3 meccses eltiltással kezdi újoncszezonját Nádor

 

A MAC HKB Újbuda 18 éves hokisa a DEAC elleni edzőmérkőzésen okozott arccsonttörést Vokla Rolandnak egy hónappal ezelőtt.

3 meccses eltiltással sújtotta a szövetség fegyelmi bizottsága Nádor Kristófot, a napokban hozott határozatot az MJSZ honlapján találtuk.

A döntést a Sportfegyelmi Szabályzat 4. § (2) bekezdés d) pontjában foglaltak alapján hozták, a játékosnak a fegyelmi büntetést a soron következő Erste Liga-mérkőzéseken kell letöltenie.

Hosszabb idézet a határozatból: “Az MJSZ Játékvezetői Munkacsoportjának vezetője a Sportfegyelmi Szabályzat 14. § (1) bekezdése alapján fegyelmi eljárást kezdeményezett a Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottságánál a 2021. augusztus 15. napján lejátszott DEAC–MAC HKB Újbuda felkészülési mérkőzésen történt eset miatt.

Fegyelmi eljárást kezdeményezhet bármely rendezvénnyel kapcsolatban az MJSZ Játékvezetői Munkacsoportjának vezetője és tagjai, az MJSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke, az Erste Liga Fegyelmi Bizottságának elnöke, az MJSZ játékvezetői mentora, az MJSZ szakmai alelnöke, a Sportigazgató, a Versenyiroda vezetője, valamint az MJSZ főtitkára (a továbbiakban együtt: az eljárás kezdeményezésére jogosultak), függetlenül attól, hogy a játékvezető a mérkőzés során alkalmazott-e fegyelmi büntetést.

A Fegyelmi Bizottság rendelkezésére bocsátott felvétel szerint a MAC HKB Újbuda csapatának játékosa ütközött ellenfelével. Nádor Kristóf a korong megjátszásának szándéka nélkül ellenfelét hátulról nagy erővel a palánknak lökte. A DEAC játékosát az ütközés hátulról olyan testhelyzetben érte, amikor magát védeni nem tudta. A játékos megsérült, a játékot folytatni nem tudta, az esetet követően kórházi kezelésre szorult, arcán csonttörést szenvedett.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint Nádor Kristóf az ellenfelének szükségtelenül nagy erővel hátulról nekiütközött. Az ütköző játékosnak tudatában kell lennie ellenfele testhelyzetének, támadhatóságának, és mindent meg kell tennie azért, hogy a sérülésveszélyes helyzetet elkerülje.

Az MJSZ Fegyelmi Bizottsága az ügyben megállapítja az illetékességét az IIHF Szabályzat 28.1 és 28.2 pontja, valamint az MJSZ Sportfegyelmi Szabályzat 1. § a) pontja alapján. Az IIHF vonatkozó rendelkezései alapján az illetékes szervek saját belátásuk szerint kivizsgálhatnak minden olyan incidenst, amely az IIHF joghatósága alá tartozó bármely mérkőzéssel kapcsolatban történik, beleértve a bajnoki, bajnokság előtti, edző- vagy barátságos mérkőzéseket, valamint a bajnoki mérkőzéseket.”

A 18 éves Nádor Kristóf még nem játszott Erste Liga-mérkőzéseket, a legutóbbi szezonban a MAC ifjúsági és juniorcsapatában jégkorongozott, a fiatalabbak között pont/meccs fölött, az idősebbek mezőnyében valamivel az alatti teljesítményt nyújtott. Csatlakozását a MAC HKB Újbuda keretéhez július 23-án jelentették be.

Az eset videón:

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 19., vasárnap
EL 16:30 FTCETO 5-4VÉGE
EL 17:00 MISMAC 2-5VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., hétfő
EL 17:30 BRATIT 7-4VÉGE
EL 17:30 GYEUTE 0-3VÉGE
EL 17:30 SCCDAB 8-4VÉGE
KHL 18:30 LOKJOK 
    • SPORT 2
szeptember 24., péntek
EL 17:30 GYESCC 
EL 18:00 DABETO 
EL 18:00 MISUTE 
EL 19:00 MACFTC 
ICEHL 19:15 VICAVS 
szeptember 26., vasárnap
EL 17:00 DABMIS 
EL 17:30 ETOTIT 
ICEHL 17:30 AVSVSV 
EL 18:30 DEBMAC 
EL 19:15 FTCUTE 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum