Nem tartom magam nagyon tehetséges játékosnak

 

A Csíkszeredai Sportklub újabb ligabajnoki címének kulcsembere volt Becze Tihamér, akinek még dolga van: a román bajnokságban is győzelemre tör.

Az SC Csíkszereda a tavalyi megosztott első helyet követően idén a jégen ünnepelhetett Erste Liga-győzelmet, miután a sorozat döntőjében 4-2-es összessítéssel legyőzte a Corona Brassót. A siker kulcsáról kérdeztük a csapat gólgyárosát, az immáron háromszoros győztes Becze Tihamért. ?Ez összetett kérdés, hisz a vírus sújtotta szezon senkinek sem volt egyszerű. Amikor végre elrajtolt a bajnokság, leállhattunk a fertőzések miatt, majd újrakezdtünk, újra alapoztunk. Sikeresen építkeztünk, a szezon elején a vezetőség jól választotta ki a megfelelő karaktereket. Nem számított, hogy mi vagy ki jött velünk szembe, mindvégig a végső célunkért, a bajnoki címért küzdöttünk.?

A döntő első (3-0) és harmadik (5-0) meccsén nagyarányú csíki győzelem született, a Brassó ennek ellenére mindkétszer felállt a padlóról, a második és a negyedik összecsapást is behúzta szoros eredménnyel. 2-2-t követően a Szereda tudott megújulni, két újabb győzelemmel lezárta a finálét. ?Sajnos az egész szezonban jellemző volt ránk, hogy egy-egy nagyobb győzelem után kikaptunk. Például az alapszakasz utolsó meccsei során előbb simán vertük a Fradit, majd másnap buktunk 5-1-re. De eljátszottuk ugyanezt a MAC-cal és a Brassóval is. Mi is próbáltuk latolgatni, hogy ennek mi lehetett az oka. Talán elhittük ezekben az esetekben, hogy túl jók vagyunk, mindent megengedhetünk magunknak, ezért elkezdtünk hibákat elkövetni, amit az ellenfelek kihasználtak.?

Az Erste Liga elődöntőjében a Sportklub 6 meccsen jutott tovább az elmúlt 2 év bajnoka, az FTC-Telekom ellen, a székely csapat három találkozót is a végjátékban fordított a saját javára. ?Megvannak a megfelelő karaktereink, a húzóemberek a csapatban, akik alkalomadtán előre tudtak lépni, és olyat mutattak, amit az ellenfél játékosai nem tudtak lekövetni. Jason Morgan edző folyamatosan bízott bennünk, hol az egyik légióst vette ki, hol a másikat tette be, jól keverte a lapokat, mindig bejöttek a számításai.?

becze

Becze Tihamér az alapszakasz gól- és pontkirályi címe után a rájátszás 16 meccsén 10+6 pontot ért el, ebből a Brassó elleni 6 meccses párharc során 6 gólt és 2 asszisztot vállalt, így a döntő MVP-címét is kiérdemelte. ?Jólesett az elismerés. Nem tartom magam nagyon tehetséges játékosnak, inkább sok munkával próbálok kompenzálni. Főleg az alapszakasz során tudtam folytonosan teljesíteni, nem voltam fent vagy lent, hoztam azt, amit elvárok magamtól, illetve amit elvárnak tőlem. A rájátszásban a csapat érdekeit helyeztük előtérbe, a Gyergyószentmiklós és a Brassó ellen jól ment a játék, a Fradi ellen fizikálisan elfáradtam. Sok időt töltöttem a jégen, nagy volt rajtam a nyomás, örülök, hogy a döntőre teljes mértékben vissza tudtam hozni magamat.?

Az Erste Ligát szeptember végén kezdte meg a Csíkszereda, majd öt mérkőzést követően a csapatot ledöntötte a koronavírus-járvány, a következő meccsét csak decemberben játszotta le a kék-fehér alakulat, így folyamatosan meccshátrányban volt riválisaival szemben. ?Bár végig kevesebb meccsünk volt, mint a többi csapatnak, nem gondolom azt, hogy kapaszkodnunk kellett. Inkább a riválisok nézték, hogy mi hogyan állunk. Megvolt bennünk a potenciál, jöttünk folyamatosan felfelé, az volt a végső kérdés, hogy hányadik helyen fejezzük be az alapszakaszt. Mi kezdtünk a legkésőbb, de mi is fejeztük be leghamarabb a Dunaújváros elleni elmaradt mérkőzések végett. Nagy terheléssel néztünk szembe, nagyon le voltunk maradva, a vírus miatt egy hosszú időszak kiesett a csapat életéből, nem tudtunk edzeni. Hirtelen elkezdtünk meccseket játszani, akkor azért nem volt idő az edzésre. Csak előrenéztünk, minél több meccset akartunk nyerni.?

A 30 esztendős csatár az utóbbi évek során folyamatosan ott van a magyar válogatott bő keretében, novemberben gólt is szerzett a Lengyelország elleni felkészülési mérkőzésen, de ezúttal nem szerepel az e heti Három Nemzet Tornára készülő keretben. ?A Fradi elleni széria közben beszélgettem Sean Simpsonnal, tájékoztatott róla, hogy figyeli a meccseimet, a csapat produkcióját. Nekem még klubkötelezettségeim vannak, folyik a román bajnokság, a csapat nem tudna nélkülözni a válogatott összetartás idejére.?

A román bajnokságban az elmaradt alapszakasz-mérkőzéseket pótolják, a csíkiak a Galaccal és a Steauával játszanak. ?Ha nem borul az utolsó fordulókban a papírforma, akkor nagy valószínűség szerint a Galaccal játszunk a playoff elődöntőjében, míg a másik ágon Gyergyó?Brassó párharc lehet. A döntő utolsó mérkőzésének időpontja a hírek szerint május 15-ére van kiírva, remélem, hogy azért hamarabb lezongorázódnak a dolgok.?

Becze Tihamér négy magyarországi szezont követően 2018 nyarán igazolt haza Csíkszeredába, az elmúlt három évben csapata meghatározó játékosa volt, mindannyiszor messze pont/meccs fölött átlagolt. Végezetül megkérdeztük tőle, hogy mit tervez a következő idényre. ?Lejár a szerződésem nyáron, nyitott vagyok mindenre. Egy ilyen remek szezon után nem lehet más vágya az embernek, mint hogy hosszabbítson vele a klubja, de idény közben volt megkeresésem a DEL2-ből is. Egyelőre semmi konkrétról nem tudok beszámolni.?

sccbra

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum