A legnagyobb nevekre nem csapott le a Seattle

   

Lezajlott az expanziós draft, 15 csatár, 12 hátvéd és 3 kapus alkotja az NHL-hez újonnan csatlakozó Kraken első keretét.

A választásra a védettségi listák leadása után három napja volt a Seattle-nek. Ron Francis GM és csapata a bőség zavarával küszködött e rövid időszak alatt, hiszen elvben olyan klasszisok közül választhatott volna, mint Carey Price, Vlagyimir Taraszenko, Gabriel Landeskog, Alekszandr Ovecskin, Jordan Eberle, Nino Niederreiter vagy Mark Giordano. A folyamatos interjúk és megbeszélések után a Seattle menedzsmentje megnevezte azokat, akikre igényt tart.

A névsor legnagyobb neve végül Mark Giordano, a Flames 37 éves kapitánya lett. Az NHL-pályafutása eddigi 15 évét Calgaryban töltő hátvéd közel 1000 mérkőzést játszott, és több mint 500 pont került a neve mellé. Vele egy lapon említhető még a New York Islanders csatára, Jordan Eberle, aki 31 évesen 241 góljával és 551 pontjával a legeredményesebb játékos a Krakenben. A két hokis mellett olyan kiválóságok kerültek a csapathoz, mint a Tampa Bay kétszeres bajnoka, Yanni Gourde, az elmúlt szezonban a Florida kapujából Szergej Bobrovszkijt jó néhányszor kiszorító Chris Driedger, illetve a tavasszal az amerikai válogatottal világbajnoki bronzérmet szerző Colin Blackwell. Meg kell említeni az Anaheimből elhozott Haydn Fleuryt és a Montrealból választott Cale Fleuryt, akik testvérek, és alighanem egymás mellett fognak játszani. Rengeteg meglepetés is született, hiszen jó néhány nagyágyúra nem tartottak igényt Francisék. Közéjük tartozik Carey Price is, aki a már említett Fleury ellenében maradt alul a válogatón. A St. Louisból nem Taraszenkóra tette a voksát a Kraken, a három szezonnal korábbi bajnokcsapatból Vince Dunn került a nyugati partra, őt az egyik legjobb all-around védőnek tartották az elérhető játékosok között. Végül meg kell említeni a Seattle első edzőjének, Dave Hakstolnak a korábbi csapatát. A Philadelphia volt mestere nem tartott igényt a Jakub Voracek, James van Riemsdyk, Shayne Gostisbehere trió egyik tagjára sem, helyettük a 23 éves balszélsőre, Carsen Twarynskire esett a választása.

A Seattle 30 kiválasztott játékosából 7-nek nem volt élő szerződése, velük a klub el is kezdte a tárgyalásokat, amelyek három esetben máris eredményesek voltak. Elsőként Chris Driedger írt alá: 3 évre összesen 10,5 millió dollárért. A Dallas korábbi hátvédje, Jamie Oleksiak 5 évre kötelezte el magát, ez idő alatt 23 milliót kap. Végül az Edmontonból elhozott Adam Larsson is elfogadta az ajánlatot, a bekk a következő 4 év alatt szezononként 4 milliót kereshet.

A Seattle az első mérkőzését szeptember 26-án játssza a Vancouver ellen. Az előszezont követően az első bajnoki találkozójára október 12-én kerül sor, ekkor a Kraken a Vegas vendége lesz. A gárda hazai bemutatkozására október 23-áig kell várni, az NHL legfiatalabb klubja a Vancouvert fogadja majd a Climate Pledge Arenában.

seattle exp draft

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum