Nagy elvárásokat támasztok magammal szemben

   

Sárpátki Tamás sok gólt és pontot remél magától a Gyergyói HK-ban, és bízik benne, hogy a válogatott keretbe is bekerülhet még.

A Gyergyói HK június elején jelentette be Sárpátki Tamás leigazolását: a 26 éves csatár több mint egy évtizedet követően hagyta el Székesfehérvárt, és tért vissza Székelyföldre. A támadó az osztrák bázisú bajnokságban már a 2013/14-es idényben bemutatkozott, ám stabil játékos csak két idénnyel később lett. 8 év alatt 291 alapszakasz-mérkőzésen lépett jégre a magyar EBEL-csapat mezében, a rájátszások során ehhez 10 további találkozót tett hozzá. ?Megmondom őszintén, 10 évet voltam Fehérváron, de idén fordult meg először a fejemben a váltás gondolata. Az indok egyszerű: több játéklehetőséget szerettem volna, mint ami Fehérváron megadatott. Bár többet játszottam legutóbb, mint a korábbi években, szerintem még több van bennem, és ezt nem tudtam kihozni magamból. A szezon végén megkeresett a Gyergyó, tetszett Szilassy Zoltán koncepciója. Több játéklehetőséget kaphatok, sikeres szezonunk lehet. A család is nagy szerepet játszott a döntésemben. A szüleim egy órára laknak Gyergyószentmiklóstól, többet láthatom őket, a húgomat és a régi barátaimat is, akiktől 10 évig távol voltam.?

Nem Sárpátki az első székely jégkorongozó, aki a Gyergyó hívására hazaigazolt, és elismerően nyilatkozik Szilassy terveiről. ?Láttam a játékoskeretet, amit a GYHK összerakott az új idényre. Ismerek mindenkit, játszottunk együtt vagy egymás ellen. Még az új légiósok egy részét is ismerem, de vagyunk itt jó néhányan, akik korábban éveket töltöttünk el Fehérváron. Szabó-Pál Krisztián, Brance Orbán, Chris Bodó, Császár Hunor. Tudom, hogy milyen játékosok mind a jégen, mind az öltözőben, érzem, hogy jó lesz a csapatösszhang. Ha tényleg így lesz, sikeresek lehetünk.?

A Gyergyó három éve tért vissza az Erste Ligába, első nekifutásra negyeddöntőig jutott, a 2019/20-as szezonban elődöntős volt ? ekkor a koronavírus-járvány félbeszakította a rájátszást ?, míg idén a későbbi bajnok Csíkszereda előtt hajtott fejet ismét a negyeddöntőben. ?Csakúgy, mint az előző években, idén is kemény lesz a bajnokság. A Fradi és a Csíkszereda igencsak beerősített, és a többi csapat is jó lesz. Legalább a legjobb négyig el szeretnénk jutni, de nem lesz könnyű. Megvan bennünk a potenciál, képesek lehetünk rá. A román bajnokságban és a kupában döntőt szeretnénk vívni.?

Az előző idényben Sárpátki 46 meccsen 15 pontig jutott az ICEHL-ben, most azonban más feladat vár rá. ?Nagy elvárásokat támasztok magammal szemben. Korábban más szerepben játszottam, az osztrák bajnokságban kiegészítő játékos voltam, nagyobb hangsúlyt kellett fektetnem a védekezésre. Most viszont komolyabb szerepet kaphatok támadásban is, gólokkal, pontokkal szeretném segíteni a csapatot.?

A klubváltás miatt különleges nyár várt a támadóra. ?Eddig minden nyaram hasonló volt, véget ért a szezon, hazamentem Erdélybe, majd visszajöttem a nyári felkészülésre. Most pont teljesen más, Fehérváron voltam még néhány napja is, össze kellett pakolnom, haza kellett költöznöm. Az edzések természetesen nem maradtak el, ugyanúgy készültem, mint a korábbi években. Elindult a jeges felkészülés Gyergyószentmiklóson is, majd a hónap második felében Érden edzőtáborozunk.?

Sárpátki két korosztályos világbajnokságon erősítette a magyar válogatottat, és bár éveken keresztül ott volt a nemzeti csapat bő keretében, 2019 novembere óta nem húzhatta magára a címeres mezt. ?Nyilván nem leszek annyira szem előtt, mint Fehérváron. De lesz sok mérkőzésünk Magyarországon is, a szövetségi kapitány láthat minket élőben. Szerintem nem lehetetlen erdélyi csapatból visszakerülni a nemzeti együttesbe. Ott van nálunk Szilassy Zoltán, aki a válogatott stábját is erősíti, láthatja az egész éves munkámat, el tudja dönteni, megérdemlem-e a meghívót. Természetesen azon leszek, hogy visszaverekedjem magam a keretbe.?

Sárpátki 10 év alatt rengeteg szép pillanattal örvendezte meg a fehérvári publikumot, meleg szívvel gondol vissza az ott töltött időkre. ?A találataim közül felnőtt pályafutásom első gólja a legkedvesebb. Villachban játszottunk, a hosszabbításban találtam be. Hiányozni fog a fehérvári közeg, a hangulat a meccseken. Az elmúlt években nagyon jó magyar mag jött össze az öltözőben, egy korosztály voltunk. Szerettem Fehérváron élni, játszani, úgyhogy ez biztosan hiányozni fog.?

sarpatki

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum