28 év után döntős ismét a Montreal

 

A Canadiens a hatodik mérkőzésen 3-2-re győzte le hosszabbításban a Vegast, és 4-2-es összesítéssel jutott a Stanley Kupa-fináléba.

A párharc újabb felvonásának a Bell Center adott otthont, a mérkőzés a két kapusról szólt. A hazaiaknál Carey Price ismét emberfelettit nyújtott, és ugyanez mondható el a Marc-Andre Fleury helyére másodszor beugró Robin Lehnerről. A találkozóra nem lehetett alkalmazni a bunkerhoki jelzőt, mint az előző két összecsapás esetében, így bőven akadt dolga mindkét hálóőrnek. A nyíltabb küzdelemnek a köszönhetően a gólok már az első harmadban megérkeztek: a 15. percben Shea Weber ágyúzott emberelőnyben Lehner kapujába, amire egy percen belül jött a válasz Reilly Smithtől, aki tökéletesen nyúlt bele Theodore lövésébe. A második játékrészt egy-egy gyors emberelőny vezette fel, egyikből sem született gól, rendre Price vagy Lehner jelentette a végállomást. A mérkőzés derekán másodszor is megszerezte a vezetést a Montreal Cole Caufield révén. Az első éves csatár egészen pazar mozdulattal vette át Edmundson indítását, ezzel megteremtette magának a tempóelőnyt, és tökéletesen fejezte be a szólót. A gól után szinte azonnal lehetősége nyílt az egyenlítésre a Vegasnak, de nem volt meglepetés, hogy a soros emberelőnyét is elpuskázta. A Montreal összesen 30 alkalmat kivédekezve egymás után a 13. mérkőzésen nem kapott gólt hátrányban, amivel tovább javította az aktuális NHL-rekordot. A középső etap ezt követően gól nélkül pergett le, így a Montreal már csak 20 percre volt a finálétól.

A kiesés szélére sodródott Vegas a harmadik harmadot óriási elánnal kezdte, aminek meg is lett az eredménye. Kevesebb mint két perc elteltével Alec Martinez küzdött be egy kipattanót, 2-2-re módosítva az állást. A korai egynlítés meghozta a vendégek önbizalmát, átvették az irányítást, egyre többször tesztelték Price-t. A Montreal közben elővette korábban kiválóan működő taktikáját, az életveszélyes kontrákat. Egyik stílus sem hozta meg a várt eredményt, Lehner és Price is átjátszhatatlannak bizonyult. A hirtelen halál ugyanott folytatódott, ahol a rendes játékidő befejeződött. Price két elképesztően nagy védéssel indított, majd jött a kontra a Canadienstől. Itt megtört a jég, a hosszú oldalon érkező Artturi Lehkonen bevágta Danault passzát, a fináléba lőtte a Canadienst, ahol vagy a Tampa Bay, vagy a New York Islanders lesz az ellenfele a Habsnek.

Az idei szezon különleges lebonyolításának köszönhetően a Montreal azt a Clarence S. Campbell-trófeát vehette át, amelyet hagyományosan a Nyugati Konferenciát megnyerő csapat szokott megkapni a rájátszásban. A rekordbajnok a Detroit, a Philadelphia, a Chicago és a New York Islanders után az ötödik csapat, amely a Prince of Wales-trófea mellett a Campbellt is elnyerte legalább egyszer. A trófeát a csapat kapitány,a Shea Weber csak jelképesen vette át, sem ő, sem a csapat tagjai nem érintették meg a serleget.

Montreal Canadiens

NHL, 2021. június 24.:

Montreal?Las Vegas 3-2 h.
G.: Weber, Caufield, Lehkonen ill. Smith, Martinez

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Rájátszás, 3. kör:

Las Vegas (2.)?Montreal (4.) 2-4

Tampa Bay (3.)?NY Islanders (4.) 3-3

Rájátszás, 2. kör:

Colorado (1.)?Las Vegas (2.) 2-4

Winnipeg (3.)?Montreal (4.) 0-4

Boston (3.)?NY Islanders (4.) 2-4

Carolina (1.)?Tampa Bay (3.) 1-4

Rájátszás, 1. kör:

Colorado (1.)?St. Louis (4.) 4-0
Las Vegas (2.)?Minnesota (3.) 4-3

Toronto (1.)?Montreal (4.) 3-4
Edmonton (2.)?Winnipeg (3.) 0-4

Pittsburgh (1.)?NY Islanders (4.) 2-4
Washington (2.)?Boston (3.) 1-4

Carolina (1.)?Nashville (4.) 4-2
Florida (2.)?Tampa Bay (3.) 2-4

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum