7 év után juthat ismét Erste Liga-döntőbe a Brassó

   

A 0-2-ről fordító Corona már vezet a párharcban, így a lélektani előny egyértelműen nála van a DEAC-cal szemben.

Az alapszakaszgyőztes és a -negyedik Erste Liga-elődöntőjének ötödik meccsén fordult elő először, hogy a hazai csapat győzött, addig rendre idegenbeli diadalok születtek. Ez sem sokon múlott, a rendes játékidő 0-0-ra végződött, majd a hosszabbításban döntött Pavlo Boriszenko, így vezet 3-2-re a párharcban a Brassó. Az első négy sokgólos csata után sokkal fegyelmezettebb és összeszedettebb találkozó következett, és talán nem tévedünk nagyot, ha azt feltételezzük, hogy a hatodik összecsapás is ebben a mederben zajlik majd. A DEAC mindenesetre nagyon nehéz helyzetbe került. Azok után, hogy a Cenk alatt két ízben is nyerni tudott kezdésképpen, a hazai pálya előnyét már nem volt képes érvényesíteni – 5-2-es vezetésről sem a negyedik meccsen –, így az újabb kudarc szinte törvényszerű volt. További nehezítés David Musial együttese számára, hogy cseh klasszisai közül Izacky és Novotny is kidőlt, nélkülük pedig mintha Dalecky is félkarú óriás lenne csupán. Innen kellene felállnia hazai jégen a gárdának, habár az legalább jó hír, hogy Hetényi Zoltán ötödjére magára talált, és Brassóban csak a ráadásban volt kénytelen kapitulálni. A másik oldalról nézve a Corona az Opten Vasas HC elleni 7 meccses negyeddöntő után az újabb akadályt sem veszi könnyedén, és egyáltalán nem biztos, hogy az utazás fáradalmaival a lábakban simán behúzza a negyedik strigulát Debrecenben, ehhez nagyon nagyot kell nyújtaniuk a kék-sárgák kulcsjátékosainak. Ugyanakkor ha mindez sikerülne, akkor a brassóiak 2014 után először jutnának újra döntőbe a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban.

DEAC–Corona Brassó 3-5

   

Az Erste Liga-alapszakasz győztese 1-3-ról fordított a mérkőzésen, erdélyi döntő lesz a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban.

A keddi brassói találkozóhoz képest változatlan összeállításban léptek jégre a felek, a vasak között Hetényi és Tőke állt. Bő négy perc telt el az első gólig, a debreceni védelem nem zárt vissza, Joshua McFadden nagy gólt ragasztott a kék vonalról, 0-1. Kisvártatva kettős emberelőnybe került a DEAC, a lehetőséget Turcotte használta ki közelről, 1-1. Az egyenlítés megfogta a Brassót, a 17. percben Kulesov lépett ki ziccerben, Mihály Ede csak szabálytalanul tudta akasztani. A megítélt büntetőt Hári hajtotta végre, cseleivel nem tudta becsapni Tőkét. A második harmad debreceni emberhátránnyal indult, Klempáék nem jelentettek igazi veszélyt a DEAC kapujára. A 29. percben Turcotte adta keresztbe a korongot, a hosszú oldalon Pesztunov lőtt kapásból, 2-1. Iramot váltott a Brassó, egyre-másra alakította ki a helyzeteket Hetényi kapuja előtt, így David Musial időt kért a sorok rendezése végett. A 38. percben Turcotte korcsolyázta körbe kétszer is a Corona védelmét, betörését követően második szándékból megszerezte második gólját, 3-1.

A harmadik harmad áthúzódó vendégelőnnyel indult, ezt kivédekezte a hazai csapat. A 48. percben szépített Gliga révén a Brassó, 3-2. A vendégek hajtottak az egyenlítésért, lendületüket Klempa kiállítása törte meg. A speciális játék alatt nem született gól, utána Kulesov találta el a vasat, majd az ellentámadásból Valchar 3 debreceni védő közül egyenlített, 3-3. Tovább nyomott a Brassó, Tranca húzott szép cseleket a hazai védők között, Hetényi jól ütemben szúrt ki a bárddal. Az 58. percben a kapu mögötti palánkon furcsán pattanó korong becsapta Bertát és Hetényit, az érkező Klempa kapcsolt a leggyorsabban, 3-4. A végén David Musial lehívta a hálóőrt, Finucci üres kapura beállította a 3-5-ös végeredményt.

A Corona Brassó zsinórban négy nyert mérkőzéssel, 4-2-es összesítéssel jutott az Erste Liga döntőjébe, ahol a Csíkszereda vár rá. Tisztán erdélyi finálé eddig egyszer volt az Erste Ligában, a legelső szezonban, 2009-ben a HC Csíkszereda és az SC Csíkszereda találkozott. Magyarországi csapat nélküli döntőt 2014-ben rendeztek, akkor az Érsekújvár és a Brassó küzdött egymással.

debbra2

fotó: DEAC

A következő héten nem kell 10 órát utaznunk

   

Mestermérleg a hatodik DEAC–Brassó mérkőzést követően.

David Musial vezetőedző, DEAC: “Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Azt gondolom, jó szezonon vagyunk túl, elértük a rájátszást, amit remekül kezdtünk, hiszen az UTE-t 4-1-es összesítéssel búcsúztattuk. Az elődöntőben a sok tapasztalt játékossal rendelkező Brassóval találkoztunk, nagyon jól teljesítettünk ellenük, megnyertük az első két meccset. Később Izaczky és Novotny hiányát megéreztük, de küzdöttünk a végsőkig. Nagyon büszke vagyok arra, amit a szezon során a csapattól láttam. Van még egy esélyünk a Magyar Kupában. Meglátjuk, talán sikerül nyernünk valamit, és jól lezárni az idényt.

Dave MacQueen vezetőedző, SC Csíkszereda: “Kemény meccset vívtunk a DEAC ellen. Amikor hátrányba kerültünk, akkor is mondtam a játékosoknak, hogy jó teljesítményt nyújtanak, és előbb-utóbb jönni fognak a gólszerzési lehetőségek. Amikor 3-1-re vezetett az ellenfél, és már csak bő 10 perc volt hátra, akkor is igyekeztünk nyugodt állapotban tartani a srácokat, megerősítve őket, hogy rendben vagyunk. A játékosok keményen dolgoztak. tartották magukat a taktikához. Örülök, hogy a következő héten nem kell 10 órát utaznunk.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Kövesi, Muzsik.
Hetényi: 89,7% (Gönczi)
K
Tőke: 91,4% (Polc)
Kloz, Filbrandt, Dalecky, Turcotte, Pesztunov
1
McFadden, Carlson, Molnár Zs., Valchar, Klempa
Sándor F., Kiss R., Berta, Kulesov, Hári
2
Boriszenko, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
Vokla, Bogesic, Molnár D., Kiss P., Mazzag
3
Mihály, Bors, Molnár Z., Péter, Tranca
Kozma, Szűcs
4
Gajdó T., Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:30 BRA McFadden Valchar
1-1 13:53 DEB PP2 Turcotte Kloz Filbrandt
2-1 28:26 DEB Pesztunov Turcotte Dalecky
3-1 37:12 DEB Turcotte Kulesov Hári
3-2 47:50 BRA Gliga Klempa
3-3 54:50 BRA Valchar Tranca Tőke
3-4 57:05 BRA Klempa
3-5 59:23 BRA EN Finucci Gliga Fowlie
35 Kapura lövések száma 40
4 Kiállításpercek 6

A végjátékban jobban koncentráltak a vendégek

 

Az utolsó DEAC–Brassó Erste Liga-elődöntő mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum