Tömegverekedés a Vasas B–PHC U14-es meccsen

   

238 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők, a vezetőedzőket 1-1 hónapra eltiltották, a játékosok 21 meccset kaptak.

Az alábbi videón láthatóhoz hasonló eseteket mutattunk már néhányszor, csakhogy nem itthonról, hanem “egzotikus” hokiországokból. Az ilyenek láttán mindig szörnyülködik az érdeklődő és a szurkoló, hiszen bár a bunyó sokak szerint a játék része – az utóbbi időben azért már vannak, akik vitatják ezt –, de amikor kisgyerekek csépelik egymást önmagukról megfeledkezve, az enyhén szólva sem felemelő látvány. Ha pedig a mi jégpályáinkon történik hasonló, azt különösen nem jó nézni. A mellékelt “balhé” az U14-es bajnokság Vasas B–Pesterzsébeti HC mérkőzésén robbant ki a napokban – ebben a csoportban a 17–22. helyek elosztásáért küzdenek a csapatok –, és a végső dudaszó utáni tömegverekedésből jó néhány játékos kivette a részét. Olyanok is, akik a jégen voltak, és olyanok is, akik a padról érkeztek az események sűrűjébe.

A játékvezetők a jegyzőkönyv tanúsága szerint összesen 238 percnyi büntetést osztottak ki a kulcsszereplőknek, a végleges fegyelmik mellett végleges kiállításokra is szükség volt. Ezek után jutott feladat a fegyelmi bizottságnak is, amely összesen 16 darab határozatban volt kénytelen meghozni a felmerülő szankciókat. Az ifjú jégkorongozók 21 meccsnyi büntetést kaptak, a legtöbbet közülük a Vasas kapusa, aki bárddal szúrt és ütött is, ez 4 meccsnyi pihenőt ér számára.

Mindez ugyanakkor elsősorban az edzők felelőssége. Márkus Balázs, a piros-kékek másodedzője 2 hetes eltiltást kapott a játékvezető sportszerűtlen hangnemű bírálatáért, Fekecs Norbert, a Vasas és Dobos Tamás, a Pesterzsébet vezetőedzője pedig 1-1 hónap eltiltásban és 50-50 ezer forint pénzbüntetésben részesült a csapataik magatartása miatti felelősség jegyében.

Az fb az edzők kapcsán meghozott határozataiban fogalmazta meg a lényeget. Néhány idézet: „A sportszervezetek és a sportszakemberek felelősek az irányításuk alá tartozó csapat fegyelmezett viselkedéséért.” „A gyermekekkel foglalkozó sportszakember felelőssége a sportszerű életmódra, a játékostársak és a sportban résztvevők tiszteletére való nevelés.” „A Fegyelmi Bizottság álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy egy csapat játékosai a felvételeken látható magatartásformákat képviseljék az MJSZ hivatalos mérkőzésein.”

A magunk részéről ehhez annyit tehetünk hozzá: bízunk benne, hogy a hasonló jelenetek nem válnak általánossá a magyar jégkorong egyetlen korosztályában és szegmensében sem, hanem egyszer s mindenkorra eltűnnek a hokikultúránkból.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 8., csütörtök
U20/19 17:00 POLHUN 1-7VÉGE
EL 20:00 SCCBRA 5-3VÉGE
    • M4 SPORT
április 9., péntek
U20/19 12:00 POLHUN 2-3VÉGE
április 13., kedd
KHL 18:00 AVGAKB 
    • SPORT 2
április 15., csütörtök
U18 19:30 AUTHUN 
VÁL 20:45 HUNAUT 
    • M4 SPORT
április 16., péntek
U18 16:00 POLHUN 
VÁL 17:00 AUTBLR 
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR 
U18 16:30 SLOHUN 
Partnerünk
Archívum