Egy meccskorongot már hárított az FTC-Telekom

   

A Csíkszeredai Sportklub másodjára hazai jégen láthat hozzá az Erste Liga-döntőbe jutáshoz szükséges győzelem megszerzéséhez.

Kötelező volt kedden a zöld-fehérek számára a siker a Tüskecsanokban. Ez összejött, de nem sok minden változott: a Fradinak a Vákár Lajos Műjégpályán is nyernie kell csütörtökön, különben véget ér az előző szezon két megosztott bajnokának elődöntője. Az állás 3-2 a csíkiak javára, vendégeiknek tehát bravúr kell idegenben. A párharcról jószerével mindent elmondunk már, ami eszünkbe juhatott, ami pedig az ötödik meccset illeti, ott egyértelmű dominanciát mutatott Fodor Szabolcs együttese, amely előzőleg kétszer is kikapott a végjátékban 2-1-es vezetése után, ám legutóbb nem botlott meg, üres kapura eldöntötte az eldöntendőket. Tette ezt annak ellenére, hogy a kiváló formába lendült Makszim Szamankov továbbra is ihletetten védett, ám Jack Combsot és társait sikerült megakadályozniuk Ellerbyéknek a gólszerzésben. A Szereda gyengéjének tűnt ezúttal, hogy a légiós brigád mellett még Taratuhinék azok, akik képesek fantáziadús és eredményes támadóhokit mutatni – az orosz meg is villant nagyon szépen –, miközben a Fradinak a harmadik és a negyedik sora is lendületes és akár kreatív is, Hodgman hiányát például meg sem lehetett érezni. A túloldalon Fodor Csanádét annál inkább. A sérültek állapotáról nem sokat tudunk, de ettől függetlenül is nyilvánvaló, nem lett hirtelen esélyesebb az FTC, továbbra is 50:50-es ki-ki csatáról beszélünk, bármilyen végkifejlet szülessen, nem számít majd meglepetésnek.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 4-3

   

A ferencvárosiak hiába egyenlítettek kétgólos hátrányból, Kuljas hosszabbításban lőtt góljával a Sportklub lezárta az elődöntőt.

A Sportklubnál több helyen is változott a sorok összeállítása, valamint Loginov helyét Kuljas vette át a védelemben, míg Fodor Szabolcs csak a bekkpárokon változtatott, a meccskereten nem. Csak 25 másodperc telt el, amikor Combs góllal büntetett egy ferencvárosi korongvesztést. A zöld-fehérek felálltak 5 az 5-re, hiába: a támadó kék vonalon korongot vesztettek, Tousignant és Combs kiugrott, utóbbi 2-0-ra módosította az állást. Az FTC-Telekom hajtott a felzárkózásért, a 7. percben Kóger lapos lövésébe talán beleért Kuljas botja, Szamankov tehetetlen volt. A nyitó játékrész folytatásában a Fradi próbált egyenlíteni, emberelőnyben is próbálkozhatott, sikertelenül. A harmad végén felpörgött a játék, Szamankovnak és Aranynak is bravúrokat kellett bemutatnia.

A második felvonás elején túl sok ferencvárosi volt a jégen, sőt 1 perccel később Versteeg szabálytalankodott, a Sportklub kettős emberelőnyben támadhatott. A hazaiak éltek a dupla fórral, Wishart bombájával 3-1-re vezettek. A teljes kiegészülés után tovább próbálkozott az FTC, majd amikor 5 a 4 ellen támadhattak, Tóth Adrián közelről 3-2-re módosította az állást. A harmadik harmad elején hosszas videobírózás után a játékvezetők azt állapították meg, hogy Sági ziccerben kapuvasat lőtt. Az egyenlítés végül a 46. percben jött össze, amikor Somogyi közelről belőtte a saját kipattanóját. Ezt követően óvatosabbá váltak a csapatok. Négy és fél perccel a rendes játékidő vége előtt emberelőnybe került a Sportklub, nem használta ki.

A 4 a 4 elleni hosszabbítás elején nem hétköznapi eset történt: egy csíki lövést Arany védett, mozdulatlanul térdelt, de a játékvezetők nem fújtak, ugyanis szabadon maradt a korong, a megállt játékosok közül egy zöld-fehér jégkorongozó kapcsolt és takarított. A túlóra 5. percében Becze összeütközött Arannyal, a játékvezető keze emelkedett, ám aztán úgy döntöttek, mégsem lesz kiállítás, mert a védő lökte rá. A korongbedobást követően legalább 5 percen át nem volt játékmegszakítás, az őrült rohanásban több ziccer is kimaradt mindkét részről. A mérkőzés a 73. percben dőlt el, amikor Becze centerezésére Kuljas érkezett jó ütemben.

A Sportklub hosszabbításban 4-3-ra nyert, 4-2-es összesítéssel jutott az Erste Liga döntőjébe.

sccftc-PZP_0280

fotó: SC Csíkszereda

Hősiesen kivédekezték, egy góllal többet lőttek

   

Így látták a vezetőedzők a hatodik Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom mérkőzést.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Nem kezdhettük volna jobban a meccset, egy cserében két csodálatos gólt szereztünk. Viszont a Fradi nagyon erős csapat, rengeteg rutinos és bajnoki tapasztalattal rendelkező játékos jégkorongozik ott, tudják, hogy ilyen szituációkban mit kell játszani ahhoz, hogy győzhessenek. Tudtuk, hogy sosem fogják feladni, vissza is jöttek egy gólra. Egy óriási kettős előnyben szerzett góllal újra kettővel vezettünk. Azt is tudtuk, hogy nem lesz vége a végső dudaszó megszólalásáig, ki is egyenlítettek. Aztán a ráadásban nagyon jó párosokat sikerült összerakni, akik rengeteget veszélyeztettek a vendégek kapuja előtt. Nagyszerű teljesítményt láthattunk Kuljastól, hiszen amíg nyerő szériában voltunk, Loginov volt az, akire számítottunk. Hihetetlen kitartásról és önfegyelemről tett tanúbizonyságot, hogy ennyi kihagyott meccs után ilyen figyelemre méltó teljesítményt nyújtott. Szamankov most is elképesztő védéseket mutatott be, óriási biztonságot adott az egész csapatnak.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Az első két meccset kivéve a másik négy szinte ugyanolyan volt. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de a Csíkszereda kulcsjátékosai lőtték a gólokat, amikor arra szükség volt, Szamankov pedig rendkívül jól védett. Nekünk is megvoltak a helyzeteink minden meccsen, amelyekkel eldönthettünk volna a továbbjutást. Most is, különösen az utolsó harmadban frissebbek tudtunk maradni, és ott nagyon ráborítottuk a pályát a Csíkszeredára. Hősiesen kivédekezték, és egy góllal többet lőttek, mint mi. A helyzeteink megvoltak újfent, de nem tudtuk kihasználni, a hazaiak pedig belőtték, így megérdemelten mennek a döntőbe.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2021. márc. 25., csütörtök.
Szamankov: 91,9% (Adorján)
K
Arany: 89,5% (Nagy K.)
Kuljas, Papp, Combs, Taratuhin, Tousignant
1
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Somogyi, Kóger
Wishart, Láday, Blackwater, Becze, Bíró
2
Tóth Gergely, Versteeg, Kulmala, Németh, Tóth A.
Gecse H., Salló, Farkas T., Casaneanu, Rokaly
3
Karmeniemi, Sarcia, Pavuk, Sági, Hajós
Györfy, Ilyés, Sándor, Gecse O.
4
Boros, Roczanov, Farkas L. S., Tóth Richárd, Tóth Gergő
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:25 SCC Combs Taratuhin
2-0 02:05 SCC Combs Tousignant
2-1 06:22 FTC Kóger Nagy G. Ellerby
3-1 22:18 SCC PP2 Wishart Taratuhin Combs
3-2 37:14 FTC PP Tóth A. Sági Ellerby
3-3 45:53 FTC Somogyi Karmeniemi Kóger
4-3 72:12 SCC Kuljas Papp Becze
38 Kapura lövések száma 37
24 Kiállításpercek 6

Óriási védelmi hibából lőtte az elsőt a Sportklub

 

Az utolsó SC Csíkszereda–FTC-Telekom Erste Liga-elődöntő mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum