3 meccses eltiltással kezdi újoncszezonját Nádor

 

A MAC HKB Újbuda 18 éves hokisa a DEAC elleni edzőmérkőzésen okozott arccsonttörést Vokla Rolandnak egy hónappal ezelőtt.

3 meccses eltiltással sújtotta a szövetség fegyelmi bizottsága Nádor Kristófot, a napokban hozott határozatot az MJSZ honlapján találtuk.

A döntést a Sportfegyelmi Szabályzat 4. § (2) bekezdés d) pontjában foglaltak alapján hozták, a játékosnak a fegyelmi büntetést a soron következő Erste Liga-mérkőzéseken kell letöltenie.

Hosszabb idézet a határozatból: “Az MJSZ Játékvezetői Munkacsoportjának vezetője a Sportfegyelmi Szabályzat 14. § (1) bekezdése alapján fegyelmi eljárást kezdeményezett a Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottságánál a 2021. augusztus 15. napján lejátszott DEAC?MAC HKB Újbuda felkészülési mérkőzésen történt eset miatt.

Fegyelmi eljárást kezdeményezhet bármely rendezvénnyel kapcsolatban az MJSZ Játékvezetői Munkacsoportjának vezetője és tagjai, az MJSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke, az Erste Liga Fegyelmi Bizottságának elnöke, az MJSZ játékvezetői mentora, az MJSZ szakmai alelnöke, a Sportigazgató, a Versenyiroda vezetője, valamint az MJSZ főtitkára (a továbbiakban együtt: az eljárás kezdeményezésére jogosultak), függetlenül attól, hogy a játékvezető a mérkőzés során alkalmazott-e fegyelmi büntetést.

A Fegyelmi Bizottság rendelkezésére bocsátott felvétel szerint a MAC HKB Újbuda csapatának játékosa ütközött ellenfelével. Nádor Kristóf a korong megjátszásának szándéka nélkül ellenfelét hátulról nagy erővel a palánknak lökte. A DEAC játékosát az ütközés hátulról olyan testhelyzetben érte, amikor magát védeni nem tudta. A játékos megsérült, a játékot folytatni nem tudta, az esetet követően kórházi kezelésre szorult, arcán csonttörést szenvedett.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint Nádor Kristóf az ellenfelének szükségtelenül nagy erővel hátulról nekiütközött. Az ütköző játékosnak tudatában kell lennie ellenfele testhelyzetének, támadhatóságának, és mindent meg kell tennie azért, hogy a sérülésveszélyes helyzetet elkerülje.

Az MJSZ Fegyelmi Bizottsága az ügyben megállapítja az illetékességét az IIHF Szabályzat 28.1 és 28.2 pontja, valamint az MJSZ Sportfegyelmi Szabályzat 1. § a) pontja alapján. Az IIHF vonatkozó rendelkezései alapján az illetékes szervek saját belátásuk szerint kivizsgálhatnak minden olyan incidenst, amely az IIHF joghatósága alá tartozó bármely mérkőzéssel kapcsolatban történik, beleértve a bajnoki, bajnokság előtti, edző- vagy barátságos mérkőzéseket, valamint a bajnoki mérkőzéseket.”

A 18 éves Nádor Kristóf még nem játszott Erste Liga-mérkőzéseket, a legutóbbi szezonban a MAC ifjúsági és juniorcsapatában jégkorongozott, a fiatalabbak között pont/meccs fölött, az idősebbek mezőnyében valamivel az alatti teljesítményt nyújtott. Csatlakozását a MAC HKB Újbuda keretéhez július 23-án jelentették be.

Az eset videón:

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum