Este Erste Liga-döntőbe juthat a Sportklub

   

Az FTC-Telekomnak minden erejére és küzdeni tudására szükség lesz, hogy megakadályozza a csíkiak sikerét.

Nem úgy alakult eddig a megosztott címvédők párharca az Erste Ligában, ahogyan azt a zöld-fehérek elképzelték. Az alapszakasz-második ideálisan kezdte az elődöntőt, az első meccset 5-1-re nyerte meg, ám ezt követően már semmi sem sikerült. A második találkozón hiába domináltak Nagy Gergőék, sima vereséget szenvedtek, majd Csíkszeredában mindkét alkalommal vezettek a végjátékig, ám ismét kudarc lett a vége, így a Sportklub 3-1-es előnyre tett szert, és kedden este a Tüskecsarnokban véget vethet a szériának. Az eddig történteknek nyilván számos oka lehet, a szakmázásba szokás szerint nem kívánunk belemenni, de néhány dolgot laikus szemmel is látunk. Az egyik ilyen, hogy a csíkiak kapujában szenzációs teljesítményt nyújt Makszim Szamankov. Az alapszakaszban meghökkentően halvány fehérorosz még a Gyergyó elleni párharc során is gyengélkedett, ám azóta 94,5 százalékra tornászta fel az átlagát, és a Fraditól csak 5 gólt kapott 3 mérkőzésen. A másik kulcsfigura Jack Combs. A negyeddöntők legjobb játékosa az akkori 7-hez képest további 6 találatot ért el, ezzel immár 13 gólos 9 meccsen, ami egészen példátlannak mondható. Ha velük továbbra sem tudnak mit kezdeni a zöldek, akkor nem sok esélyük marad, ráadásul ha meg is fogják Combs csatárt, akkor is előugorhat Becze, Blackwater vagy Taratuhin, hogy döntésre vigye a dolgokat. Nincs más megoldás, az összeszedett védekezésen túl – a Szereda legutóbbi két gólja meghökkentő védelmi hibákból született – elöl kell nagyot javulniuk Hodgmanéknak, amennyiben nem akarják máris befejezni a bajnokságot. A másik oldalról nézve: a Sportklubnak az előny birtokában semmi mást nem kell tennie, mint játszani azt a lelkes és lendületes hokit, ami az eddigi sikerekhez elvezetett. Ugyanakkor nem árt tudni: ahogy a csíkiak 3-szor nyertek sorozatban, ugyanúgy megteheti ezt még a Fradi is, semmi sincs tehát lefutva. A kedd esti meccset jelen állás szerint a tévénézők is követhetik a közszolgálati televízió sportcsatornáján.

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 3-1

   

Nagy csatában nyerte a meccset a hazai együttes, ezzel szépített, ám a Sportklub így is vezet az Erste Liga-elődöntőben 3-2-re.

A zöld-fehérek soraiba visszatért Kulmala, ellenben hiányzott Hodgman, a csíkiaknál ugyanazokat a légiósokat hagyta ki Jason Morgan, akiket az előző mérkőzésen, emellett a sérült Fodor Csanád és Részegh Zsolt sem játszhatott. Az első harmadban inkább a Fradi dominált, de a játékából hiányzott az átütő erő, igaz volt ez az emberelőnyös szituációkra is. A legnagyobb helyzet a szólóban megugró Hajós előtt adódott, fonák lövése nem ért célt. A közbülső játékrész csíki vassal kezdődött, majd kétoldali lehetőségekkel folytatódott, hol az egyik csapat nyomott akár percekig, hol a másik, feltűnően többet és pontosabban lőttek a kékek a kékről, Arany azonban a helyén volt. Miként a túloldalon Szamankov is, aki egyebek közt Kóger egyéni akciójának végén védett hatalmasat, illetve amikor már-már verve volt, akkor Sági perfekt passza után Hajós nem találta el jól a félig üres kapura a korongot. A 40. percben megszerezte a vezetést a Sportklub, Taratuhin húzott el két védő között, majd a jobb kapuvas mellé helyezett, 0-1. A harmadik játékrész elején gyakorlatilag azonnal egyenlítettek a hazaiak, Kóger passzolt a palánktól, Somogyi kapásból beverte, 1-1. Némiképp felgyorsult a játék, és a 48. percben fordított Fodor Szabolcs csapata, Szamankov nagyot védett, a korongot azonnal visszatette a kapu elé Tóth Gergely, az előretörő Hegyi Ádám bepöckölte, 2-1. A szeredaiak a felvonás derekán emberelőnybe kerültek, Papp Szabolcs közelről a felső vasra emelt fonákkal. A végén jöhetett a kapuslehozatal, Tóth Adrián üresre lépett el, belőtte, 3-1, Becze megütötte, kiállították, négy az öt ellen már nem volt értelme ismét levinni Szamankovot. Az FTC-Telekom 3-1-re nyert, a párharc állása 3-2 a Sportklub javára, folytatás csütörtökön Szeredában.

ftcscc3

fotó: FTC-Telekom

Hatvan percen át nagyon keményen dolgoztunk

   

Nyilatkozat az ötödik FTC-Telekom–SC Csíkszereda Erste Liga-elődöntő mérkőzés után.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Nem hiszem, hogy a harmadik harmadban dőlt el a mérkőzés, hatvan percen át nagyon keményen dolgoztunk. Előtte is megvoltak a helyzeteink, hála az égnek a harmadik harmadra a gólok is megjöttek, de a hatvan percen át bemutatott rendkívül kemény meló miatt érdemeltük meg a győzelmet. Természetesen arról nem fogok a nyilvánosság előtt részletesen beszélni, hogy mit változtattunk meg a siker érdekében, de azért aki figyelemmel kíséri a teljesítményünket az elmúlt három szezonban, az láthatja, hogy amikor egy meccs igazán fontos, olyankor nagyon jó játékkal tudunk előrukkolni. Ez most is így volt, tudtuk, hogy muszáj nyernünk, és végre is hajtottuk a feladatot. Örülök, hogy utazhatunk vissza Csíkszeredába.”

A rendező FTC-Telekom tájékoztatása szerint “a Sportklub Csíkszereda edzőpárosának és szakmai stábjának egyetlen tagja sem állt sem az M4 Sport, sem a FradiMédia rendelkezésére a találkozót követően”.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Kis-király, Pálkövi.
Arany: 95,8% (Nagy K.)
K
Szamankov: 95,3% (Adorján)
Versteeg, Ellerby, Nagy G., Somogyi, Kóger
1
Loginov, Láday, Becze, Taratuhin, Casaneanu
Karmeniemi, Sarcia, Kulmala, Németh, Tóth A.
2
Wishart, Salló, Blackwater, Tousignant, Combs
Hegyi, Tóth Gergely, Pavuk, Sági, Hajós
3
Gecse H., Papp, Farkas T., Bíró, Rokaly
Boros, Roczanov, Farkas L. S., Tóth Richárd, Tóth Gergő
4
Györfy, Ilyés, Sándor, Gecse O.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 39:04 SCC Taratuhin Láday Loginov
1-1 40:20 FTC Somogyi Kóger Versteeg
2-1 47:35 FTC Hegyi Tóth Gergely Tóth A.
3-1 58:04 FTC EN Tóth A. Kulmala
44 Kapura lövések száma 24
12 Kiállításpercek 46

Tóth Gergely nagy passzt adott Hegyinek

 

Az ötödik FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum