a Titánok–Brassó mérkőzést.

Anatoli Bogdanov, Titánok: “Újabb kemény leckét kaptunk. Az egész meccset nézve azt kell mondjam, a fiúk azt csinálták, amit kértünk, és ott voltak, ahol mi szerettük volna őket tudni. Ám a tapasztalat legyűrte a fiatalos lelkesedést. Az ellenfelünk keményebb volt, mint néhány héttel ezelőtt, ezúttal nem becsült alá minket. Úgy érzem, megvoltak a helyzeteink, és ha az egyik bemegy az első harmadban, talán megváltoztatta volna a játék menetét, akár a javunkra is. De összességében a Brassó jobb volt.”

Dave McQueen, Brassó: “Keményen szerettük volna kezdeni a meccset, és ez sikerült is. Az emberelőnyeinket jól használtuk ki, az szerencsére eddig is jól működött. A Titánok fiatal csapat, nem adták fel, szerintem jönni is fog nekik a jó eredmény hamarosan. A hozzájuk hasonló együtteseket nem szabad engedni, hogy feljöjjenek ránk. A második játékrész jobb volt részünkről, mint az első, de a harmadik húsz perccel nem vagyok megelégedve. Olyan hibákat vétettünk, amiket nem kellett volna, ezeket kell kijavítanunk a következő összecsapásra. A lényeg az, hogy amiért jöttünk, a három pont a miénk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 352 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Horváth, Váczi.
Szeles: 76,0% (Horváth: 84,6%)
K
Tőke: 100% (Polc)
Reiter, Nagy, Lundin, Dézsi, Vesutkin
1
Boriszenko, Raszulov, Hunt, Trotter, Huard
Tkacsenko, Kóger, Ambrus Cs., Csiszer, Fekete
2
Bors, Molnár Z., Gliga, Valchar, Zagidullin
Nochta, Molnár G., Mayer, Jábor, Parragi
3
Ráduly, Gajdó T., Molnár Zs., Kovács, Machala
Kucsma, Fodor, Szabó Cs., Kaposi, Csölle
4
Haraga, Szőcs, Vasile N. R., Gajdó B., Vasile A.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:41 BRA PP Huard Trotter
0-2 14:57 BRA Gajdó B. Vasile A.
0-3 17:49 BRA Zagidullin Gliga
0-4 20:21 BRA PP Hunt Valchar
0-5 24:29 BRA Valchar Trotter
0-6 29:40 BRA Kovács Machala
0-7 39:27 BRA Huard Trotter Hunt
0-8 45:36 BRA Molnár Zs.
12 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 6

Tőke kapus gólpasszt adott Kovács Mátyásnak

 

A Titánok–Brassó mérkőzés góljai.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum