Hazai jégen lehet ligabajnok a Sportklub

   

Ehhez persze az alapszakaszgyőztes Brassónak is lehet még egy-két szava a Vákár Lajos Műjégpályán.

Véget vethet a 2020/21-es Erste Liga-szezonnak a Csíkszeredai Sportklub. Jason Morgan együttesének ehhez semmi mást nem kell tennie, mint a döntő hatodik mérkőzésén negyedszer is legyőzni a Corona Brassót. Az ötödik találkozón úgy tűnt, hogy erre feltétlenül képesek lehetnek a csíkiak, és amennyiben a kék-sárgák nem tudnak szintet lépni, akkor valóban lezárulhat a jelenleg 3-2-re álló párharc. Két nappal ezelőtt kétszer is vezettek ugyan a Patinoarul Olimpicban Valcharék, ám a találkozó folyamán végig összeszedettebben és erőszakosabban jégkorongoztak a csíkiak, aminek aztán meg is lett az eredménye. Ezzel együtt nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy a csata során eddig billegtek a dolgok, hol itt, hol ott volt a lélektani előny, könnyen lehet tehát, hogy Dave MacQueen kitalál valamit még, amivel meglepheti az ünneplésre készülődő szeredaiakat. A szakvezetőnek azonban nincs könnyű dolga, a Brassó ugyanis miként a negyed- és az elődöntőben, úgy a fináléban sem volt igazán meggyőző egyetlen alkalommal sem. Amennyiben a Sportklub nyerne, az lényegében címvédésnek bizonyulna – a koronavírus-járvány miatt félbeszakított előző évad végén megosztott bajnokká koronázták –, ám az idei jégen kivívott diadalnak bizonyára nagyobb lenne az értéke a hívek körében. Annál inkább, hogy a csíki hoki a tavaly történteket megelőzően kereken 10 éve, 2011-ben nyert utoljára MOL Ligát az akkoriban újraegyesült közös klub, a HSC révén, amelyet aztán két elbukott döntő követett 2013-ban és 2019-ben. A mérkőzést este 8 órai kezdettel közvetíti a köztelevízió sportcsatornája.

SC Csíkszereda–Corona Brassó 5-3

   

A csíkiak a 2 gólt szerző Becze Tihamér vezetésével győztek az Erste Liga-döntő 6. mérkőzésén, 4-2-es összesítéssel megnyerték a finálét.

Jason Morgan a meccskereten nem változtatott, csak a sorok összetételén. Dave MacQueen megint kapust cserélt, Tőke visszatért a vasak közé, Dame-Malka helyett Carlson játszott a légiós hátvédek közül, valamint Molnár Zoltán nem lépett jégre. A csapatok óvatos játékkal kezdték a mérkőzést, a nyitó felvonás legnagyobb lehetőségét sokáig a Sportklub emberelőnye jelentette, aztán a vendégek is kihagytak egy fórt. Az első szünetre 1-0-s vendég vezetéssel vonultak: másfél perccel a harmad vége előtt Fowlie egy pontos lövéssel vezetéshez juttatta a Brassót. A második játékrész világításproblémák miatt késéssel indult. A 24. percben egyenlítettek a hazaiak, Becze a közeli lövése után olyan jól érkezett a kapu elé, hogy a térdéről bekerült a korong a kapuba. A Sportklub lendületbe került, a meccs felénél Taratuhin lecsapott egy kipattanóra, Tőke tehetetlen volt, 2-1. A 34. percben Andrei Vasile hátulról palánkra lőkte Tousignant-t, a brassói 2+10 percre a büntetőpadra, a hazai légiós vérző orral az öltözőbe vonult. Az emberelőnnyel nem éltek a csíkiak, ellenben nem sokkal később Becze egy kapu mögül érkező korongot kapásból fonákkal belőtt. Másfél perc sem telt el, amikor McFadden becselezte magát Adorján kapuja elé és szépített, 3-2. A harmadik harmad elején Blackwater megindult a saját harmadából, majd egy Bíróval való okos összjáték után visszaállította a kétgólos különbséget. Két perccel később Fowlie kicselezett egy csíki bekket, majd hatalmas gólt lőtt a vasak találkozásához, 4-3. Négy perccel a vége előtt Becze már gólnak örült, videobírózás után kiderült, kapuvasat talált. A végén Tőke lekorcsolyázott, ami arra volt elég, hogy Farkas egy üres kapus góllal bebiztosítsa a hazaiak győzelmét.

A Sportklub 5-3-ra nyert, 4-2-es összesítéssel behúzta az Erste Liga-döntőt. A csíkiak címvédésnek örülhetnek, jégen 10 év után nyerték meg újra a magyar bázisú bajnokságot.

sccbra210408

fotó: SC Csíkszereda

Mindenki hihetetlen melót tett bele az aranyba

   

Így látták a vezetőedzők az SC Csíkszereda–Corona Brassó Erste Liga-döntő hatodik mérkőzését.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Néhány olyan dolog miatt, amit nem lehet befolyásolni, másabb volt a mérkőzés. Elég későn, 21 órától kezdtünk, volt áramingadozás is, ami miatt a második harmad később kezdődött. Ennek ellenére nagyon jó mérkőzést játszottunk, a fiúk mindvégig betartották az utasításokat. A második harmad elején hátrányban voltunk, de nagyon akartuk ezt a győzelmet, ami meg is látszott, számtalan helyzetünk volt, gólokat is szereztünk. A srácok önfeláldozóan vetődtek minden korongba, Tousignant törött orral állt vissza játszani. De Kuljas, Szamankov, Yellow Horn, akik nem kaptak lehetőséget, az egész szezonban, amikor kellett, ott voltak, és mindig azt a pluszt nyújtották, amire szükségünk volt. A végső győzelem a teljes csapat munkájának köszönhető, egytől egyig, mindenki hihetetlen melót tett bele ebbe az aranyba. Szép volt, fiúk!”

Dave MacQueen, Corona Brassó: “Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt. Az első harmadban nagyon jól kezdtünk, több nagy helyzetünk is volt, sikerült a vezetést megszerezni. A második harmadban viszont a Csíkszereda ránk jött, meg is fordította az eredményt, de vissza tudtunk kapaszkodni. A végére nem maradt elég átütő erő. Az ellenfélnél olyan klasszis játékosok vannak, mint Becze, Blackwater, Wishart és még sorolhatnám, akik a fontos pillanatokban tudtak villanni, nekünk ezt kell megtanulnunk. 2 perccel a vége előtt a kapusuk is hatalmas védést mutatott be, ezek a kulcsmomentumok döntenek el egy ilyen párharcot. A mi játékosaink pontosan azt kell megtanulják, hogy ezekben a pillanatokban a győztes döntéseket hozzák meg.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Kedves, Szabó.
Adorján: 89,3% (László)
K
Tőke: 88,2% (Polc)
Farkas, Wishart, Combs, Maylan, Taratuhin
1
McFadden, Carlson, Klempa, Valchar, Tranca
Loginov, Papp, Becze, Bíró, Blackwater
2
Boriszenko, Wilson, Fowlie, Finucci, Gliga
Salló, Láday, Fodor, Rokaly, Tousignant
3
Bors, Mihály, Molnár Zs., Péter, Vasile A.
Györfy, Casaneanu, Gecse O., Ilyés
4
Gajdó T., Szőcs, Vasile N. R., Gajdó B.
Morgan Jason, Hozó Levente
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:35 BRA Fowlie Boriszenko
1-1 23:56 SCC Becze Blackwater
2-1 28:31 SCC Taratuhin Combs Farkas
3-1 36:52 SCC Becze Blackwater Casaneanu
3-2 38:03 BRA McFadden Gliga
4-2 43:23 SCC Blackwater Bíró
4-3 45:30 BRA Fowlie Bors
5-3 58:34 SCC EN Farkas Taratuhin Wishart
34 Kapura lövések száma 28
2 Kiállításpercek 14

Harcos gólokkal nyerte a hatodikat a Sportklub

 

Az SC Csíkszereda–Corona Brassó Erste Liga-döntő hatodik mérkőzésének összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum